Νίκος Τέτερης (BUILDING CHAOS) στο Rock Overdose: “Θέλουμε να φτάσει η μουσική μας σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται”.

Οι Building Chaos  είναι παράξενη περίπτωση, μυστήριο τρένο, άλλο φρούτο που θα έλεγε ο λαός μας. Αλλά ενδιαφέροντες και πρωτοποριακοί. Τολμούν το διαφορετικό αναμειγνύοντας αντρίλα με παράδοση και μέταλλο με μπλουζιές και στο τέλος, ο μόνος κερδισμένος είναι ο μέσος ακροατής. Ο ντράμερ Νίκος Τέτερης ανέλαβε να αποσαφηνίσει στο Rock Overdose και στον 'σκωπτικό' Δημήτρη Αλόρα το τι συμβαίνει στο μυαλό αυτών των τύπων και πως 'την είδανε και την ακούσανε αλλιώς' σε σχέση με τους περισσότερους εκεί έξω.

 

 

 

Rock Overdose: Λοιπόν έχουμε και λέμε, σχηματίζεστε περίπου στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, προερχόμενοι από διαφορετικά ετερόκλητα συγκροτήματα. Εξηγήσου και πες μας τι φάση περνούσατε εκείνη την εποχή και ποιες ήταν οι πρώτες σας σκέψεις για τη μπάντα.

 

Νίκος Τέτερης: Η φάση και οι σκέψεις δεν απείχαν πολύ από τώρα. Θέλαμε να κάνουμε κάτι που να μας εκφράζει, μια παρέα καλών φίλων που παίζει τη μουσική που τους αρέσει και τους εμπνέει. Όπως και τώρα, έτσι και τότε θέλαμε να παίξουμε μουσική και να ξεφύγουμε για λίγο από αυτό που ονομάζουμε καθημερινότητα, να γελάσουμε ,να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον και πάνω από όλα να περάσουμε καλά.

 

    

 

Rock Overdose: Βγάζετε ένα προμάκι το 2008 και εξαφανίζεστε για αρκετό καιρό. Αρχικά θέλουμε να μάθουμε το γιατί και γενικώς τι πιστεύεις ότι κρατάει τις μπάντες πίσω πολλές φορές και αργεί να παράγει υλικό.

 

Νίκος Τέτερης: Πολλά παίζουν ρόλο για αυτό το φαινόμενο, το οποίο βλέπουμε συχνά. Το πιο σύνηθες είναι η καθημερινότητα που έχουμε όλοι μας και δεν μας αφήνει να ασχοληθούμε με το αγαπημένη μας ασχολία που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η μουσική. Για να δημιουργηθεί κάτι θέλει αφοσίωση και συγκέντρωση, τα οποία κάποιες φορές είναι δύσκολο να έχουμε λόγω της καθημερινότητας.

 

 

Rock Overdose: Παίζατε κάτι πιo thrash αρχικά και στην πορεία αλλάξατε το στυλ σας. Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό να με κάνει να σας μισήσω, στην περίπτωση σας βρίσκω την αλλαγή προς όφελος σας. Τι σας ώθησε στην αλλαγή και πως μπολιάσατε όλο αυτό το νέο στυλ στο παλιό υπόβαθρο;

 

Νίκος Τέτερης: Δεν ήταν κάτι που έγινε εσκεμμένα, συνεχίζαμε να παίζουμε το ίδιο στυλ μέχρι τη στιγμή που μπήκε στις τάξεις μας ο Obel, ο όποιος έφερε την αγάπη του για τα blues και την country κι ενίσχυσε τη δική μας αγάπη για αυτά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπουν και αυτές οι επιρροές στον ήχο μας.

 

 

Rock Overdose: Πρώτο σας άλμπουμ το ‘’Bourbon Times’’. Πάντα ο πρώτος δίσκος είναι σημαντικός και ιδιαίτερος στην καρδιά των μελών μίας μπάντας. Θέλουμε να μας πείς πως βιώσατε τη δημιουργία του και πως το βλέπετε περίπου 9 μήνες μετά την κυκλοφορία του.

 

Νίκος Τέτερης: Το βλέπουμε σαν ένα παιδί που κάθε μέρα μεγαλώνει κοντά μας. Ωριμάζει κι αυτό μαζί μας. Νιώθουμε περήφανοι που καταφέραμε και φτιάξαμε ένα στυλ που μας αρέσει και καταφέραμε να το βγάλουμε προς τα έξω. Η δημιουργία του ήταν όμορφη, ήρεμη και διασκεδαστική. Δεν πιέσαμε τίποτα και απλά αφήσαμε τη μουσική και την έμπνευση να μας παρασύρουν στην δημιουργία του κι όταν νιώσαμε έτοιμοι, το ηχογραφήσαμε.

 

 

Rock Overdose: Σιχαίνομαι τις ταμπέλες, ας πούμε ότι παίζετε μαγκιόρικη ριφφάτη Αμερικανιά με πολύ γκρούβα και λίγη θρασ-ύτητα όπου χρειάζεται. Πόσο κακό κάνανε οι ταμπέλες στη μουσική μας γενικότερα και πως σας έχει αντιμετωπίσει ο κόσμος μέχρι στιγμής με το ιδιαίτερο στυλάκι που έχετε;

 

Νίκος Τέτερης: Σε ευχαριστούμε πολύ! Δεν πιστεύω ότι οι ταμπέλες κάνουν κακό. Έτσι μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια ιδιώματα. Μέχρι στιγμής εχουμε την τιμη να ακουμε μονο καλα λογια για τα τραγουδια μας και φυσικα διασκεδάζουμε τις πρώτες αντιδράσεις όταν για πρώτη φορά ακούνε τα τραγούδια μας!

 

 

Rock Overdose: Επιρροές, των επιρροών, ώ επιρροές! Με όσα έχετε βάλει μέσα στο υλικό σας, δε γίνεται να μη ρωτήσω. Έχετε σίγουρα κάποιους που σας ενέπνευσαν, και πάνω στο όργανο του ο καθένας και γενικά σαν μπάντες. Ξέρασε τα όλα και μην αφήσεις κανέναν που να αξίζει απ’έξω!

 

Νίκος Τέτερης: Επιρροές!!! Δύσκολη ερώτηση, γιατί είναι παρά πολλές! Ο καθένας μας ακούει ταυτόχρονα διαφορετικά, αλλά και ίδια πράγματα. Από blues και metal, μέχρι country και ρεμπέτικα…. Όπως κατάλαβες δεν αφήνουμε κανέναν απ’ έξω!

 

    

 

Rock Overdose: Λοιπόν τα χρόνια πέρασαν, μεστώσατε ο καθένας μέσα του αρκετά θεωρώ ξέροντας τι θέλετε. Τι θέλουν λοιπόν οι Building Chaos από τη μουσική γενικότερα και πού φτάνουν τα όνειρα σας στην παρούσα φάση;

 

Νίκος Τέτερης: Θέλουμε να φτάσει η μουσική μας σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, να παίζουμε συναυλίες και να γνωρίζουμε καινούριο κόσμο και μέρη μπορούμε. Φυσικά να είμαστε καλά και να γράψουμε κι άλλα άλμπουμ και πάνω από όλα να περνάμε καλά και να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή κάνοντας αυτό που μας αρέσει.

 

 

Rock Overdose: Ελληνική σκηνή, ιστορία μου/αμαρτία μου. Τη ζήσατε από πολλές πλευρές, είδατε τα κάτω της και τα πάνω της που αποδεδειγμένα έχει πάρει. Ένα σχόλιο στο που ήμασταν, που φτάσαμε και πόσο μπορούμε να εξελιχθούμε, αν κι εφ’ όσον πιστεύεις ότι είναι εφικτό φυσικά.

 

Νίκος Τέτερης: Η Ελληνική σκηνή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε ταλέντο και γνώση! Ξεκίνησε με μικρά βήματα κι έχει φτάσει να είναι μια από τις πιο υπολογίσιμες. Πιστεύω πως μπορούμε να εξελιχτούμε κι άλλο και πολύ ακόμα, για αυτό το λόγο πρέπει να υποστηρίζουμε τα Ελληνικά συγκροτήματα που κάνουν την προσπάθεια τους να γίνουν και αυτά μέρος της Ελληνικής και της γενικότερης παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

 

 

Rock Overdose: Σχέδια, προσδοκίες και μελλοντικές ενέργειες. Που θα σας πετύχουν –αν σας πετύχουν- οι ‘μασχαλομπιχλιάρηδες’ ακροατές σας και σε τι φάση είστε δημιουργικά γενικότερα; Έχετε νέο έτοιμο υλικό ή θα κάνουμε καμιά 8-9 χρόνια πάλι να έχουμε νέα σας;

Νίκος Τέτερης: Καταφέραμε και βγάλαμε το πρώτο μας άλμπουμ και τώρα θα δώσουμε συναυλίες όπου μπορούμε για την προώθησή του. Έχουμε αρκετά έτοιμα τραγούδια για το επόμενο άλμπουμ, το οποίο δεν θα αργήσει να βγει.

 

 

Rock Overdose: Τέλος, ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας. Αφήνουμε χώρο σε σένα να πεις ότι θες –αν θες- και να κλείσεις τη συνέντευξη όπως επιθυμείς. Ευχόμαστε καλή τύχη, περισσότερα άλμπουμ και riff και συχνότερη παρουσία τριγύρω!

 

Νίκος Τέτερης: Εμείς ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Ευχόμαστε καλές και πολλές επιτυχίες. Ευχαριστούμε όσους διαβάσουν τη συνέντευξη και ενδιαφερθούν για τη μουσική μας. Ευχόμαστε σε όλους να είναι καλά και να απολαμβάνουν τη ζωή.

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Δημήτρης Αλόρας

 

Comments