Οι BLYND στο Rock Overdose εν όψει της εμφάνισης στους στο Death Disco

 

Εν όψει της εμφάνισης των Blyndτην Πέμπτη 24 Μαρτίου στο DeathDiscoστην Αθήνα, που γίνεται στα πλαίσια της πρώτης τους Ελληνικής περιοδείας για την προώθηση του καινούργιου τους δίσκου, βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Ανδρέα (Bass/Vocals), λίγο πριν ανέβουν στην σκηνή του Mixtape 5 στην Σόφια, για το tour, την δημιουργία του “Liber Sum”, καθώς και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

 

RockOverdose: Καλησπέρα Ανδρέα, χαίρομαι που σε έχουμε μαζί μας. Από όσο γνωρίζω αυτή είναι η πρώτη σας headlineπεριοδεία. Πως οργανώθηκε το tour;

 

Ανδρέας : Καλησπέρα και από εμένα, χαρά μου. Ναι όντως αυτή είναι η πρώτη μας περιοδεία σαν headliners. Έχουμε κάνει βέβαια παλιότερα αρκετά live σαν support με διάφορες μπάντες, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που “στήσαμε” κάτι δικό μας. Θεωρήσαμε πως ήταν μία καλή στιγμή για την μπάντα για να βγούμε και να παρουσιάσουμε το καινούργιο μας υλικό και με την βοήθεια της 3P Lab όσον αφορά της εμφανίσεις στην Ελλάδα, το όλο εγχείρημα έγινε αρκετά ευκολότερο.

 

12805986_976148129130524_7046341840190471039_n

 

RockOverdose: Η επιλογή των υπολοίπων σχημάτων πως έγινε;

 

Ανδρέας: Με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε από παλιά, όπως πχ με τους DesertNearTheEnd, που μέσω του Αλέξανδρου (Vocals) είχαμε παίξει μαζί το 2013 στην Κύπρο. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά από τους UrbanGrey, με τους οποίους πέρα από το ότι ήμαστε φίλοι, μας συνδέει και το γεγονός ότι έπαιζα μαζί τους την εποχή που βρισκόμουν στη Βουλγαρία για σπουδές.

 

RockOverdose: Ας περάσουμε λίγο στον καινούργιο σας δίσκο. Πως ακριβώς δουλέψατε αυτή την φορά και γενικότερα ποια ήταν η δημιουργική διαδικασία;

 

Ανδρέας: Στο “LiberSum” δουλέψαμε λίγο ανάποδα από ότι συνήθως. Πρώτα ξεκινήσαμε να βρίσκουμε πιθανούς τίτλους κομματιών και στην συνέχεια βάση του κάθε τίτλου, το όλο conceptή την θεματολογία του. Στην συνέχεια ολοκληρώσαμε τους στίχους και με τα παραπάνω σαν βάση αρχίσαμε να δουλεύουμε όλοι μαζί riffκαι γενικά ότι μουσικές ιδέες υπήρχαν jam-αροντας αρκετά.

Blynd - Liber Sum Cover

RockOverdose: Πατώντας πάνω σε αυτό που είπες, υπάρχει κάποια κεντρική ιδέα ή κάποιο συγκεκριμένο conceptστο “LiberSum” ;

 

Ανδρέας: Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιστορία πίσω από τους στίχους. Στο σύνολο του ο δίσκος διαπραγματεύεται θέματα που έχουν κοινή βάση, αλλά αρκετά ελεύθερα δοσμένη. Ως επί το πλείστον έχει να κάνει με ιστορικά θέματα της Κύπρου και της Ελλάδας, συνδεδεμένα μεταξύ τους με έναν ίσως σουρεαλιστικό τρόπο. Επίσης, σε κάποια κομμάτια οι στίχοι είναι επηρεασμένοι από διάφορα έργα του Καζαντζάκη καθώς και του Καβάφη, ένα από αυτά είναι και το “Bread And Circuses” που ανοίγει και το album. Αν έπρεπε να δώσω όμως μία κεντρική θεματολογία, η ελευθερία, η ύπαρξή της ή μη, νομίζω πως μας καλύπτει.

 

RockOverdose: Στην επιμέλεια των ηχογραφήσεων καθώς και στον τομέα του labelβλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους με το “PunishmentUnfolds” του 2012.

 

Ανδρέας: Ναι σωστά. Είναι η δεύτερη κυκλοφορία μας με την Pitch Black Records. Μείναμε γενικά πολύ ευχαριστημένοι από την συνεργασία μας μαζί τους, οπότε η επιλογή από μεριάς μας ήταν εύκολη. Παρόλο που ίσως είναι μία σχετικά underground εταιρία, είναι πολύ επαγγελματίες και συνεπείς σε όλα, χωρίς να ζητάνε παράλογα πράγματα. Τώρα στο θέμα των ηχογραφήσεων και της μίξης δουλέψαμε ξανά με τον Philip Zilfo στην Κύπρο ουσιαστικά για τους ίδιους λόγους. Το master του δίσκου έγινε στα 4D Sounds Studios.

 

RockOverdose: Ο δίσκος κυκλοφορεί από τον Νοέμβριο. Τι ανταπόκριση υπάρχει και γενικά, ποιο είναι το feedback μέχρι τώρα;

 

Ανδρέας: Γενικά οι αντιδράσεις είναι πολύ θετικές και σε πρόσφατη συνομιλία που είχαμε με την εταιρία, μας ενημέρωσαν πως γενικά τα στατιστικά και οι πωλήσεις είναι πολύ καλές, καλύτερες μέχρι στιγμής από την προηγούμενη μας δουλειά.

 

RockOverdose: Τι υπάρχει στο άμεσο πρόγραμμα των Blyndμετά από αυτό το tour; Υπάρχουν σκέψεις και για συνέχεια στην Ευρώπη;

 

Ανδρέας: Γίνονται κάποιες συζητήσεις για κάτι μεγαλύτερο στο μέλλον και σίγουρα η Ευρώπη είναι μέσα σε αυτά τα πλάνα, αλλά προς το παρών δεν υπάρχει κάτι. Από μεριάς μας είναι κάτι που θα το θέλαμε, αλλά είναι ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα λόγο δουλειάς, οικονομικών, οικογενειών κλπ. Όλοι έχουμε κανονικές δουλειές και παρόλο που εγώ και ο Κώστας (Guitars) ζούμε από την μουσική (Prospectus cover band, συνεργασίες με Μαχαιρίτσα, Στόκα κ.α) δεν παύει να είναι δύσκολο.    Παλιότερα τα πράγματα ήταν λίγο ποιο ελεύθερα και εύκολα. Πλέον όλα τα σκεφτόμαστε δύο φορές.
RockOverdose: Έχετε ξεκινήσει να δουλεύετε καινούργιο υλικό για τον διάδοχο του “LiberSum;

 

Ανδρέας: Όχι δεν υπάρχει κάτι ακόμα. Λογικά από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε να προβάρουμε καινούργιες ιδέες.

 

RockOverdose: Σε ευχαριστώ πολύ Ανδρέα, καλή συνέχεια στις επόμενες στάσεις του tour. Θα τα πούμε και από κοντά την Πέμπτη στο liveτης Αθήνας. Αφήνω το κλείσιμο σε εσένα.

 

Ανδρέας: Εμείς ευχαριστούμε και ελπίζουμε να μας στηρίξουν και να δούμε από κοντά όλους τους φίλους αύριο στο show στην Θεσσαλονίκη όπως και στην Αθήνα και υποσχόμαστε ότι δεν θα χάσουν.

 

Για το RockOverdose,

Κωνσταντίνος Μάρης

 


 

 

Comments