Μωρά Στη Φωτιά @ Eightball,18-19/02/2011 Live Report

Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Φεβρουαρίου ένα ιδιαίτερο γεγονός λαμβάνει χώρα στο Eightball Club της Θεσσαλονίκης. Η ψυχή και κινητήρια δύναμη των Μωρών Στη Φωτιά ,Στέλιος Σαλβαδόρ μαζί με τους συνεργάτες του αποφάσισαν για ένα διήμερο να παρουσιάσουν ζωντανά τη νέα δουλειά των Μωρών επονομαζόμενη "Cougar Baby-Smoking Rabbit" . Και τις δύο μέρες οι φίλοι του συγκροτήματος έδωσαν παρόν γεμίζοντας το Eightball Club. Εγώ επισκέφτηκα αυτό το ξεχωριστό γεγονός τη δεύτερη μέρα .


'Έφτασα στο μαγαζί κατά τις 21.30 και είδη πολλοί φίλοι των "Μωρών" ήταν είδη εκεί περιμένοντας. Κατά τις 22.30 και σε ένα γεμάτο πια μαγαζί ακούγονταν φωνές ανυπομονησίας και εμψύχωσης όλα ήταν έτοιμα για να αρχίσει το γεγονός. Τελικά το συγκρότημα ανέβηκε στη σκηνή του Eightball στις 22.45 . Ο Στέλιος Σαλβαδόρ αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που τίμησαν για μία ακόμα φορά το συγκρότημα, μας εξήγησε με λίγα λόγια το τι θα ακολουθούσε . Τα Μωρά Στη Φωτιά θα παρουσίαζαν τα νέα τους κομμάτια ανάμεσα στις παλιές επιτυχίες... Καθόλου άσχημο....

Για τις επόμενες 2.30 ώρες τα "Μωρά" έπαιξαν ακούραστα παλιά και νέα κομμάτια αποδεικνύοντας με την απόδοσή τους ότι δικαίως ο κόσμος της Θεσσαλονίκης τους στηρίζει τόσο θερμά όλα αυτά τα χρόνια. Κάτω από τη σκηνή ξεκίνησε ένα πάρτι που πυροδοτήθηκε από τους ρυθμούς της μουσικής.


Πέρα από τα παλιά κομμάτια που αποδόθηκαν άψογα με αξιοσημείωτη στιγμή την εκτέλεση της πρώτης έκδοσης του τραγουδιού "Βαβυλωνία" βγαλμένη από το 1988 το όλο διήμερο γεγονός είχε στηθεί για να παρουσιαστούν τα νέα τραγούδια του συγκροτήματος. Όλα τα νέα τραγούδια δεν ξεφεύγουν σε μεγάλο βαθμό από το ύφος του συγκροτήματος όλων αυτών των ετών. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στις κιθάρες που είναι αρκετά μελωδικές και είναι ο κορμός των κομματιών. Προσωπικά η πρώτη μου επαφή με αυτά τα νέα τραγούδια μου άφησε μία καλή εντύπωση αφού όλες οι συνθέσεις ήταν αρκετά ψαγμένες και προσεγμένες και φαίνεται ότι τα τρία αυτά χρόνια που το συγκρότημα δούλευε πάνω σε αυτές ,έδωσε έμφαση ως και στις λεπτομέρειες.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα όμορφο βράδυ Σαββάτου με κάλο ελληνικό ροκ και ένα συγκρότημα που αγαπάει αυτό που κάνει. Ο κόσμος στηρίζει την κάθε προσπάθεια των εν λόγω μουσικών ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ .

Τα τραγούδια που ακούστηκαν το βράδυ του Σαββάτου είναι τα εξής :

ΓΚΡΙΖΟ
ΑΣΙΑ
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΛΕΦΑΣ
ΗΡΩΙΝΗ
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ S.O.S
ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ
ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
ΧΛΩΜΗ ΦΩΤΙΑ
ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
BABYLON'S BURNING(ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ)
ΦΩΛΙΑ ΤΟΤ ΚΟΥΚΟΥ
ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ
ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ
ΔΙΛΗΜΑΤΑ
ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ Μ.Α
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ
ΑΡΓΟ
ΣΑΛΟΝΙΚΗ
REGGAE
ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ
ΓΡΗΓΟΡΟ
ΓΥΝΑΙΚΑ
ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ
ΣΚΥΛΙΣΙΑ ΜΕΡΑ
THIRD UNCLE(BRIAN ENO)
ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ (ΞΑΝΑ)
ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ(ΞΑΝΑ)

Για το Rockoverdose.gr,
Νίκος Wasp Καραμανίδης
Photos by
Στέλιος Αλευρόπουλος







Comments