Οι 10 Καλύτερες Ελληνικές metal μπάντες, σύμφωνα με το Metal Hammer Αγγλίας!

 Το Metal Hammer της Αγγλίας, τόνισε πως υπάρχει μια εξαιρετική metal σκηνή στην Ελλάδα και έδωσε στην δημοσιότητα μια λίστα με τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα, σύμφωνα με την κρίση του:

 

“ Γνωρίζετε ήδη την Ελλάδα για τις σημαντικές επιρροές της στον σύγχρονο πολιτισμό, ( Δημοκρατία, Μυθολογία, Ολυμπιακοί Αγώνες,) αλλά δεν έχει αναγνωριστεί όσο έπρεπε, η  σημαντική της προσφορά στην extreme κυρίως metal σκηνή!

Η Ελλάδα έχει αρκετές σημαντικές μπάντες οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικές και με μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη.

Ας δούμε 10 από αυτές στην παρακάτω λίστα”.

Με αυτή την εισαγωγή, το Αγγλικό Metal Hammer παρουσιάζει τις 10 καλύτερες Ελληνικές μπάντες.

 

 

ROTTING CHRIST:

Η πιο διάσημη black metal μπάντα στην Ελλάδα προσφέρει τις υπηρεσίες της στο black metal στερέωμα, από τα τέλη της δεκαετίας του 80.

Εθεσε την Ελλάδα στον black metal χάρτη, αν και πειραματίστηκε με το gothic ήχο την δεκαετία του 90, επέστρεψε στα extreme μονοπάτια και συνεχίζει να προσφέρει στο ιδίωμα εξαιρετικές δουλειές.

 

NECROMANTIA:

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 1990 και στην πρώιμη ιστορία της, είχε πολλά κοινά με τους Rotting Christ.

O Μain man των Necromantia, The Magus, έπαιζε και στις 2 μπάντες και παράλληλα εργαζόταν ως παραγωγός σε studio που ανήκε στην μπάντα.

Αν και οι Necromantia δεν είναι πια ενεργοί, έχουν στο ενεργητικό τους αρκετά classics ακραίου old school metal και ένα ογκώδη ήχο από την συνύπαρξη 2 μπάσων στην απόκρυφη μουσική τους.

VARATHRON:

Ενα από τα πρώτα black metal σχήματα της Ελλάδας, οι Varathron είναι γνωστοί για τις προφανείς heavy metal επιρροές τους,  για τις ογκώδη μελωδίες τους και για τα σκοτεινά doom riff τους.

Η ατόφια παραγωγή και η χρήση synths προσδίδουν μια εξαιρετική σκοτεινή ατμόσφαιρα. Αν και απείχαν μουσικά εδω και πολλά χρόνια, επέστρεψαν και είναι πάλι ενεργοί, έτοιμοι να μας προσφέρουν και άλλες σκοτεινές επικές ιστορίες.

https://www.youtube.com/watch?v=8ORKYRQlrBY

 

SEPTIC FLESH:

Αλλη μια ομάδα της δεκαετίας του 90, οι Βετεράνοι Septic Flesh διαφέρουν λίγο ως προς το Black metal ήχο και κλείνουν περισσότερο προς death metal καταβολές.

Εχοντας τελειοποιήσει τον ήχο που θέλουν, μπορούν να χαρακτηριστούν ως συμφωνικό death metal, με τα κλασικά στοιχεία να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τις συνθέσεις όλο και πιο πολύπλοκες και επικές, με την πάροδο των ετών.

Αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική συνεργασία του Χρήστου Αντωνίου με διάφορους καταξιωμένους συνθέτες και ορχήστρες με καταπληκτικά αποτελέσματα.

SUICIDAL ANGELS:

Η Ελλάδα ποτέ δεν εξήγαγε μεγάλο αριθμό thrash metal μπαντών, ακόμα και στις ένδοξες μέρες του κινήματος.

Οι Suicidal Angels από τις αρχές των 00ς έγιναν διάσημοι παίζοντας old school thrash και αναβιώσαν τον ήχο της τότε εποχής.

Αγνοούν την διασκεδαστική πλευρά του thrash, αντλώντας την πιο σκοτεινή πλευρά του και συνεχίζουν να προκαλόυν τους ομοίους τους Kreator, Slayer, με την επιθετικότητα τους!

MACABRE OMEN:

Δημιουργήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 90, όταν ο main man Αλέξανδρος ήταν τόσο νέος που απαγορευόταν να καταναλώσει αλκοόλ!

Οι Macabre Omen κυκλοφόρησαν demos και splits, μέχρι το 2005 που κυκλοφόρησαν το πρώτο full length album τους.

Το επόμενο album τους “Gods Of War- At War” θα κυκλοφορήσει 10 χρόνια αργότερα αλλά η αναμονή άξιζε τον κόπο καθώς έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

Τα σκανδιναβικά Black metal στοιχεία στο στυλ των Bathory, σε συνδυασμό με το ελληνικό black ήχο τους ανέδειξε και τους ανέβασε στην black μεταλ κοινότητα.

 

FIREWIND – GUS G:

Οι Firewind έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό μείγμα old school  heavy – classic και σίγουρα μπορούν να γράψουν ένα πιασάρικο riff.

O GUS G επίσης, έχει μια εξαιρετική καριέρα και ως solo καλλιτέχνης και ως κιθαρίστας στον μέγιστο Ozzy Osbourne!

Επίσης ο εξαιρετικός κιθαρίστας, έχει συμμετάσχει και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αρκετές μπάντες, όπως Dream Evil, Rotting Christ, Nightrage!

KAWIR:

Με έντονο το μυθολογικό στοιχείο οι Kawir είναι μια ακόμη μπάντα από τις παλιές μέρες του black ιδιώματος. Ο ήχος τους είναι αναγνωρίσιμος στους Ελληνες οπαδούς, όχι μόνο λόγω της χρήσης των synths, αλλά επειδή έχουν ενσωματώσει παραδοσιακά όργανα της πατρίδας τους, συμπεριλαμαβανομένων πνευστών και εγχόρδων.

SACRAL RAGE:

Οι Sacral Rage δημιουργήθηκαν το 2011 και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους “Illusions In Infinite Void”, το 2015.

Εχουν ήδη αποδείξει την αξία τους και την ιδιαιτερότητα τους, με το hi tech metal που παίζουν, το οποίο συνδυάζει τεχνικές με metal ταχύτητες και κατάλληλη Sci Fi αισθητική.

ZEMIAL   / AGATUS:

Παραδεχόμαστε μια μικρή εξαπάτηση εδώ, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να διαλέξεις μεταξύ των 2!

Και οι 2 μπάντες παίζουν ένα αρκετά επικό black metal και είναι ενεργές.

Εχοντας αρκετή εμπερία ως underground acts ήρθε η στιγμή της επιβράβευσης.

Για την ακρίβεια οι Agatus θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους album σε 2 εβδομάδες!

 

Πηγή

 

 

Comments