Νέα μελέτη δείχνει ότι οι Metalheads του 1980 έγιναν σωστοί ενήλικες

Στη δεκαετία του 1980, το The Parents Music Resource Center (PMRC), που ιδρύθηκε από την Tipper Gore και τις συζύγους αρκετών άλλων επιχειρηματιών της Ουάσιγκτον, ξεκίνησε μια πολιτική εκστρατεία εναντίον της pop μουσικής, ελπίζοντας να τοποθετήσει προειδοποιητικές ετικέτες στα αρχεία που προωθούσαν το sex, τη βία, τη χρήση ναρκωτικών και του αλκοόλ.

Στην πορεία, η PMRC εξέδωσε το "The Filthy Fifteen", έναν κατάλογο 15, ιδιαίτερα απαράδεκτων τραγουδιών. Hits της Madonna, του Prince και της Cyndi Lauper έκαναν τη λίστα. Αλλά ο κατάλογος ενισχύθηκε με τραγούδια των heavy metal συγκροτημάτων από τη δεκαετία του '80 - δηλαδή, Judas Priest, Mötley Crüe, Twisted Sister, W.A.S.P., Def Leppard, Black Sabbath και Venom. 

Μια νέα μελέτη από τους ερευνητές ψυχολογίας στο Humboldt State, στο Ohio State, στο UC Riverside και στο UT Austin, "εξέτασε τις μέρες της δεκαετίας του 1980 στο heavy metal, για μουσικούς και οπαδούς" - 377 συμμετέχοντες συνολικά - και διαπίστωσε ότι, τα παιδιά που άκουγαν metal και ζούσαν ριψοκίνδυνα, ήταν παρόλα αυτά "πολύ πιο ευτυχισμένα και καλύτερα προσαρμοσμένα από ό,τι οι μεσήλικες".

Αυτό οδήγησε τους ερευνητές σε ένα πιθανό συμπέρασμα: "η συμμετοχή σε περιθωριακές ομάδες μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη της προσωπικής ταυτότητας σε μια ταραγμένη νεολαία".

Comments