Οι Sacrarium στο Rockoverdose.gr

Οι Sacrarium είναι(ουσιαστικά) μία one man black metal μπάντα από τη Γαλλία με ξεχωριστά στοιχεία και πολύ όρεξη για κάτι το διαφορετικό. Με αφορμή την επανακυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, το rockoverdose πλησίασε τους V.R.S. (Guitars, Vocals, Drums and Effects) και A.m.K. (lyrics) και τους υπέβαλε μερικές ερωτήσεις.

1) Rock Overdose: Γεια σας και καλωσήρθατε στο Rockoverdose.gr. Θέλετε να μοιραστείτε μερικά πράγματα για τους Sacrarium με τους αναγνώστες μας;

V.R.S: Γεια σου dude! Οι Sacrarium σχηματίστηκαν το 2001 από τον Nekrofoross (φωνή και προγραμματισμός τυμπάνων) και εμένα (κιθάρες).
Ο Frenekross ανέλαβε τα χρέη μπασίστα λίγο αργότερα. Από το 2001 μέχρι και το 2003 δεν κάναμε πολλά πράγματα σαν μπάντα, οπότε και το διαλύσαμε για να συνεχίσω εγώ τη φάση σαν one man band. Το πρώτο demo ονόματι "Land of Forgotten Souls" κυκλοφόρησε το 2004.
Οι Nekrofoross και A.m.K. με βοήθησαν με τους στίχους (τρία κείμενα ο καθένας), και αργότερα την ίδια χρονιά ο τελευταίος έγινε και μόνιμο μέλος των Sacrarium. Το 2006 το δεύτερο demo "Lost by Your Belief" κυκλοφόρησε και τελικά, όπως ξέρετε, το 2009 διαδώσαμε την αλήθεια με το πρώτο full length μας "March to an Inviolable Death".

2) Rock Overdose: Το Black Metal σήμερα φαίνεται πως διαθέτει μία κορεσμένη σκηνή. Τι καινούριο έχουν να προσφέρουν οι Sacrarium?

V.R.S:Κορεσμένη; Δε θα το έλεγα. Αλλά όντως υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες, σωστά; Αλλά από την άλλη, δε θα παραπονεθούμε για αυτό. Πιστεύω ότι υπάρχει καλή διάθεση στη σκηνή, η οποία εξελίχθηκε με τον καιρό και αυτό είναι κάτι καλό. Πάρε για παράδειγμα μπάντες όπως είναι οι Aborym, οι Dodheimsgard ή οι Code. Είναι απίστευτοι. Τώρα δε γνωρίζω αν οι Sacrarium έχουν κάτι νέο να προσφέρουν, είδικά με το πρώτο album, οπότε δώσε μας χρόνο και θυμηθείτε το όνομά μας το 2012 όταν θα έχουμε συνταράξει τον κόσμο σας!

3) Rock Overdose: Ήταν επιλογή σου (προς τον V.R.S.) να ενεργήσεις σαν one man band ή ήταν κάτι που δεν μπορούσες να αποφύγεις;

V.R.S:Ναι, πιστεύω ότι η όλη φάση πρέπει να αποτελεί one man band προκειμένου να εξελιχθεί. Το project γεννήθηκε το 2001 και μέχρι τη διάλυση το 2003 τίποτα πραγματικά ενδιαφέρον δεν προέκυψε. Όταν κυκλοφόρησα το πρώτο demo το 2004 κατάλαβα πως ήμουν περισσότερο δημιουργικός μόνος, ίσως γιατί δεν είχαμε τα ίδια μουσικά γούστα με τα παλιά μέλη. Πρέπει να τονίσω ότι δεν έχω απολύτως τίποτα εναντίων των παλιών μου φίλων, απλά πιστεύω ότι είναι καλύτερο να υπάρχει ένας και μόνο αρχηγός.

4)Rock Overdose: Κυκλοφορήσατε το ντεπούτο σας μόνοι σας το 2009 και δύο χρόνια αργότερα το "τσίμπησε" μία εταιρεία. Θέλετε να μας πείτε πώς το καταφέρατε;

V.R.S: Ναι, έχεις δίκιο, το album αποτελεί μία αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή, και η κυκλοφορία του ήταν μία εξαιρετική στιγμή για τον A.m.K. και μένα. Όσο για τη συμφωνία με την De Tenebrarum Principio, είναι απλό: Είχαμε την ευκαιρία να υπογράψουμε σε μία εταιρεία, οπότε και συμφωνήσαμε να επανακυκλοφορήσει το "March to an Inviolable Death" καθώς και να κυκλοφορήσει και ένα δεύτερο album.

5)Rock Overdose: Πείτε μου για την συνηθισμένη διαδικασία σύνθεσης.

V.R.S: Η μουσική μου δεν ακολουθεί κανόνες. Απλά θέλω κάθε κομμάτι να φέρει κάτι το ξεχωριστό και να μην επαναλαμβάνομαι. Νιώθω μία τεράστια διαφορά ανάμεσα στην εποχή των demos και στο πρώτο ολοκληρωμένο album, και φυσικά ανάμεσα και στο δεύτεροfull length. Η προσθήκη samples για παράδειγμα, με βοήθησε να αναπτύξω την ατμόσφαιρα του album.

6)Rock Overdose: Ποιο είναι το γενικό θέμα των στίχων;

A.m.K: Οι στίχοι έχουν ως θέμα τον τρόπο με τον οποίο καταστρέφουμε τον πλανήτη μας...πάντα με χαμόγελο. Είναι σαν να αγαπάμε τον τρόπο με τον οποίο τερματίζουμε τη ζωή μας. Οπότε μάλλον είμαστε μαζοχιστές. Όλα τα κομμάτια περιγράφουν την αποστροφή που νιώθω για το βρώμικο γένος των ανθρώπων. Είναι απλά ένα τσούρμο σκουλικιών που γονατίζουν μπροστά στην εξουσία, που καταστρέφουν κάθε τι που αγγίζουν. Ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο περιέγραψα αυτό το συναίσθημα είναι στο κομμάτι "This is the Final Warning". Ο τίτλος εξηγεί με τι έχει να κάνει το κομμάτι και τι θέλω να κάνω τον ακροατή να νιώσει ακούγοντας το album.

7)Rock Overdose: Κάποια σχέδια για το μέλλον; Μία νέα κυκλοφορία ή μία περιοδεία;

V.R.S: Λοιπόν, αυτή η χρονιά αποτελεί και την δέκατη επέτειο της μπάντας. Για να το γιορτάσουμε δουλεύουμε αυτή τη στιγμή πάνω σε ένα compilation το οποίο θα περιέχει δέκα κομμάτια: δύο από το πρώτο demo, δύο από το δεύτερο (τα οποία θα αποτελούν εκ νέου ηχογραφήσεις), δύο από το πρώτο full length, δύο καινούρια και δύο διασκευές: "Worship Him" από Samael και "Of Hell's Fire" από Marduk. Δέκα χρόνια, δέκα κομμάτια! Επίσης ετοιμάζουμε το δεύτερο album με τίτλο "MIASMIND", το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2012 από τη DTP. Αυτή η κυκλοφορία θα αποτελέσει και μία νέα αρχή για τους Sacrarium.

8)Rock Overdose: Τα τελευταία λόγια δικά σας.

V.R.S: Ευχαριστούμε dude για το ενδιαφέρον που έδειξες για τους Sacrarium. Το album είναι διαθέσιμο εδώ και κάμποσες μέρες στο sacrarium.bigcartel.com (περιορισμένος αριθμός αντιτύπων), στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Aeternitas Tenebrarum Music Foundation ή στο Season of Mist.

Για το Rockoverdose.gr,
Κώστας "Godspeed"
([email protected])

Comments