Οι ILLUSORY στο Rock Overdose εν όψει Wreck Athens Festival 2016!

Σήμερα έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε τους Illusory και όλα τα μέλη του γκρούπ καθώς έχουν συμμετοχή όλοι στις ερωτήσεις που τους κάναμε εν όψει Wreck Athens Festival 2016.Το γκρούπ θα λάβει μέρος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ας δούμε τι μας είπαν...

RockOverdose: Πες μας λίγα λόγια για το γκρουπ. Πότε ιδρύθηκε και τι κάνει σήμερα;

Δημήτρης Θεοδώρου: Η μπάντα ιδρύθηκε το 1992 με το όνομα “Ivory Tower”. Το 1994 γράψαμε ένα demo με δύο τραγούδια, τα “A Few Days Make Eternity” και “Society”. Λίγο καιρό μετά η μπάντα μπήκε σε παύση λόγω σπουδών και στρατιωτικών υποχρεώσεων. Βέβαια, μέσα στα χρόνια αυτά, όλο και κάποια κομμάτια συνθέταμε και περιμέναμε τη στιγμή που θα ξανασυσταθεί η μπάντα για να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Το 1999 κάποια από τα μέλη, παρέα με ένα φίλο κιθαρίστα, ηχογραφήσαμε ένα ακόμα τραγούδι με τίτλο “Time Stands Still”. Αυτό το κομμάτι στάθηκε η αφορμή για να ξαναβάλουμε μπροστά το όνειρο. Μέχρι το 2002 αλλάξαμε αρκετά μέλη, κυρίως στα τύμπανα και το μπάσο, από το 2002 και μετά όμως είχαμε μια σταθερή σύνθεση, παίξαμε πάρα πολλά live σε όλα τα μαγαζιά της Αθήνας, με αποκορύφωμα το support στους Blue Oyster Cult! Είχαμε πια τελειώσει συνθετικά όλα τα κομμάτια για το promo album μας, το οποίο κυκλοφορήσαμε μόνοι μας το 2006. Έλαβε πολύ καλές κριτικές, ήταν το demo του μήνα στο ελληνικό Metal Hammer και όλα έδειχναν ότι έπρεπε να βρεθεί μια εταιρία για την πρώτη επίσημή μας κυκλοφορία. Αυτή ήρθε το 2013 από τη The Leaders Records, σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Το ντεμπούτο album μας μέσα στο πρώτο εξάμηνο έγινε sold out και επανακυκλοφόρησε! Παίξαμε κάποια πολύ δυνατά live για την προώθηση του υλικού μας στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες πόλης της Ελλάδας. Αυτό το καιρό είμαστε στο τελικό στάδιο των μίξεων για το δεύτερο album μας, το οποίο θα ονομάζεται “Polysyllabic” και σύντομα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για αυτό. Στο φετινό Wreck Athens Fest έχουμε σκοπό να σας παρουσιάσουμε και ένα από τα κομμάτια του νέου album.

RockOverdose:Ποια είναι η σύνθεση των ILLUSORY σήμερα;

Γρηγόρης Μπάκος: Είμαστε σεξτέτο.
Δημήτρης Θεοδώρου - φωνητικά
Γιώργος Παπαντώνης - κιθάρα
Γρηγορης Μπάκος - κιθάρα
Νικήτας Δάνος – μπάσο
Γιώργος Κωνσταντακέλος – πλήκτρα & κιθάρα
Κώστας Κούλης - τύμπανα

RockOverdose: Τι το ξεχωριστό έχει το Wreck Athens Festival και συμμετέχετε;

Κώστας Κούλης: Ό,τι ξεχωριστό έχει κάθε φεστιβάλ που είναι εξαιρετικά οργανωμένο και που σέβεται αυτούς που συμμετέχουν και εκείνους που θα παραβρεθούν. Είχαμε πάρει μέρος και το 2015 και ήταν μια εμπειρία που συγκαταλέγεται στις καλύτερες που έχουμε μέχρι σήμερα, όσον αφορά τις συναυλιακές μας στιγμές. Συμμετείχαμε σε μία γιορτή της μουσικής, παίξαμε σε ένα γεμάτο ΚΥΤΤΑΡΟ, μοιραστήκαμε τη σκηνή με μερικές από τις καλύτερες μπάντες στο ιδίωμα και γενικά περάσαμε καταπληκτικά. Το Wreck ήταν μια ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα με τα παιδιά από τα υπόλοιπα συγκροτήματα και να λειτουργήσουμε ως μέρος ενός εντυπωσιακού συνόλου, σεβόμενοι απόλυτα το πρόγραμμα και τον κόπο όλων των παιδιών, πάνω, κάτω και πίσω από τη σκηνή. Το Wreck είναι στην ουσία η ελληνική ΜΕΤΑΛ σκηνή σε μια από τις πιο λαμπερές της εκφάνσεις και είναι τιμή για μας που αποτελούμε κομμάτι του για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Wreck-Athens-fest-poster_opt
RockOverdose: Χωρίς να υποτιμάς κάποιο από τα γκρουπ, πες μας τα δυο αγαπημένα σου από την πρώτη και δεύτερη μέρα;

Γιώργος Παπαντώνης: Χωρίς να υποτιμήσω κανέναν, οι δύο μπάντες που θα έλεγα ως αγαπημένες μου είναι οι Null ‘O’ Zero και οι Fortress Under Siege... Αν και θα έπρεπε να πω Lightfold και Power Crue, μια που ο Μαρτίνης γράφει το άρθρο και οι Power Crue οργανώνουν τη ΦΕΣΤΙΒΑΛΑΡΑ! (γέλια)

RockOverdose:Αν δεν ήσουν στους ILLUSORY, σε ποιο γκρουπ θα ήθελες να παίζεις από τα 12 του φεστιβάλ;

Γιώργος Κωνσταντακέλος: Όλες οι μπάντες που συμμετέχουν είναι φοβερές και με βάζεις σε μεγάλο δίλημμα τώρα… Δεν θέλω να αδικήσω καμία, αλλά αφού το θες… Θα έλεγα τους Fortress Under Siege και τους Lightfold... Aααα και τους Power Crue! (γέλια) Και τους Sorrowful Winds… Και τους Achelous… Μπορώ να βάλω όλες τις μπάντες που συμμετέχουν;

RockOverdose:Ποιο γκρουπ πιστεύεις θα είναι η έκπληξη του φεστιβάλ από οποιαδήποτε άποψη;

Γρηγόρης Μπάκος: Είναι αρκετές μπάντες οι οποίες μου αρέσουν, αλλά αν πρέπει να πω μία από αυτές, θα πω τους Powercrue. Είναι, κατά τη γνώμη μου, από τις πιο δυναμικές παρουσίες στη σκηνή και δίνουν τα πάντα πάνω σε αυτήν. Σε κάνουν να θες να σπάσεις τον σβέρκο σου από το headbanging!

RockOverdose:Γιατί να έρθει ο κόσμος να δει εσάς και το συγκεκριμένο μέταλ φεστιβάλ;

Νικήτας Δάνος: Το κοινό που αγαπάει τη μέταλ μουσική είναι – ευτυχώς – πάντα απαιτητικό και πιστό στη μουσική αυτή. Το φεστιβάλ θα συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες μπάντες της ελληνικής σκηνής, ανάμεσά τους και εμάς, οι οποίες χρειάζονται το χειροκρότημα ενός τέτοιου κοινού. Πιστέψτε με, το αξίζουν! Φέτος, όπως και πέρυσι, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και αναμένουμε την ίδια θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο. Μιλάμε για ένα φεστιβάλ που τείνει να γίνει θεσμός και ελπίζω να είναι όλοι εκεί!

illusory
RockOverdose:Ποια η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σου σε συναυλία;

Κώστας: Διανύω αισίως το δέκατο χρόνο μου στους ILLUSORY… Όλα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει υπέροχες στιγμές σε «συναυλιακό επίπεδο», αφού σ’ αυτό αναφερόμαστε, όσο και καταστάσεις που θα προτιμούσα να είχα αποφύγει, κρατάω όμως και τα καλά και τα άσχημα, αφού τα έζησα μαζί με ανθρώπους που αγαπάω και θεωρώ οικογένειά μου πλέον. Το 2008 ανοίξαμε για τους Blue Oyster Cult. Ήταν μια μαγική βραδιά, τέλεια οργανωμένη, στο Θέατρο Βράχων, τη θυμόμαστε όλοι πεντακάθαρα, τη λατρέψαμε, νιώσαμε για λίγο σαν σούπερ σταρ και ανυπομονούμε να ξαναζήσουμε κάτι παρόμοιο. Κρατάω επίσης την πρώτη μας εμφάνιση εκτός Αθηνών, όταν παίξαμε στα Τρίκαλα πέρυσι – στο Mind Over Metal φεστιβάλ – και έχω αφήσει μπόλικο χώρο για την παρθενική μας συναυλία εκτός συνόρων, η οποία ελπίζω να μην αργήσει να έλθει. Σαν χειρότερη στιγμή τώρα… Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για τραγικά μαγαζιά και ακόμα πιο τραγικούς «ιδιοκτήτες», επιφυλάσσομαι όμως για την επόμενη φορά που θα με φιλοξενήσετε στο περιοδικό σας. Δυστυχώς – και το λέω για πρώτη φορά δημόσια – ήταν το 2009, όταν έχασα τη μητέρα μου και είχαμε υποχρέωση να παίξουμε την ημέρα της κηδείας. Εκείνο το βράδυ δεν θα το ξεχάσω ποτέ, όπως δεν θα ξεχάσω το πώς με αγκάλιασαν οι μουσικοί μου σύντροφοι, οι οποίοι δεν ήξεραν τίποτα μέχρι το τέλος του Live…

RockOverdose:Ποιον θεωρείς πιο έντονη/δυναμική φιγούρα του φεστιβάλ και απο ποιο συγκρότημα;

Γρηγόρης: Τον έχω έτοιμο κιόλας. Το μπασισταρά μας, Νικήτα Δάνο, που βγάζει κατά την γνώμη μου ΑΚΡΩΣ επαγγελματική παρουσία πάνω στη σκηνή και χαίρομαι να τον βλέπω κάθε φορά που βρισκόμαστε εκεί!

RockOverdose:Θέλεις να ευχηθείς κάτι στους αναγνώστες του Rockoverdose;

Γιώργος Παπαντώνης: Ευχόμαστε στους αναγνώστες σας καλή συνέχεια, καλά συναυλιακά καλοκαιρινά δρώμενα και... SHINE ON!!!!

Για το RockOverdose,

Θοδωρής Μαρτίνης

Comments