Οι Lord Impaler από την Καστοριά στο Rock Overdose

Το rockoverdose.gr και ο Yngve ανακρίνουν τους Lord Impaler από την Καστοριά, σχετικά με το πρώτο τους full length άλμπουμ, την συνεργασία τους με τον Hellhammer (Mayhem/Arcturus) στα τύμπανα και τις εμπειρίες που απέκτησαν από αυτό το άλμπουμ.

Γεια χαρα και καλως ηρθατε στο rockoverdose.gr

1. Καταρχήν πείτε μας λίγα λόγια για τη μπάντα για όσους ακόμα δεν σας γνωρίζουν.

Οι Lord Impaler σχηματίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 1998. Μέσα στα 13 χρόνια της ύπαρξης της μπάντας έχουμε κυκλοφορήσει 4 demos και ένα 4-way split σε βινύλιο, ενώ φέτος κυκλοφορήσαμε και την πρώτη μας ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Αυτή τη στιγμή το συγκρότημα απαρτίζεται από τους Tragon και Lord Nebulah.

2. Μετά το 2ο demo σας το 2001, η μπάντα μπήκε για λίγο στον πάγο. Γιατί συνέβη αυτό; Ήταν θέμα ασυνεννοησίας μεταξύ μελών ή άλλοι πιο προσωπικοί λόγοι;

Λίγο από όλα... Πίσω στο 2001 ήμασταν 7 μέλη με αρκετά διαφορετικές απόψεις, αν σε αυτό προσθέσεις προσωπικές υποχρεώσεις όπως σπουδές και στρατό, έχεις μια καλή συνταγή για πάγο!

3. Αυτή τη χρονιά κυκλοφορήσατε με δικά σας έξοδα το πρώτο σας άλμπουμ, στο οποίο έκανε την παραγωγή ο Knut M. Valle από Arcturus, ενώ έπαιξε τύμπανα ο Hellhammer (Mayhem/Arcturus)! Πως το καταφέρατε αυτό; Σίγουρα αποκτήσατε πολλές εμπειρίες από αυτό.

Για την παραγωγή του Admire The Cosmos Black είχαμε στείλει demo σε αρκετά studio σε Ελλάδα και Ευρώπη, μια από τις θετικές απαντήσεις ήταν και αυτή του Knut οπότε πήραμε την απόφαση να ανέβουμε στην Νορβηγία. Όσο για τον Hellhammer η ιστορία είναι λίγο αστεία! Σε κάποια συνομιλία μου με τον Knut στην οποία οριστικοποιούσαμε κάποιες από τις λεπτομέρειες του ταξιδίου μας του λέω για πλάκα ότι ίσως θα μπορούσες να παίξεις κάποιο σόλο στον δίσκο και μιας και ξέρεις τον Jan (Hellhammer) δεν του λες να παίξει και τα τύμπανα...; Τα υπόλοιπα είναι ιστορία... Το να δουλεύεις δίπλα σε τέτοιους θρύλους του ιδιώματος μας είναι από μόνο του μια εμπειρία, και σίγουρα αποκομίσαμε πολλές γνώσεις...

4. Για την παραγωγή πήγατε οι ίδιοι στην Νορβηγία ή απλά στείλατε το υλικό και σας ήρθε πίσω έτοιμο;

Στην Νορβηγία ήμασταν και εμείς. Δουλεύαμε τον δίσκο για αρκετό καιρό και θέλαμε να πάρουμε μέρος και στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησης. Οι εμπειρίες που πήραμε ήταν κάτι περισσότερο από πολύτιμες και σίγουρα θα μας βοηθήσουν πολύ στα επόμενα βήματά μας. Εδώ θέλω να πω δυο λόγια για τον Knut και τον Jan των οποίων ο επαγγελματισμός είναι απερίγραπτος. Ο Jan με τις συνθέσεις του έδωσε άλλη δυναμική και άλλον "αέρα" στα κομμάτια και ο Knut με την εμπειρία του πίσω από την κονσόλα μας έδωσε μια πάρα πολύ καλή παραγωγή!

5. Μέχρι στιγμής το άλμπουμ πως το έχει δεχτεί ο κόσμος; Υπάρχει feedback ή είναι νωρίς ακόμα;

Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι πολύ θετικές! Και για τις συνθέσεις και για την παραγωγή και για τα τύμπανα. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς που ακούνε το Admire The Cosmos Black για πρώτη φορά δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι οι Lord Impaler είναι ένα ελληνικό συγκρότημα από την Καστοριά!

6. Από ότι ξέρω, δουλεύετε ήδη πάνω σε υλικό για το 2ο άλμπουμ σας. Πότε να περιμένουμε την κυκλοφορία του και τι σχέδια υπάρχουν για τη μπάντα; Κάποιες συναυλίες ίσως με την βοήθεια session μελών;

Στα σχέδια μας είναι η κυκλοφορία ενός split στο οποίο και θα αποκαλύψουμε το ύφος του επόμενου δίσκου, όμως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για ημερομηνίες είτε αυτές αφορούν το split είτε αυτές αφορούν τον δεύτερο δίσκο... Όσο για τα live, μας αρέσουν πολύ αλλά είναι δύσκολο να γίνουν με το τωρινό line-up... Οι Lord Impaler βρίσκονται ήδη στην αναζήτηση μουσικών και εύχομαι να ανέβουμε στην σκηνή το συντομότερο δυνατόν.

7. Όταν μια μπάντα αποτελείται από 1 ή 2 μέλη, σίγουρα υπάρχει καλύτερη επικοινωνία όσο αφορά την λειτουργία της μπάντας. Αυτό όμως δεν υστερεί σε ιδέες και σε γνώμες όταν φτάνετε σε στάδιο σύνθεσης/ηχογράφησης/παραγωγής;

Δεν θα το έλεγα (τουλάχιστον για εμάς). Έχουμε περάσει από πολλά στάδια (σου είπα πιο πριν ότι σε κάποια στιγμή ήμασταν 7 άτομα με τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές γνώμες) και προσανατολισμούς, και μπορώ να πω με σιγουριά ότι με την τωρινή κατάσταση είμαστε πιο δυνατοί και πιο δημιουργικοί από ποτέ.

8. Σαν μπάντα υπάρχετε ήδη 13 χρόνια. Πόσο δύσκολο ήταν να φτάσετε μέχρι εδώ; Σίγουρα ο δρόμος δεν ήταν ορθάνοιχτος μπροστά σας!

Αν αρχίσουμε να απαριθμούμε τις δυσκολίες δεν θα τελειώσουμε ούτε αύριο! Μια μπάντα της ακραίας metal σκηνής είναι πολύ δύσκολο να αναδειχθεί σε μια μικρή πόλη στην Ελλάδα του σκυλο-ποπ τραγουδιού της μιας εβδομάδας... δεν υπάρχει ούτε το κοινό, ούτε τα metalάδικα, ούτε και οι μουσικοί που να τους αρέσει το είδος. Σημασία έχει η υπομονή και η επιμονή για αυτό που γουστάρεις να κάνεις και μέχρι στιγμής νομίζω ότι τα καταφέρνουμε αρκετά καλά.

9. Πολλές μπάντες ξεκινούν τώρα το ταξίδι τους μέσα στο black metal. Τι έχετε να πείτε στο νέο άιμα της σκηνής; Κάποιες συμβουλές;

Να μην το βάζουν εύκολα κάτω, να κοιτάζουν ψηλά, να συνεχίζουν να προσπαθούν no matter what και να εφοδιαστούν με το καλώς εννοούμενο “ψώνιο”!

Σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε! Τα τελευταία λόγια είναι δικά σας για να κλείσει αυτή η συνέντευξη.

Κι εμείς ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε εσείς εκεί στο Rock Overdose! Συνεχίστε την καλή δουλεία! Για όλες τις εξελίξεις μπορείτε να παρακολουθείτε το site μας www.lordimpaler.com. Όποιος θέλει να ακούσει το άλμπουμ μπορεί να επισκεφτεί το lordimpaler.bandcamp.com. Ακόμη μπορείτε να μας βρείτε στο www.last.fm/music/Lord+Impaler, στο www.facebook.com/Lordimpalerband και στο www.myspace.com/lordimpalerband.

Για το rockoverdose.gr,
Yngve Mortuus

Comments