Μεταλλομάνα η Ελλάδα! Πέμπτη στην Ευρώπη σε metal συγκροτήματα!

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την αγάπη μου, και υποθέτω αγάπη μας, την metal μουσική, μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως η Ελλάδα είναι μεταλλομάνα. Αλλά δεν είχα δεδομένα. Στατιστικά δεδομένα. Νούμερα. Την βρίσκω με αυτά. Και τώρα τα έχουμε αυτά τα δεδομένα, μιας και εμείς, σαν Rock Overdose, προσλάβαμε την καλύτερη στατιστική εταιρεία της Ευρώπης, την Trollstats, για να μας δώσει την πυκνότητα των metal συγκροτημάτων ανά χώρα, στην Ευρώπη.

 

ΟK! Το παραδέχομαι. Η Trollstats δεν υπάρχει και την δουλειά την έκανε ο Jakub Marian, στο blog του Jakub Marians Language learning, science & art. Ένας αναγνώστης του ζήτησε να κάνει τον χάρτη όπου θα εμφανίζει την “πυκνότητα” των metal συγκροτημάτων στις Ευρωπαϊκές χώρες. Στον χάρτη που ετοίμασε, και τον οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, δείχνει τον αριθμό των συγκροτημάτων (ενεργών και ανενεργών) που ήταν καταχωρημένα στο Encyclopedia Metallum, διαιρεμένα με τον πληθυσμό κάθε χώρας σε εκατομμύρια. Δηλαδή μας δείχνει τον αριθμό των συγκροτημάτων κάθε χώρας που αντιστοιχούν σε ένα εκατομμύριο άτομα. Έτσι, για παράδειγμα η Ισπανία έχει 65 metal συγκροτήματα ανά εκατομμύριο, το οποίο αν το πολλαπλασιάσουμε με το 47, μιας και Ισπανία έχει 46,77 εκατομμύρια κατοίκους, το οποίο στρογγυλοποίησα προς τα επάνω, μας δίνει 3055 συγκροτήματα.

 

Και αυτό μας φέρνει στην Ελλάδα, η οποία είναι πέμπτη. Με 162 συγκροτήματα ανά εκατομμύριο και πληθυσμό 11,03 εκατομμυρίων, δηλαδή 11, έχουμε 1782 metal συγκροτήματα. Στο Metallum γράφει 1788. Βέβαια τώρα θα με πείτε: «Κάτσε ρε Μπιλ. Λιγότερα συγκροτήματα έχουμε από την Ισπανία.» Το οποίο ισχύει. Αλλά ο Jacub μέτρησε πυκνότητα. Δηλαδή, αναλογικά έχουμε περισσότερα.

 

Για να δούμε τώρα τις κορυφές. Πρώτη είναι η Φινλανδία, το οποίο με εξέπληξε, μιας και περίμενα την Σουηδία. Αλλά η Φινλανδία έχει αρκετά μικρότερο πληθυσμό. Με πληθυσμό 5,4 εκατομμύρια και 3402 συγκροτήματα, βγάζει την μέγιστη πυκνότητα 630. Δεύτερη η Σουηδία με πυκνότητα 428. Τρίτη η Ισλανδία που με πληθυσμό 323 χιλιάδες κατοίκους, έχει 341 πυκνότητα. Είναι δηλαδή σαν μια μικρή πόλη να έχει 100 συγκροτήματα. Τελευταίο είναι το Κόσοβο που δεν έχει κανένα.

 

Τώρα μου λύθηκε η απορία με στατιστικά δεδομένα και λέω να βάλω να ακούσω λίγο Spectral Lore.

metal-bands

Πηγή:

https://jakubmarian.com/number-of-metal-bands-per-capita-in-europe/

 

 

 

Comments