Μωρά Στη Φωτιά @ Κύτταρο, Αθήνα – Live Report

Το Σάββατο που μας πέρασε είχα την χαρά να παρευρεθώ σ’ένα ξεχωριστό live. Τα Μωρά Στη Φωτιά θα επέστρεφαν στην σκηνή του Κυττάρου, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με την προηγούμενη τους εμφάνιση. Αυτή την φορά όμως,με κάποιες εκπλήξεις όπως είχε αναφέρει η μπάντα οι οποίες θα έκαναν την βραδιά ακόμα μεγαλύτερη.

Λίγο πριν το ρολόι δείξει 23:00 η ψυχή της μπάντας Στέλιος Σαλβαδόρ μαζί με τον σκηνοθέτη Χρήστο Μουρούκη, ανεβήκαν στην σκηνή καλησπερίζοντας τον κόσμο και ανήγγειλαν ότι θα παρακολουθήσουμε το καινούριο βίντεο κλιπ της μπάντας με το τραγούδι “Μοιραίο Καραβάνι”. Στο πίσω μέρος του stage είχε στηθεί ένα πανί, όπου θα προβαλλόταν το βίντεο και στην συνέχεια διάφορα αποσπάσματα από την πορεία της μπάντας. Λίγο  μετά την προβολή του βίντεο τα Μωρά Στην Φωτιά έπαιρναν θέση στην σκηνή του Κυττάρου. Αυτή την φορά με έναν κιθαρίστα στην σύνθεση τους, αλλά με την παρουσία ενός καινούριου μέλους της Ελένης Σινιάρη στα πλήκτρα.

Το live ξεκίνησε με χαλαρά κομμάτια κυρίως από τον τελευταίο  δίσκο της μπάντας , ενώ το κλαμπ είχε σχεδόν γεμίσει. Το σύνθημα δόθηκε με το τραγούδι “Hρωίνη” και τα πρώτα pits άρχισαν να σχηματίζονται ανάμεσα στους φανατικούς οπαδούς της μπάντας. Συνέχεια με το “Χαμαιλέων” πράγμα το οποίο έκανε να ανάψει για τα καλά το πάρτυ με τα pits να είναι συνεχόμενα και όλον τον κόσμο να χοροπηδάει. Η πρώτη ώρα του set ολοκληρώθηκε με τα μέγιστα κομμάτια “Κάτω Στην Πόλη” , “Παυσίπονο” και “Μανιφέστο” να μας αποτελειώνουν.

Ακολούθησε ένα απαραίτητο διάλειμμα για όλους και ύστερα από δέκα λεπτά ο Στέλιος Σαλβαδόρ (με μπλουζάκι αυτή την φορά και όχι με πουκάμισο όπως την προηγούμενη ώρα) και η παρέα του επέστρεψαν για το τελικό χτύπημα. Πρώτη σημαντική στιγμή και πολύ αναμενόμενη είναι ότι παίχτηκε για πρώτη φορά το κομμάτι “Κοίτα Με Τα Μάτια Της Καρδιάς”, το οποίο ανήκε στην ίδια «παρέα» με τα τραγούδια – ύμνους του μυθικού ομώνυμου ντεμπούτο άλμπουμ των Μωρά στη Φωτιά. Η Βραδιά κύλησε με κορυφαίες στιγμές τα τραγούδια όπως “To Παιχνίδι”, “Σκυλίσια Μέρα”, “Εμβατήριο Πένθιμο Και Κατακόρυφο” όλα αυτά και με τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά , έκαναν την βραδιά μας ολοένα και μεγαλύτερη. Aυτά και σε συνάρτηση με την επανεκτέλεση των τριών ύμνων “Κάτω Στην Πόλη” , “Παυσίπονο” και “Μανιφέστο” όπου κάποια άτομα από το κοινό ανέβηκαν στο stage μαζί με την μπάντα ολοκλήρωσε μια εξαιρετική συναυλία. Συνοψίζοντας, ήταν μια εξαιρετική βραδιά, η προσθήκη των πλήκτρων έδωσε άλλη οντότητα στα κομμάτια της μπάντας, ενώ ο κόσμος ήταν για ακόμα μια φορά εκπληκτικός.

Με εμφανίσεις όπως αυτές τα Μωρά Στην Φωτιά αποδεικνύουν πως δίκαια έχουν φανατικό κοινό. Ελπίζουμε να τους δούμε ξανά ζωντανά πολύ σύντομα και να ουρλιάξουμε ξανά “Πιο Δυνατά”.

Για το RockOverdose.gr : Θωμάς Βασιλείου
 

Comments