Οι POTERGEIST έφεραν πνεύμα “swamp rock” στο δεύτερο live των RED BULL UNPLUGGED SESSIONS στον En Lefko 87.7

Καυτό metal swamp rock, θρύλοι του Νότου, θρίλερ και αγάπη, αυθεντικό, επικοινωνιακό, καλοδουλεμένο ροκ- και όλα αυτά «ακουστικά»-, από μια μπάντα που ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται, που απογειώνεται και παρασύρει μαζί της όσους βρεθούν στο δρόμο της. Οι Potergeist έγραψαν τη δική τους ιστορία στο  δεύτερο Red Bull Unplugged Session στον En Lefko 87.7 

Παίρνοντας την σκυτάλη από τους Solarmonkeys που άνοιξαν πριν από έναν μήνα δυναμικά την σειρά αυτών των ξχωριστών live, οι Potergeist ανέβηκαν στην σκηνή του ανακαινισμένου στούντιο του En Lefko μπροστά σε ένα κοινό από φαν του συγκροτήματος, φίλους και αλλά άλλους μουσικούς. Αν κάποιοι πέτυχαν να κυκλοφορεί ανάμεσα σε αυτούς και  το πνεύμα των Lynyrd Skynyrd, διόλου παράξενο καθώς ο  ήχος του Αμερικάνικου Νότου, από το Τέξας ως τη Νέα Ορλεάνη, όπου «μεκακόμισε» πρόσφατα η μούσα τους, παραμένει για τους Potergeist σταθερή έμπνευση και τους πάει πολύ!

Και ποιος έχει ανάγκη τον ηλεκτρισμό, όταν μπορεί να ηλεκτρίσει και χωρίς τα όργανα να είναι στην πρίζα; Κιθάρες φλογερές, ντραμς γενναία και στιβαρά, φωνή ικανή να μεταφέρει μυστικά από τους  τόπους των bluesmen. Προσθέστε στην τεχνική, την ικανότητα και τη μαεστρία της μπάντας, το πνεύμα και το χιούμορ τους και θα έχετε περίπου την εικόνα, του τί συνέβη στο στούντιο της οδού Φραγκοκκλησιάς 8, στο Μαρούσι χτες το απόγευμα με τα Red Bull Unplugged Sessions να εξελίσσονται σε αδιαμφισβήτητο ροκ ραντεβού.

 

  

 

Με το “Loves Martyr”  ξεκίνησαν δυνατά. Στον  καινούργιο άλμπουμ, το «Swampires», «ακούτε metal κατευθείαν από το βάλτο» με επιρροές από Black Sabbath,  Jimi Hendrix,  Pantera και φυσικά Lynyrd Skynyrd. έΠΕΙΤΑ ήρθε το “Thriller”, η διασκευή που τους έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουν για τον Μichael Jackson, για το «φαινόμενο Michael Jackson», όπως είπαν, για τον οποίο δίπλα στο όνομά του, στο λεξικό, πρέπει να υπάρχει η λέξη «ρυθμός».

Οι Potergeist πιστεύουν αλλά και το απέδειξαν ότι το πιο σημαντικό για ένα συγκρότημα είναι να κάνει πρόβες συνεχώς, αυτή ήταν η συμβουλή τους προς νέους μουσικούς. Ανάμεσα σε  rock steady στιγμές και το δικό τους «Rivers and Oceans», μίλησαν για είδωλα και για συγκροτήματα «που εμφανίζονται κάθε τόσο και παρουσιάζουν κάτι καινούργιο (όπως οι Dream Theatre, oι System of a Dοwn, oι Τοοl) δείχνοντας το δρόμο καταλήγοντας για τη σκληρή πραγματικότητα των budgets, για τις θυσίες που έχει να κάνει μια μπάντα, για τα downloads και τα βινύλια και εκείνα που δίνουν τον τόνο στους σημερινούς καιρούς και όλα αυτά, μα όλα, μέσα στο swamp metal πνεύμα που τυλίγει τη μπάντα σαν ομίχλη που απλώνεται στους βάλτους.

Τα Red Bull Unplugged Sessions στον EnLefko 87.7 συνεχίζονται… Για αυτό, μείνετε συντονισμένοι!

 

Σχετικά με τα Red Bull Unplugged Sessions

Μέσα από το στούντιο του En Lefko 87.7, τα RED BULL UPLUGGED SESSIONS παρουσιάζουν  «unplugged» και ζωντανά τέσσερις από τις πιο εκρηκτικές ανερχόμενες μπάντες της ελληνικής ροκ και ραπ σκηνής οι οποίες δεν θα διστάσουν καθόλου να τραβήξουν τα όργανα από την πρίζα και να αποκαλύψουν στο κοινό, τον άλλο τους – unplugged –  εαυτό. 

Comments