Οι Erevos (Θεσσαλονίκη) στο Rockoverdose.gr

Το Rockoverdose.gr βγάζει τον Growler, μπασίστα/τραγουδιστή των Erevos (Θεσσαλονίκη) από την ανίερη σπηλιά του και ο Yngve τον ανακρίνει σχετικά με την κυκλοφορία του πρώτου album της μπάντας και τα σχέδια για το μέλλον.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rockoverdose.gr

Καλησπέρα man!

1. Δώσε μας ένα βιογραφικό της μπάντας για όσους δεν σας ξέρουν ακόμα.

Οι Erevos δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2005 και από τότε έχουμε 6 κυκλοφορίες.

• Δύο demo με τέσσερα κομμάτια το κάθε ένα (Burning Souls, Mythological Evil).
• Ένα split από την Deathtoll productions (Η.Π.Α)
• Μια συλλογή από την Satanhades productions (Πορτογαλία)
• Ένα ep στο οποίο το master έγινε από τον Dan Swano (Adou Katavasis)
• Ένα album που το mix και το master έγιναν από τον Dan Swano και κυκλοφορεί από την εταιρία Orkestral Promenad Productions (Descensus Ad Inferos)

Έχουν περάσει αρκετά μέλη από το συγκρότημα και το παρόν line-up διαμορφώνεται ως εξής:
Growler - Vocals, Bass
Tisifoni - Κeys
Pias - Guitars
Abraxas - Guitars
Tek – Drums

Έχουμε παίξει αρκετές συναυλίες σε Ελλάδα και σε εξωτερικό, κοντά σε ονόματα όπως:

• Satyricon (Νορβηγία)
• Mayhem (Νορβηγία)
• Necrodeath (Ιταλία)
• Arkhon Infaustus (Γαλλία)
• Order Of The Ebon Hand (Ελλάδα)
• Acherontas (Ελλάδα)
• Enshadowed (Ελλάδα)
• Rotting Flesh (Ελλάδα)
• Dead Congregation (Ελλάδα) και πολλές άλλες…

2. Μέχρι στιγμής έχετε κυκλοφορήσει 2 demos, 1 split, 1 ΕΡ και πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο full length album σας με τίτλο "Descensus Ad Inferos". Ποια είναι η αποδοχή του από τον κόσμο μέχρι στιγμής;

Αν και είναι αρκετά νωρίς, μιας και ο δίσκος βγήκε τέλη Μαΐου με αρχές Αυγούστου και περίοδο καλοκαιριού, η αποδοχή είναι πολύ καλή! Μας λένε συνήθως δυο πράγματα, ότι είναι επαγγελματική δουλειά και ότι βγάζουμε κάτι το διαφορετικό. Ειδικά το τελευταίο μας τιμάει πολύ και ευχαριστούμε! Επίσης έχουμε πολύ καλά σχόλια από άτομα που παίζουν σε μεγάλες Ελληνικές μπάντες.

3. Ποια ήταν η διάρκεια των ηχογραφήσεων του album? Δώσε μας κάποιες πληροφορίες για την διαδικασία ετοιμασίας, της ηχογράφησης και ποιοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή του.

Οι ηχογραφήσεις πάνω κάτω είχαν διάρκεια ενός χρόνου! Είχαμε πολλές ατυχίες είναι η αλήθεια και δυσκολίες. Όμως η βοήθεια των ηχοληπτών στα στούντιο που ηχογραφήσαμε (Revolver), αλλά και ο φοβερός ήχος και επαγγελματισμός του Dan Swano, μας βοήθησαν να ολοκληρώσουμε τον δίσκο. Επίσης σημαντική και σωτήρια ήταν η βοήθεια του ντράμμερ των Rotting Flesh, Simeth, ο οποίος ηχογράφησε τα ντράμς στον δίσκο. Ο L-Drac (ο πρώην ντράμμερ μας) έφυγε λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων.

4. Σας έχει μείνει κάποιο περιστατικό από τις ηχογραφήσεις του album; Σίγουρα όταν μια μπάντα ηχογραφεί το πρώτο δίσκο, υπάρχουν σκηνικά που μένουν για πολύ καιρό.

Έχουμε ηχογραφήσει αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά με το άλμπουμ τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Πολύ κούραση. Χτυπούσαμε κανονικά οκτάωρα! Δεν είναι ότι η ηχογράφηση κράτησε τόσο πολύ, αλλά το ότι είχαμε πολλές γκαντεμιές και καταστάσεις που δεν περνούσαν από το χέρι μας. Όμως είχαμε και ευχάριστες στιγμές. Μετά από τόση κούραση, σχεδόν καθημερινή, επιβαλλόταν και ένα καλό μεθύσι!

5. Πες μας κάποια λόγια για τους στίχους και την φιλοσοφία που ακολουθείτε σαν μπάντα.

Γενικά εάν δείτε τους στίχους και την σειρά των τίτλων μέσα στο άλμπουμ, θα καταλάβετε πως πρόκειται για concept. Στο “Descensus” περιγράφονται οι εμπειρίες ενός ανθρώπου από μια κατάβαση στον Άδη. Όλα έχουν μια ακολουθία. Στο μέλλον θα καταπιαστούμε και με άλλα θέματα, όπως το Necronomicon ή και άλλες μυθολογίες. Δεν ακολουθούμε κάποια συγκεκριμένη φιλοσοφία, αν κάτι μου αρέσει σαν θέμα θα κοιτάξω να γράψω στοίχους γι’ αυτό.

6. Πως θα χαρακτηρίζες την μουσική σας αν έπρεπε να μπει μια ταμπέλα? Σίγουρα δεν είναι μόνο το black metal που μπορεί να διακρίνει κάποιος.

Χεχε! Ναι όντως. Αρκετοί έχουν πει πως δεν παίζουμε black, με την έννοια του ατόφιου. Μάλλον έχουν δίκιο. Αν μπορούσα να το χαρακτηρίσω θα έλεγα πως είναι Symphonic Black/Thrash με Death metal επιρροές.

7. Πριν κάποιους μήνες κάνατε καποια live στο εξωτερικό αλλά και στην Αθήνα. Τι σας έχει μείνει από αυτό το mini tour?

Δεν θα έλεγα πως ήταν tour, διότι αυτά τα lives έγιναν σε διαφορετικές περιόδους. Πάντως θα πω για το mini tour στην Γαλλία. Απίστευτη εμπειρία! Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι να παίζουμε έξω, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία. Ειλικρινά τα πράγματα έξω είναι πολύ πιο ανθρώπινα (μιλώντας για τα μαγαζιά και τους μαγαζάτορες). Περάσαμε φανταστικά! Το κοινό της Ελλάδας είναι καλύτερο από της Γαλλίας…αλλά πιστεύω πως το πιο τρελό είναι της Βουλγαρίας. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Στην Αθήνα έχουμε παίξει μερικές φορές και ήταν να ξαναέρθουμε τον Ιούνιο, αλλά έκλεισε το μαγαζί που θα παίζαμε! Σύντομα όμως θα ξανάρθουμε.

8. Ποια είναι τα σχέδια της μπάντας για το μέλλον? Υπάρχουν στα πλάνα άλλες κυκλοφορίες ή εμφανίσεις?

Τα σχέδια είναι πολλά. Αυτό που προέχει τώρα είναι να παίξουμε στο εξωτερικό συναυλίες. Θέλουμε να κάνουμε ένα tour στην Ευρώπη και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Όσο για κυκλοφορίες, η επόμενη κίνηση θα είναι κάποιο split, οπότε εάν ενδιαφέρεται κάποια μπάντα ας επικοινωνήσει μαζί μας και το συζητάμε.

9. Υπάρχει κάποια εμφάνισή σας που ξεχωρίζετε μέχρι στιγμής;Με ποιές μπάντες ήταν και γιατί έχετε ξεχωρίσει την συγκεκριμένη εμφάνιση;

Όλες οι εμφανίσεις μας είναι ξεχωριστές εμπειρίες. Σίγουρα θα ξεχώριζα τρεις. Η μια είναι στην Βουλγαρία, στο Winterstorm Festival, όπου γινόταν χαμός από ξύλο! Οι σεκιουριτάδες είχαν λαλήσει! Η δεύτερη είναι με τους Mayhem, όπου πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω το κοινό, διότι συνήθως όταν παίζεις με μεγάλα ονόματα, δεν σε υποστηρίζουν. Εδώ όμως όχι μόνο μας υποστήριξαν, αλλά έγινε ο χαμός από κάτω! Επίσης οι Mayhem (ειδικά ο Hellhammer), ήταν καταπληκτικά άτομα και μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα και να τα πιούμε στο ξενοδοχείο τους. Ομολογώ πως δεν το περίμενα, μάλλον λόγω της άσχημης εμπειρίας μας με τους Satyricon. Τέλος και καλύτερο, η συναυλία μας με τους Necrodeath στην Αθήνα, όχι τόσο για το live, άλλα για το ότι γνωρίσαμε ίσως τους καλύτερους ανθρώπους στην metal σκηνή! Cheers Brothers!

10. Είστε στο χώρο από το 2004. Τι έχετε να πείτε σε μπάντες που ξεκινούν τώρα την πορεία τους στο black metal?

Χμμμμ…καλό κουράγιο! Εάν θέλουν να κάνουν κάτι για να πάνε μπροστά, να το δουν σοβαρά και να τρέξουν γι αυτό. Αλλιώς δεν υπάρχει μέλλον. Θέλει πραγματικά πολύ τρέξιμο, υπομονή, επιμονή και καλή χημεία μεταξύ των μελών. Και σίγουρα διάθεση ψυχική αλλά και χρηματική δυστυχώς.

Σ"ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες για το Rockoverdose.gr! Κλείσε τη συνέντευξη με τα δικά σου λόγια.

Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη Yngve και χάρηκα που τα είπαμε!!! Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας όποτε θέλετε και τσιμπήστε το άλμπουμ μας, δεν θα χάσετε!

Comments