Οι ACHELOUS στο Rock Overdose εν όψει Wreck Athens Festival 2016!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τους Achelous και τον Chris Kappa τον τραγουδιστή της μπάντας και δείτε τι μας απάντησε στις ερωτήσεις που του κάναμε σχετικά με το συγκρότημα και το Wreck Athens Festival 2016.

RockOverdose: Γεια σου Chris. Πες μας λίγα λόγια για το γκρουπ πότε ιδρύθηκε και τι κάνει σήμερα ;

Chris Kappas (Achelous): Οι Achelous γεννήθηκαν το 2011 από τον Chris Achelous σαν one man project. Μετά την δημιουργία 2 demos σε πιο ατμοσφαιρικά και extreme μονοπάτια έφτασε η ώρα της εξέλιξης. Ο καλός μου φίλος Chris Achelous μου ζήτησε να τραγουδήσω μερικά κομμάτια του (αν και απείχα από τα μουσικά δρώμενα για περίπου 10 χρόνια από την εποχή που σταμάτησα να τραγουδάω στους Reflection) και το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία του demo Al Iskandar το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 2014 και έγινε sold out (500 κόπιες). Στα τέλη του 2014 η μπάντα με νέο κιθαρίστα τον Στέλιο Αυγουλέα (πρώην Crusade Of Steel) μπήκε στα Music House Studios για να ηχογραφήσει το πρώτο της mini cd με γενικό τίτλο The Cold Winds Of Olympus σε παραγωγή Στάθη Παυλάντη (Reflection). Στις αρχές του 2015 η μπάντα σταθεροποίησε το line up με την προσθήκη του Σταύρου Κατσικάκη (πρώην Crusade Of Steel) στα τύμπανα και του Βασίλη Σταφυλά στις κιθάρες. Σήμερα μετά από 1 χρόνο γεμάτο από live εμφανίσεις η μπάντα ετοιμάζεται να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο Ελληνικό Heavy Metal φεστιβάλ, το Wreck Athens 2016 (24/04/2016) και αμέσως μετά θα μπει στο studio για τον διάδοχο του The Cold Winds Of Olympus, ένα concept album πάνω στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με γενικό τίτλο ΜΑΚΕΔΩΝ.

RockOverdose: Ποια είναι η σύνθεση των Achelous σήμερα ;

Chris Kappas (Achelous): Οι Achelous αποτελούνται από τον Chris Achelous στο μπάσο, τον Βασίλη Σταφυλλά και τον Στέλιο Αυγουλέα (πρώην Crusade Of Steel) στις κιθάρες, τον Σταύρο Κατσικάκη (πρώην Crusade Of Steel) στα τύμπανα και εμένα, τον Χρήστο Κάππα (πρώην Reflection) στην φωνή.

Wreck-Athens-fest-poster_opt

RockOverdose: Τι το ξεχωριστό έχει το Wreck Athens Festival και συμμετέχετε ;

Chris Kappas (Achelous): Το Wreck Athens είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ Ελληνικών Heavy Metal μπαντών. Τόσο απλά. Εγώ είχα παίξει στο Wreck Athens 2014 σε ένα one night reunion με την παλιά μου μπάντα τους Reflection και μπορώ να πω πως ήταν όλα απίστευτα. Ένα φεστιβάλ που αξίζει να το αγκαλιάσει ο κόσμος αφού θα δεί την αφρόκρεμα της Ελληνικής σκηνής.

RockOverdose: Εάν δεν έπαιρνες μέρος στο φεστιβάλ για ποια γκρουπ θα ερχόσουν από την πρώτη και δεύτερη μέρα ;

Chris Kappas (Achelous): Καταρχήν να πω ότι τα 25 χρόνια που παρακολουθώ την σκηνή πάντα σε ένα φεστιβάλ πάω για να δω όλες τις μπάντες. Συνήθως είμαι εκεί από το πρώτο συγκρότημα έως το τελευταίο. Πάντα ήθελα να δω και μπάντες που δεν έχω ακούσει έτσι ώστε να ανακαλύψω κανένα διαμαντάκι. Από κει και πέρα για να σου απαντήσω στην ερώτηση που μου έκανες την πρώτη μέρα αγαπημένες μου μπάντες είναι οι Alphastate που τους είδα στο Remedy, οι Lightfold που τους έχω δει αρκετές φορές και είναι εκπληκτικοί στο σανίδι αλλά και οι Gravastar που αν και δεν είναι στα μουσικά μου ακούσματα παίζει ο καλός μου φίλος ο Νίκος Τετερης τύμπανα ο οποίος μας βοήθησε με το πρώτο μας video clip (Guardians Of The Light) στο οποίο η μπάντα ήταν ακόμα τρίο. Την δεύτερη μέρα δεν μπορώ να διαλέξω κάποια από τις μπάντες γιατί είναι όλες πάνω στα μουσικά μου γούστα. Με τους Blacksun και τους Illusory έχουμε παίξει στο παρελθόν και εκτός από τρομερές μπάντες είναι και εκπληκτικά παιδιά, οι Sorrowful Winds και οι Fortress Under Siege που είναι πραγματικά η ζωντανή ιστορία της σκηνής και φυσικά οι Power Crue οι οποίοι είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες, τους παρακολουθώ από το πρώτο demo και είχα την τιμή στο παρελθόν με την παλιά μου μπάντα να μοιραστώ την σκηνή μαζί τους.
Πραγματικά είναι μεγάλη ευκαιρία για τους οπαδούς να δούν τόσες τρομερές μπάντες μαζεμένες σε 2 μέρες, στον καλύτερο συναυλιακό χώρο της Αθήνας, το Κύτταρο.

RockOverdose: Εάν δεν ήσουν στους Achelous που είσαι τώρα σε ποιο γκρούπ θα ήθελες να παίζεις από τα 12 του φεστιβάλ ;

Chris Kappas (Achelous): Το κάθε group έχει τον δικό του χαρακτήρα και ιστορία. Εγώ την μπάντα την βλέπω πρώτα σαν οικογένεια και μετά σαν μουσικό σχήμα. Έτσι αυτή την στιγμή δεν θα μπορούσα να παίζω πουθενά αλλού πέρα από τους Achelous.

RockOverdose: Ποιο γκρουπ πιστεύεις θα είναι η έκπληξη του φεστιβάλ από οποιαδήποτε άποψη ;

Chris Kappas (Achelous):Πιστεύω ότι η έπληξη θα είναι όλο το φεστιβάλ. Θα πρέπει να καθιερωθεί όπως ξένα φεστιβάλς στα οποία ο κόσμος πάει χωρις να τον ενδιαφέρουν οι μπάντες αφού γνωρίζει εξ'αρχής ότι θα περάσει καλά. Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει και με το Wreck Athens και μάλιστα πιστεύω ότι έως ένα σημείο το έχει καταφέρει. Χρόνο με τον χρόνο θα ριζωθεί στις συνειδήσεις των Ελλήνων μεταλλάδων.

RockOverdose: Γιατί να έρθει ο κόσμος να δει εσάς και το συγκεκριμένο μέταλ φεστιβάλ ;

Chris Kappas (Achelous):Γιατί είμαστε γ@μάτοι!!! Χαχαχα! Πέρα από την πλάκα, εάν κάποιος θέλει να ακούσει λίγο πιο επικό ήχο στο φεστιβάλ, ας μας τσεκάρει. Οι επιρροές μας ενώ βρίσκονται ριζωμένες σε epic μονοπάτια, μπολιάζουμε τον ήχο μας και με πιο κλασσικά heavy αλλά και πιο hard rock σημεία. Ας τσεκάρει το κανάλι μας στο YouTube (Achelous)στο οποίο υπάρχει το video clip του Guardians Of The Light αλλά και τα υπόλοιπα κομμάτια του mini cd και φυσικά πάρα πολλά κομμάτια από live εμφανίσεις της μπάντας. Σε μερικές μέρες θα ανέβει και το νέο μας video clip (Myrmidons) οπότε ο καθένας μπορεί να έρθει προετοιμασμένος ξέροντας τι εστί Achelous.

chris cappas achelous wreck fest

RockOverdose: Ποια η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σου σε συναυλία ;

Chris Kappas (Achelous):Δεν θα πω κάτι συγκεκριμένο αλλά γενικά περνάω απίστευτα στο σανίδι όταν περνάει καλά και ο κόσμος και το δείχνει με την συμμετοχή του.

RockOverdose: Ποιο άτομο θεωρείς και από ποιο συγκρότημα την πιο έντονη/δυναμική παρουσία του φεστιβάλ και γιατί ;

Chris Kappas (Achelous): Κοίταξε να δεις ... οι μπάντες που παίζουν στο φεστιβάλ είναι όλες εκπληκτικές. Δεν μπορώ να διαλέξω τόσο εύκολα. Αν τώρα μου βάλεις το πιστόλι στον κρόταφο θα πω τους Power Crue οι οποίοι είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες και τους οποίους έχω δει ζωντανά πραγματικά άπειρες φορές. Ας πούμε ότι είναι η άποψη ενός fan boy!!! Χαχαχα

RockOverdose: Θέλεις να ευχηθείς κάτι στους αναγνώστες του Rock Overdose ;

Chris Kappas (Achelous):Να ευχηθώ στο Rock Overdose καλή επιτυχία. Είναι πολύ σημαντικό τα Ελληνικά sites να στηρίζουν την σκηνή τις μπάντες και τα φεστιβάλ που γίνονται. Και για το τέλος θα κλέψω μια ωραία ατάκα ενός αγαπημένου φίλου η οποία μαζεύει όλη την ουσία της Ελληνικής σκηνής. Μην υποστηρίζετε απλά την Ελληνική σκηνή ... γίνετε μέρος της.

Για το Rock Overdose

Θοδωρής Μαρτίνης

Comments