Μωρά στη Φωτιά @ Mylos Club, Θεσσαλονίκη, Live Report

Παρασκευή λοιπόν 11 Μαίου και μια ξεχωριστή συναυλία επρόκειτο να παρουσιαστεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης για πολλοστή φορά (και εγω δεν ξέρω πόσες φορές εμφανίστηκαν μέχρι τώρα παρόλο που τους έχω δεί ήδη 3 φορές).

Στο club του Μύλου θα φιλοξενούνταν για αυτή τη βραδιά τα Μωρά στη Φωτιά και ο Στέλιος Σαλβαδόρ με ώρα προσέλευσης περίπου στις 21:30.Περίπου στις 22:30 είχε γεμίσει το club με νεαρό κυρίως κόσμο που ανυπομονούσε να δεί την ιστορική αυτή Ελληνική μπάντα.

 

 

 

 
 
 
 
Έτσι περίπου στις 23:00 η μπάντα ανέβηκε στη σκηνή και ξεκίνησε με το κομμάτι "υποσχέσεις" προετοιμαζοντας μας για ένα setlist με πολλά καινούργια τους κομμάτια.Συνέχισαν με τα "θεατρινοι Μ.Α","Χάρτινα λουλούδια" δίνοντας ρυθμό στο κοινό που τραγουδούσε όλα τους τα κομμάτια και ξύπνησαν τους νεαρότερους θαυμαστές τους με το "ηρωίνη" και το "σαλονίκη"!
 
 
 
 
Εκεί κυριολεκτικά άρχισε να γίνεται ένας μικρός χαμός μπροστά στο stage και να σχηματίζεται ενα μικρο mosh - pit το οποίο έμελλε να επεκταθεί αργότερα μπροστά σε όλη τη σκηνή.Ακολούθησε ο "άνθρωπος ελέφαντας" και μετα παο δυο ακόμα κομμάτια έγινε αυτό που περίμεναν όλοι!Ξεκίνησαν με το "κάτω στην πόλη" (στο οποίο έδωσα την κάμερα σε μια πιο έμπειρη συνάδελφο και  στριμώχτηκα κάτω απο το μικρόφωνο του  Σαλβαδόρ μαζι με πολλούς άλλους να προσπαθούμε και να τραγουδήσουμε μαζί του και να χορέψουμε αλλα και να προστατευθούμε απο το ξύλο και την πίεση που ασκούσαν οι αφηνιασμένοι απο πίσω μας.
 
Έτσι συνέχισαν με τα "Αδέρφια στην κόλαση" , "Σκυλίσια μέρα" , "Παυσίπονο" , κάνοντας μας κυριολεκτικά ανω κάτω και όλους μια συντροφιά κορυφώνοντας την ένταση με το "Μανιφέστο" και το crowd surfing να δινει και να παίρνει!
Μας στέλνουν ακόμα μια φορά μπροστά στη σκηνή με το "Αδρεναλίνη" και μετα το "third uncle" κάνουν διάλλειμα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ευτυχώς δηλαδή γιατί δεν μπορούσαμε να πάρουμε ούτε ανάσα.Μετά απο 5 λεπτά περίπου ξαναβγήκαν στη σκηνή πιο ορεξάτοι δεχόμενοι τα ασταμάτητα χειροκροτήματα των νεαρών θαυμαστών και θαυμαστριών τους.Παρεπιπτόντως μου έκανε φοβερή εντύπωση που είχε αρκετές κοπέλες μπροστά στη σκηνή , παρόλο που ήταν αναμενόμενο για το live , να χτυπιούνται και να δέχονται τρομερό σπρωξίδι ,αγκωνιές και κάθε λογής πίεση αλλα παρόλαυτα να μην καταλαβαίνουν τίποτα και να συνεχίζουν μέχρι το τέλος!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Συνεχίζουν με  "τα ραδιόφωνα" και με 4-5 ακόμα κομμάτια και επιστρέφουν ξανα στα "κάτω στην πόλη" και "Μανιφέστο".Εκεί φυσικά τελειώνει το ρεπορτάζ και ξαναπαίρνω θέση μαζί με τους υπόλοιπους μπροστά , επάνω και δίπλα απο τη σκηνή για το τελευταίο ξέσπασμα!Η μπάντα μας αποχαιρέτησε περίπου στις 01:40 μετα απο ένα χορταστικό και υπέροχο live που πραγματικά έδωσε χαμόγελο στα πρόσωπα όλων των παρευρισκομένων .
 
Τελικά τα Μωρά στη Φωτιά είναι απο τις μπάντες που δεν ξεθωριάζουν εύκολα και ο Στέλιος Σαλβαδόρ προσπάθησε να μεταδόσει την ενέργεια που κρύβουν τα κομμάτια μέσα τους.Όσο αφορά τον  ήχο , στην αρχή μπορούσε να είναι καλύτερος αλλα μετα το τέταρτο κομμάτι απλα έδινε τα σωστα ακούσματα.
 
Η μπάντα δεν φημίζεται για την έντονη σκηνική της παρουσία αλλα και δεν χρειάστηκε να δείξει κάτι γιατί ο παλμός ερχόταν απο τους στίχους των κομματιών.........
 
Ελπίζω να τους ξαναδουμε ζωντανα και να θυμηθούμε μαζί τους....
 
Για το Rockoverdose.gr:
Ιωάννης Θεοδωρίδης
 
fotos - videos:
Ιωάννης Θεοδωριδης
 
 
 
 
Μωρά στη Φωτιά setlist :
 
1 υποσχέσεις
2 θεατρινοι Μ.Α 
3 Χάρτινα λουλούδια
4 γκριζο background
5 χλομη φωτια
6 ηρωινη
7 σαλονικη
8 0 χαμαιλεων
9 βαβυλωνια
10 η φωλια του κουκου
11 ο ανθρωπος ελεφαντας
12 μοιραιο καραβι
13 εμβατηριο πενθιμο
14 κατω στην πολη
15 αδερφια στην κολαση
16 σκυλισια μερα
17 το παιχνιδι 
18 παυσιπονο
19 αποτυχημενο παιδι
20 μανιφεστο
21 αδρεναλινη
22 third ancle
 
encore 1
 
23 τα ραδιοφωνα
24 διλληματα
25 το τελευταιο s.o.s
26 γυναικα
27 punk παθη
 
encore 2
 
28 smoking rabbit
29 κατω στην πολη
30 Μανιφεστο
 

Comments