Μέλη των Stratovarius θα συμμετάσχουν στον νέο δίσκο των Amberian Dawn

Ο Timo Kotipelto (φωνητικά) και ο Jens Johansson (πλήκτρα) των Stratovarius θα κάνουν guest εμφανίσεις στον επόμενο δίσκο των Φιλανδών symphonic metallers, Amberian Dawn. Ο Tuomas Seppäla (πλήκτρα, κιθάρα), των Amberian Dawn, συνέθεσε και τα 10 κομμάτια του δίσκου, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το 2012 και ο τραγουδιστής Heidi Parviainen έγραψε τους στίχους.

Ο Johansson είχε εμφανιστεί και στον προηγούμενο δίσκο των Amberian Dawn, “End Of Eden”, ο οποίος κυκλοφόρησε το 2010 από την Spinefarm Records.

 

O Seppäla δήλωσε:

 

“Εγώ και όλο το συγκρότημα έχουμε καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτόν τον δίσκο και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ο καλύτερος μας δίσκος μέχρι τώρα. Μερικά τραγούδια στον δίσκο ίσως είναι τα καλύτερα που έχω συνθέσει ποτέ και υπάρχει επίσης ένα instrumental κομμάτι το οποίο συνέθεσα το 1992 και το αρχικό πλάνο ήταν να κυκλοφορήσει σε μία rock όπερα. Δυστυχώς αυτό το project δεν έγινε ποτέ λόγω κάποιων ατυχών συγκυριών. Αλλά τώρα, 20 χρόνια μετά το τραγούδι αυτό θα κυκλοφορήσει. Όλα τα άλλα τραγούδια είναι καινούρια και όχι καλυμμένα με σκόνη.”

“Εάν σας άρεσε ο ήχος του “The Clouds Of Northland Thunder”, (ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 2009), του οποίου το mixing έγινε από τον Teropekka Virtanen, θα σας αρέσει το γεγονός ότι θα κάνει το ίδιο και στον νέο μας δίσκο στα θρυλικά Finnvox Studios στη Φιλανδία.”

“Όπως ξέρετε, ο κιθαρίστας Kasperi Heikkininen, τραυματίστηκε το καλοκαίρι και δεν μπορούσε να παίξει για αρκετούς μήνες. Γι’ αυτό και ο Kasperi αντικαταστάθηκε από τον πρώην κιθαρίστα μας Emppu στην τελευταία μας περιοδεία στην Ευρώπη το φθινόπωρο. Στην αρχή νομίζαμε ότι ο Kasperi δεν θα έπαιζε ούτε στον νέο δίσκο. Αλλά έγινε ένα θαύμα και το χέρι του καλυτέρεψε λίγες μέρες πριν αρχίσουμε και έτσι καταφέραμε να τον έχουμε μαζί μας στον νέο δίσκο.”

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Απόστολος “Astaldo” Πανταζόγλου

Comments