Οι SKY PUP στο Rock Overdose: “Η Λάρισα έχει δημιουργήσει δική της οικογένεια”

Μια νεαρή παρέα από τη Λάρισα εν ονόματι Sky Pup αποφάσισαν να βάλουν λίγο αλατοπίπερο στα μουσικά δρώμενα της χώρας συνδιάζοντας reggae, ska και βαλκανικούς ρυθμούς στη μουσική τους! Γνωρίστε τους λίγες ώρες πριν το live με τους Bangies απόψε στην πόλη τους, στη συνέντευξη που έδωσαν στο Rock Overdose!

 

 

 

Rockoverdose.gr: Γεια σας παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose! Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια αρχικά για τους Sky Pup;

Sky Pup: Καλώς σας βρήκαμε! Χαιρόμαστε πολύ που φιλοξενούμαστε στο Rockoverdose.gr! Σαν Sky Ρup υπάρχουμε από τα μέσα του 2011. Στην αρχή ήμασταν 4 άτομα και πειραματιζόμασταν πάνω σε reggae και ska ρυθμούς. Την περίοδο εκείνη καταλήξαμε ότι μας άρεσε ο ήχος και το κλίμα που είχαμε δημιουργήσει και αποφασίσαμε να το κρατήσουμε σαν σχήμα! Μετά από κάποιες αλλαγές και αναδιοργανώσεις καταλήξαμε στην παρούσα κατάσταση που είμαστε πλέον 6 άτομα!

 

Rockoverdose.gr: Από ποιους αποτελείται το συγκρότημα λοιπόν και τι ηλικίες έχετε;

Sky Pup: Το σχήμα αποτελείται από

Σωτήρης Τσόλης (drumms / percussions/vocals)
Παπαδόπουλος Τάσος (bass / vocals)
Γκουρός Κώστας (saxophone)
Θεοδωρόπουλος Λευτέρης (trumpet)
Κατσικαβέλας Ιωάννης (guitars / vocals)
Σαπούνας Νίκος (guitars / vocals)

Οι ηλικίες μας κυμένονται από τα 17 έως 20 !
 

Rockoverdose.gr: Ποιες είναι οι επιρροές σας και πώς πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε μια μπάντα με αυτή τη μουσική ταυτότητα;

Sky Pup: Οι επιρροές μας σαν Sky Pup κυμένονται από reggae, ska έως Balkan και funk! Διαφορετικά και πολλά ακούσματα = πιο πολλές ιδεές και απόψεις στο στούντιο, πράγμα που μας βοηθάει! Τα είδη που όλοι πάνω κάτω ακούμε είναι Ska, 2 Tone, Balkan, Reggae, Punk, Funk! Δεν παίζουμε ούτε ακριβώς reggae ούτε ακριβώς ska απλώς είναι μια ταμπέλα που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στον προσωπικό ήχο που έχουμε δημιουργήσει. Η απόφαση για την δημιουργία αυτής την μπάντας με την προσωπική της ταυτότητα δεν είναι κάτι παραπάνω από την απόφαση 4 ατόμων να προσπαθήσουν κάτι καινούριο σε ένα στούντιο. Η μίξη αυτών των στοιχείων και το αποτέλεσμα μας τράβηξε για μία ακόμα μουσική συνάντηση και μια ακόμη… και μια ακόμη…. μέχρι που απλώς το καταλάβαμε ότι γουστάραμε αυτό που είχαμε δημιουργήσει, δηλαδή τους Sky Pup.

Rockoverdose.gr: Έχετε κυκλοφορήσει ένα demo μέχρι στιγμής;

Sky Pup: Ναι έχουμε κυκλοφορίσει ένα demo με 4 τραγούδια το οποίο ειναι μία live ηχογράφηση! Ο καθένας μπορεί να το κατεβάσει δωρεάν από το εξής link: http://www.mediafire.com/?9052wbyr6a4y2t9 ή ακόμα και να το ακούσει στο ΥouΤube!

Rockoverdose.gr: Πώς βλέπετε τις αντιδράσεις του κόσμου, το άκουσμα τους είναι οικείο;

Sky Pup: Ο καθένας από αυτούς που μας ακούει κρίνει υποκειμενικά! Σε κάποιους αρέσουμε σε κάποιους όχι! Βέβαια σε κάθε live μας προσπαθούμε να κερδίσουμε τον κάθε έναν από αυτούς που έχουν έρθει. Η μεγαλύτερη χαρά είναι να βλέπεις άγνωστες φάτσες να χορεύουν στους ρυθμούς, τις μουσικές και να τραγουδάνε λόγια από τα κομμάτια που γράψαμε εμείς, δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα! Όσο για το αν το άκουσμά μας είναι οικείο, σε αυτό έχουμε να απαντήσουμε ότι για να ακούγεται κάτι σε κάποιον οικείο πρέπει να έχει στοιχεία του πολιτισμού του, για αυτό και εμείς προσπαθούμε στα τραγούδια μας να περνάμε κάποια στοιχεία του πολιτισμού μας για αυτό και έχουμε και κάποια στοιχεία βαλκανικής μουσικής!

Rockoverdose.gr: Από πού εμπνέεστε;

Sky Pup: Έμπνευση αποτελούν βασικά οι επιρροές μας αλλά και τα κοινωνικά δρώμενα. Βασικό στοιχείο της δημιουργίας για εμάς είναι η έκφραση της αντίδρασης μας σε οτιδήποτε μπορεί να μας τραβήξει την προσοχή. Από την στιγμή που είμαστε 6 διαφορετικά άτομα έχουμε και μεγάλο πλάτος στα θέματα που μας αφορούν.  Έμπνευση μπορεί να είναι από μια υπέροχη μέρα μέχρι μια πολιτική εξέλιξη, από το κορίτσι της διπλανής πόρτας μέχρι το πρόβλημα των ναρκωτικών.
 

Rockoverdose.gr: Το ότι μένετε σε μια πόλη σαν τη Λάρισα δυσκολεύει ή διευκολύνει τα πράγματα;

Sky Pup: Η Λάρισα ως σχετικά μικρή πόλη έχει δημιουργήσει δική της «οικογένεια» που όλοι μας γνωριζόμαστε και ως άτομα και ως συγκροτήματα. Αυτό μας διευκολύνει για την προώθηση της δουλειάς μας και είμαστε υπερήφανοι ως μέλη αυτής της κοινότητας. Έχοντας τον σκοπό να αναπτυχθούμε, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στον κόσμο της Λάρισας άλλα να κυνηγάμε και άλλες πόλεις του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού. Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι στο οποίο η πόλη μας και ο κόσμος της μας έχει διευκολύνει αρκετά.
 

Rockoverdose.gr: Τι σχέδια έχετε από 'δω και μπρος;

Sky Pup: Τα σχέδια μας ειναι δουλειά δουλειά δουλειά!
Θέλουμε να ασχοληθούμε και να βγάλουμε ένα full cd τώρα πια διότι έχουμε και αρκετά νέα κομμάτια και σαφώς να διορθώσουμε κάποια από τα παλιά, γιατί το πρώτο ντέμο μας το γράψαμε αρκετά βιαστικά. Επίσης αρκετές live εμφανίσεις σε διαφορετικές πόλεις!
 

Rockoverdose.gr: Έχετε και ένα live στις 21; Φαντάζομαι αγνοείτε τις φήμες περί καταστροφής..

Sky Pup: Δεν ξέρουμε τι θα γίνει γενικά στον κόσμο! Ξέρουμε όμως τι θα γίνει στην Λάρισα! Το τέλος του κόσμου θα έρθει αλλά θα έρθει στα αυτιά των ανθρώπων με ρέγκε σκα groove και hip hop ρυθμούς.
 

Rockoverdose.gr: Θέλετε να πείτε κάτι στους αναγνώστες μας;

Sky Pup: Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι keep up the good feeling!
 

Rockoverdose.gr: Σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη.

Sky Pup: Εμείς ευχαριστούμε πάρα πολύ! Keep up the good feeling!

 

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

 

 

Comments