Να γιατί η ένταξη του Axl Rose στους AC/DC είναι μια κακή ιδέα *Και μια ιδέα για κλάματα*

Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα άρθρο που διαβάσαμε στο Team Rock...

Θα ήταν ενδιαφέρον να γράφατε και τη δική σας γνώμη...

Πάμε να το διαβάσουμε και περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια!

 

Λοιπόν, όλοι μας κάπου θα διαβάσαμε τα τρομερά νέα περί Axl Rose και την εμφάνιση του μαζί με τους AC/DC σε ένα στούντιο στην Ατλάντα.

 

Το γεγονός αυτό επικυρώνει τις φήμες, oι οποίες θέλουν τον Axl Rose να αντικαταστήσει τον Brian Johnson για το υπόλοιπο της περιοδείας, "Rock Or Bust", των AC/DC. Πέραν τούτου, ποιος άλλος λόγος υπάρχει για τον Axl να βρισκόταν στην Ατλαντα? Ίσως να ταξίδεψε 3400 χιλιόμετρα γιατί ήθελε να του υπογράψουν το "High Voltage" μπλουζάκι του. Ποιος ξέρει? Μπορεί να κάνει ότι θέλει και οπότε θέλει, είναι εκατομμυριούχος για όνομα του Θεού, έχετε δει πόσα καπέλα έχει ο τύπος? Προφανώς η Rock n Roll διασχίζει περίοδο κρίσης, αλλά από πότε ο Axl είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα?

 

Λοιπόν, οι AC/DC παίζουν αρίστης ποιότητας Rock n Roll για τους αρίστης ποιότητας Rock-αδες. Όπως πάντα έκαναν δηλαδή. Ακόμα και με τις άπειρες στοίβες δολαρίων που έχουν κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Ανεβαίνουν στη σκηνή. Ροκάρουν όσο σκληρά μπορούν και παν σπίτι. Το ίδιο πράγμα για 43 ολόκληρα χρονιά. Έγραψαν ένα δίσκο που ήταν σχεδόν ίδιος με τον προηγούμενο, έκαναν την ανάλογη περιοδεία για δυο χρόνια, άδεια και επανάληψη. Η μόδα και τα τρεντς αλλάζουν αλλά οι AC/DC όχι. Δεν είναι κάποιοι άκυροι που παίζουν ακατανόητο Rock n Roll. Ο Αxl από την άλλη όμως, είναι συνέχεια 'ότι να'ναι'. Βάζω στοίχημα ότι ο Angus Young δεν μπορεί να καν να διανοηθεί την περίπτωση του να αργεί 3 ώρες για μια συναυλία. Αυτή η περίπτωση όμως είναι μόνο ένα μέρος του τι μπορεί να κανει ο Axl στους θαυμαστές. Φανταστείτε να περίμενε την πιο σκληρή Rock n Roll συναυλία και να πετάγεται στα μισά της εμφάνισης και να λέει "Εε Angus, παίξε μας λίγο Reggea όπως συνηθίζει να κάνει για κανένα απολύτως λόγο. Μετα τι γίνεται? Πως θα αντιδρούσαν τα μέλη της μπάντας? Πάντως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα εγκαταλείψω τη Rock για πάντα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=lbRWzhXbIk8

 

Πραγματικά δεν υπάρχει λόγος για όλο αυτό. Αν συνεχιστεί για πολύ αυτή η τρέλα, οι AC/DC θα καταλήξουν με κάτι όσο 'καλό' οσο το "Chinese Democracy" των GNR. Και για να τα λεμέ όλα, αυτή η μπάντα δεν είναι μόνο ο Angus Young. Είναι ΜΠΑΝΤΑ. Είναι ο Malcolm, o Angus, o Phil, o Brian ( ή ο Bon Scott). Και σε αυτή τη μπάντα αξίζει ένας έντιμος θάνατος, και όχι να κάνει τον κόσμο γύρω γύρω προσπαθώντας μάταια να έχουν το ιδιο αποτέλεσμα με τον Axl πίσω από το μικρόφωνο. Το καταλάβαμε Angus, γουστάρεις να κάνεις συναυλίες, αλλά για όνομα του θεού ξεκίνα μια μπλουζ μπάντα όπως όλοι οι εξηντάρηδες κιθαρίστες. Το έκανες το καθήκον σου. Και το έκανες καλύτερα από πολλούς. Για αυτό κρέμασε τα μαθητικά σου σορτσάκια και άντε για ηλιοθεραπεία. Γιατί αλλιώς, αν συνεχιστεί αυτό τα πράγματα θα πάρουν άσχημη τροχιά. Αφού ο Axl πάρει την δουλειά θα πρέπει να δώσεις το μισθό που βγάζεις σε μια βδομάδα για να πάρεις ένα εισιτήριο για να δεις τους AC/DC. Αν περνάνε όμως τον Angry Anderson για τη δουλειά τα εισιτήρια για έκαναν το πολύ 30 ευρώ. Με αυτήν την κίνηση είναι σαν να έβαλαν τον Axl στη μπάντα για να έχουν ομαλές πωλήσεις. Αλλά, ακόμα και για να φτιάξουν το Set-list θα χρειαστούν δικηγόρο. Πρόκειται για καθαρό, ακραίο καπιταλισμό, κάτι που δεν αντιπροσωπεύει τους AC/DC. Αν περιορίσουμε την εικόνα μας για το Rock n Roll στο να είναι ένα μάτσο εκατομμυριούχοι που κοντεύουν να γίνουν 60-70-80 χρονών, τότε, η κουλτούρα της Rock έχει αρχίσει να ξεθωριάζει. Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα υπάρχει πλέον η συναναστροφή μας στην τέχνη αυτή, μια τεχνη που μεγαλώνει, εξελίσσεται και μεταμορφώνεται με κάθε νέο συγκρότημα με ονειροπόλους μουσικούς που πιάνουν τη κιθάρα και μαθαίνουν κομμάτια από το Highway To Hell... Είμαστε απλά κάποιοι φανατικοί θαυμαστές που φτιάχνονται με την σκόνη των εποχών.

 

Κάτι ακόμα για τον Αxl. Μπορεί ανετά να βγει με τις γκάιντες και να παίξει το "Its A Long Way To The Top" ( If You Wanna Rock 'N' Roll ). Όλοι ξέρουμε ότι έχει πολλές σκωτσέζικες φουστανέλες.

 

Για το Rock Overdose,
Αντώνης Σαρμάς

Πηγή

Comments