Οι αναγνώστες του Metal Hammer ανέδειξαν το “Babymetal” ως τον καλύτερο δίσκο του 21 ου αιώνα!

Το τελευταίο τεύχος του Metal Hammer γιόρτασε με ένα εκτενές αφιέρωμα την καλύτερη μουσική για τον 21ο αιώνα απαριθμώντας τους 100 καλύτερους δίσκους από την 1η Ιανουαρίου 2000. Η επιλεγμένη ομάδα κριτικών, συγκροτημάτων και οπαδών ανέδειξε ως καλύτερο δίσκο το “Iowa” των Slipknot. Όπως ήταν αναμενόμενο, από τη στιγμή της ανακοίνωσης του αποτελέσματος στο διαδίκτυο,  υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις και η σελίδα του Metal Hammer στο Facebook πλημμύρισε από σχόλια οπαδών, οι οποίοι διαφωνούσαν για το ποιός όντως είναι ο καλύτερος δίσκος.

 

Τότε, λοιπόν, οι υπεύθυνοι του Metal Hammer αποφάσισαν να δώσουν το λόγο αποκλειστικά στους αναγνώστες τους και διεξήγαγαν στη σελίδα του περιοδικού ένα αντίστοιχο δημοψήφισμα. Τα αποτελέσματα, λοιπόν, αυτού του δημοψηφίσματος ανέδειξαν ως καλύτερο δίσκο του 21ου αιώνα τον ομώνυμο δίσκο των Babymetal.

 

 

Στο έντυπο αφιέρωμα του Metal Hammer, ο δίσκος των Babymetal βρέθηκε στην 92η θέση, οπότε η τωρινή τους πρωτιά αποτελεί κάτι παραπάνω από έκπληξη. Το συγκρότημα από την Ιαπωνία κάνει καριέρα παγκοσμίως, ειδικά μετά την κυκλοφορία του δίσκου τους πριν δύο περίπου χρόνια. Έχουν εμφανιστεί σε αρκετά rock φεστιβάλ ανά τον κόσμο, έχουν παίξει μέχρι και στο Wembley Arena και το Σεπτέμβριο θα εμφανιστούν στο Tokyo Dome για δύο βραδιές, οπότε και θα παίξουν 110000 άτομα.

 

Καθώς φαίνεται, οι Babymetal είναι πλέον ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο δε μπορούμε απλά να αγνοήσουμε και έχει κερδίσει εκατοντάδες οπαδούς σ’ όλον τον κόσμο.

 

Οι 10 καλύτεροι δίσκοι για τον 21ο αιώνα, σύμφωνα πάντα με τους αναγνώστες του Metal Hammer, είναι οι εξής:

 

  1. Babymetal, “Babymetal” (2014)
  2. HIM, “Dark Light” (2005)
  3. Slipknot, “Iowa” (2001)
  4. Iron Maiden, “The Book Of Souls” (2015)
  5. System Of A Down, “Toxicity” (2001)
  6. Tool, “Lateralus” (2001)
  7. Machine Head, “The Blackening” (2007)
  8. Linkin Park, “Hybrid Theory” (2000)
  9. Opeth, “Blackwater Park” (2001)
  10. Avenged Sevenfold, “Waking The Fallen” (2003)

 

Για το Rock Overdose,

Γκουτσίδης Στέργιος

Comments