Οι HELLBRINGER στο Rockoverdose: “Βαρεθήκαμε αυτούς που παίζουν shit metal”

Οι blackened speed metallers HELLBRINGER από τη μακρινή Αυστραλία φιλοξενούνται στις σελίδες του Rock Overdose, για να μας μιλήσουν για το ντεμπούτο album τους, Dominion of Darkness, που βγαίνει σε λίγες μέρες! Την παραγωγή του δίσκου ανέλαβε ο θρυλικός Harris Johns (Helloween, Kreator, Coroner, Sodom κ.ά.) ο οποίος ταξίδεψε ως εκεί για να τους ηχογραφήσει! Το artwork ο γνωστός και από ελληνικές old-school thrash μπάντες Andrei Bouzikov. Διαβάστε τι μας είπε ο Josh Bennett, drummer του συγκροτήματος.

 

 

Rockoverdose.gr: Καλησπέρα Josh, καλωσορίσατε στο Rock Overdose! Αρχικά, θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για τους Hellbringer, για να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας; Τι σας έφερε κοντά;

Josh: Γεια σας και ευχαριστούμε. Ξεκινήσαμε την μπάντα πριν από χρόνια, στο κολλέγιο. Εγώ, ο αδερφός μου και ο παλιός μας κιθαρίστας λατρεύαμε το ίδιο καλό Heavy Metal έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την μπάντα και να παίξουμε αυτά που αγαπάμε. Συν ότι είχαμε βαρεθεί μπάντες που παίζανε shit metal! Ξεκινήσαμε να τζαμάρουμε με διασκευές από Venom, Slayer, Sodom κλπ. και μετά αποφασίσαμε να αρχίσουμε να γράφουμε δικό μας υλικό. Κάπως έτσι ξεκίνησε.


Rockoverdose.gr: Το ντεμπούτο σας “Dominion of Darkness” βγαίνει στις 28 Σεπτεμβρίου, πρώιμα reviews μας κάνουν να το περιμένουμε με μεγάλες προσδοκίες...!

Josh: Τα reviews είναι υπέροχα μέχρι τώρα από όσο έχω δει!

 

Rockoverdose.gr: Πώς ήταν να συνθέτετε τα νέα τραγούδια;

Josh: Κάποια από τα κομμάτια του album γράφτηκαν όταν ο παλιός μας κιθαρίστας ήταν ακόμα στην μπάντα, αλλά έφυγε ενώ ακόμα γράφαμε. Ήταν απογοητευτικό να γράφεις με αυτόν γιατί είχε χάσει το ενδιαφέρον του για τη μπάντα και σκότωνε τον ρυθμό και την ενέργεια στις πρόβες. Συν ότι δεν μπορούσε να γράψει τίποτα απολύτως. Έτσι αφού έφυγε, το γράψιμο μπήκε στον πάγο καθώς ψάχναμε για νέο κιθαρίστα. Όταν βρήκαμε τον James, όλα έγιναν πολύ καλύτερα γιατί ενδιαφερόταν πολύ και είχε την ικανότητα να γράφει riffs.


Rockoverdose.gr: Υπάρχουν και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες στο album. Είναι αλήθεια ότι ο θρυλικός Harris Johns ταξίδεψε ως την Αυστραλία για να ηχογραφήσει και να κάνει τη μίξει το album;

Josh: Ναι. Πήραμε μία επιχορήγηση για τέχνη (σ.σ. !!!) από την κυβέρνηση και φέραμε τον Harris με το αεροπλάνο για να κάνει το album μας. Ήταν σίγουρα μία υπέροχη εμπειρία. Υπήρχαν κάποιες διαφωνίες κατά καιρούς αλλά νομίζω ότι έχουμε ένα υπέροχο τελικό αποτέλεσμα.

 

Rockoverdose.gr: Σίγουρα σας έδωσε ένα old-school συναίσθημα, κάτι που σας ταιριάζει απόλυτα. Σε καιρούς που οι περισσότερες μπάντες παίζουν metalcore λίγο-πολύ, τι σας έκανε να διαλέξετε thrash metal/ blackened speed για να χτίσετε την καριέρα σας;

Josh: Κανένας συγκεκριμένος λόγος, για να πω την αλήθεια. Είναι αυτό που ακούμε και αυτό που μας αρέσει να παίζουμε. Πάντα αγαπούσαμε την black/ evil πλευρά του Thrash metal. Πολύ δύναμη και επιθετικότητα.

 

Rockoverdose.gr: Πώς είναι η metal σκηνή στην Αυστραλία σήμερα;

Josh: Υπάρχουν κάποιες πολύ καλές μπάντες εδώ που δεν παίζουν πολύ συχνά, πράγμα το οποίο κάνει τις καλές συναυλίες κάπως σπάνιες. Αλλά οι μπάντες που παίζουν συχνά είναι χάλια και δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε αυτές τις συναυλίες. Η σκηνή εδώ μπορεί να είναι καλή όταν το lineup ενός show αξίζει, αλλά συνήθως αυτά είναι λίγα και με μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ τους.

 

Rockoverdose.gr: Δουλέψατε με τον Andrei Bouzikov για το artwork. Το εξώφυλλο ήταν δική σας ιδέα;

Josh: Είχαμε μία βασική ιδέα για το artwork. Είπαμε ότι θέλουμε κάτι σκοτεινό και σατανικό χωρίς πολύ χρώμα, και ο Andrei το ανέλαβε από εκεί προσθέτοντας τις δικές του ιδέες. Μας έδειχνε τα σχέδιά του και του λέγαμε τι μας άρεσε και τι να αλλάξει, έτσι φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Rockoverdose.gr: Υπάρχει κάποιο επίσημο video clip στα σχέδιά σας;

Josh: Όχι. Νομίζω ότι αν κάναμε ένα θα καταντούσαμε να σκεφτόμαστε ότι είναι χάλια (*γέλια*).

 

Rockoverdose.gr: Έχετε ανοίξει για τους Toxic Holocaust, Forbidden, Mortal Sin και η λίστα συνεχίζεται. Ποια συναυλία σου έρχεται πρώτη στο μυαλό και γιατί;

Josh: Δεν καταφέραμε να παίξουμε με τους Forbidden γιατί ήταν ο καιρός που ο παλιός κιθαρίστας έφυγε από τη μπάντα. Παίξαμε μία φοβερή Thrash συναυλία πριν από μερικά χρόνια σε μία pub που θα μας μείνει αξέχαστη. Υπήρχαν πολλοί μανιακοί παντού! Είμαι σίγουρος ότι και κάποιος τύπος συνελήφθη εκείνη την νύχτα για κάποιο λόγο.

 

Rockoverdose.gr: Κατάλαβα! Η τελευταία σας Ευρωπαϊκή περιοδεία ακυρώθηκε. Θα σας δούμε ζωντανά στο κοντινό μέλλον; Σχεδιάζετε να παίξετε σε όλα αυτά τα φημισμένα φεστιβάλ της Ευρώπης;

Josh: Βασικά δεν ήταν πραγματική περιοδεία. Ήταν κανα δυο φεστιβάλ και μερικά shows σε clubs. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να έρθουμε και να παίξουμε στην Ευρώπη κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον.

 

Rockoverdose.gr: Σας ευχόμαστε τα καλύτερα παιδιά, ελπίζουμε να σας δούμε ζωντανά σύντομα! Υπάρχει κάτι που θέλετε να προσθέσετε;

Josh: Ευχαριστούμε. Το Dominion of Darkness βγαίνει στις 28 Σεπτεμβρίου. Beware!!

 

Για το Rockοverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

Comments