Οι JOKER κυκλοφορούν νέο άλμπουμ και διασκευάζουν JUDAS PRIEST!

Οι JOKER διασκευάζουν Judas Priest εν μέσω των ηχογραφήσεων του νέου τους άλμπουμ.

 
Νάσος Καββαθάς: -Το κάνω πολύ συχνά, να ηχογραφώ διασκευές αγαπημένων μου τραγουδιών – αυτό μάλιστα, το ‘Hell Patrol’ είναι special: όπως και να το παίξεις, όπως και να το ενορχηστρώσεις, ένα καλό τραγούδι παραμένει ωραίο και ενδιαφέρον. Μια ‘χειμωνιάτικη’ ακουστική διασκευή, εκεί, «δίπλα στη φωτιά» ή σε μια βραδυνή διαδρομή. Είναι κι άλλα τραγούδια των Priest που παίζω κατά καιρούς και που ακούγονται τόσο ατμοσφαιρικά με την ακουστική, κατά καιρούς ηχογραφώ κι από ένα.
Στο “Hell Patrol” κρουστά έπαιξε ο Δημήτρης Δημητράκας (Panx Romana, Shmetterling κ.α.), στο studio του, studio ‘Χελιδόνι’, εκεί όπου ηχογραφήθηκε και το νέο άλμπουμ. Εννοείται ότι πρόκειται για αφιλοκερδές tribute, δε θα συμπεριληφθεί στο άλμπουμ. Ήταν ένα ευχάριστο ‘διάλειμμα’, ως διασκευή, ανάμεσα στις ηχογραφήσεις του original υλικού.

 
Νέο άλμπουμ για τους JOKER λοιπόν.
Ν.Κ.: -Ναι, ο τρέχων τίτλος είναι “Call it Love”, Hard Rock με Prog και Melodic στοιχεία – έτσι όπως άρχισα τους JOKER, παίζοντας Renaissance Rock όπως το φανταζόμουν, με επιρροές από Kansas, Jethro Tull, μεσαιωνικές και αναγεννησιακές μουσικές αλλά και heavier stuff.

 
Κάποιοι τίτλοι τραγουδιών?
Ν.Κ.: -‘The Years’, ‘The Way (Love is here to stay)’, ‘Words’, ‘Call it Love’, είναι μερικοί τίτλοι. Πιθανά bonus tracks: κάποια demos από την πρώτη εποχή των JOKER, (σ.σ., από τη συλλογή demos ‘JOKERS & ROCKERS 1988-1993), πριν τα άλμπουμς με ελληνικό στίχο, ‘Πόλη Μαγική’, ‘Σκάνδαλο’ κ.α.

 
Παρεμπιπτόντως: το ‘Σκάνδαλο’ γιορτάζει 20 χρόνια αυτόν τον Μάρτιο.
Ν.Κ.: -Ναι, θα το γιορτάσω ιντερνετικά! Θα ανεβάσω το ‘Σκάνδαλο΄ως full album στο Youtube, με διαφορετικό tracklisting και με κάποια special στοιχεία: ένα ‘επετειακό’ βίντεο με ‘ακυκλοφόρητα στοιχεία’ για ένα άλμπουμ που θεωρείται ‘ιστορικό’ για το ελληνόφωνο Hard Rock.
Αμέσως μετά θα γίνει το ‘1st Draft’ του ‘Call it Love’, οι πρώτες 300 κόπιες του άλμπουμ που θα τις πάρω μαζί μου στα καλοκαιρινά live. Κι από Οκτώβριο θα μπει σε τροχιά η επίσημη κυκλοφορία.

 
Trivia: Ν.Κ.: - Κάποιες σκηνές στο quick-fan-made βίντεο για το ‘Hell Patrol’ είναι γυρισμένες το 2010 σ’ ένα αγαπημένο μέρος όπου είχα παίξει πολλές φορές: στο ιστορικό ‘Edvarts Pub’ στη Νορβηγία.

 

Comments