Ο Βαγγέλης Γιαλαμάς στο Rock Overdose: Οι Moonveil δημιουργήθηκαν μετά τη διάλυση των Fragile Vastness

Ο πάντα δραστήριος Ζήσης Πετκανάς κατάφερε να ¨στριμώξει¨ για μία μίνι συνομιλία τον μπασίστα των Fragile Vastness Βαγγέλη Γιαλαμά, αμέσως μετά την εμφάνιση του με Goin' Through στο 34ο River Party, στους οποίους πάιζει και εκεί μπάσο, και μίλησε για τη διάλυση της ιστορικής Ελληνικής  μπάντας, την αρχή του νέου του project (Moonveil) καθώς και για τα μελλοντικά του σχέδια.

 

 

 

 

RockOverdose - Βαγγέλη αρχικά να σε καλωσορίσουμε στο RockOverdose.

Β. Γιαλαμάς - Να 'σαι καλά και καλώς σας βρήκα.

 

RockOverdose -  Πες μας αρχικά για το νέο σου project, τους Moonveil.

Β. Γιαλαμάς - Δημιουργήθηκε βασικά μετά τη διάλυση των Fragile Vastness. Η όρεξη για δημιουργία και κάτι νεό υπάρχει πάντα και είναι ευκαιρία τώρα να γίνει κάτι καινούργιο με τη μουσική των Moonveil. Ετοιμάζουμε το πρώτο άλμπουμ, είμαστε στα γυρίσματα του πρώτου μας videoclip τα οποία δεν έχουν τελειώσει και επίσης κάποια γυρίσματα για μια μίνι ταινία που θα συνοδεύει το άλμπουμ.

 

RockOverdose - Με ποιο μουσικό είδος θα ασχοληθούν οι Moonveil;

Β. Γιαλαμάς - Δεν μπορώ να του βάλω ταμπέλες γιατί πιστεύω ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το καινούργιο… δεν είναι παρθενογένεση τώρα βέβαια, σίγουρα. Έχει στοιχεία από Savatage, Queensryche και πολλά στοιχεία από ταινίες μέσα με ορχήστρες. Εχει ένα epic στοιχείο κυρίως στη θεματολογία και πολλά prog στοιχεία.

 

RockOverdose - Οπότε θα αφορά και το metal κοινό να υποθέσω.

Β. Γιαλαμάς - Metal κοινό και όχι μόνο, όπως ήταν και με Fragile Vastness επίσης. Κάπως έτσι θα είναι και το Moonveil.

 

RockOverdose - Πάμε λίγο στους Fragile Vastness, για ποιο λόγο διαλύθηκε η μπάντα;

Β. Γιαλαμάς - Διάφοροι λόγοι. Ο καθένας έχει τις δουλειές του, δεν υπάρχει χρόνος με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, ο καθένας είχε την οικογένεια του, κάποιοι ήθελαν να κάνουν κάτι καινούργιο γιατί ίσως μετά από πολλά χρόνια να έχει κουραστεί η φάση και απλά σκεφτήκαμε να το αφήσουμε και εντάξει, δεν τρέχει τίποτα.

 

RockOverdose -  Ηταν κοινή απόφαση;

Β. Γιαλαμάς - Όχι ακριβώς, ήταν κυρίως δική μου απόφαση αλλά δεν έχει κάποιος κάποια αντίρρηση γι' αυτό.

 

RockOverdose - Σίγουρα όμως πάντα θα υπάρχουν αυτά τα δύο άλμπουμ που έχουν προκαλέσει αίσθηση.

Β. Γιαλαμάς - Ναι σίγουρα αυτά τα δύο άλμπουμ έχουν προκαλέσει αίσθηση, απλά το δεύτερο ήταν κάπως πιο δυνατό, πιο ώριμο , πιο δουλεμένο και σίγουρα είμαστε και για τα δύο πολύ περήφανοι και θα τα ακούμε για πάρα πολύ καιρό ακόμα.

 

RockOverdose - Θες να μας πεις από ποιούς θα αποτελείται η νέα μπάντα;

Β. Γιαλαμάς - Βεβαίως. Εγώ στο μπάσο, Λάμπρος Κριτσιμάς στα τύμπανα, Δημήτρης Κουτσούκης στην κιθάρα, Τζωρτζίνα Καραχάλιου στη φωνή και Κυριάκος Γαζουλέας στα πλήκτρα.

 

RockOverdose - Υπάρχει κάποιο υλικό όπου μπορούμε να πάρουμε μια γεύση για το υλικό των Moonveil;

Β. Γιαλαμάς - Ακόμη όχι αλλά υπάρχει ένα trailer από τη μίνι ταινία που θα συνοδεύει το άλμπουμ και μπορεί κάποιος να πληκτρολογήσει  Moonveil trailer στο youtube και να απολαύσει ένα δίλεπτο από την ταινιούλα.

 

RockOverdose - Το οποίο έχεις ο ίδιος επιμεληθεί;

Β. Γιαλαμάς - Ναι εγώ έχω αναλάβει σκηνοθεσία, effect και όλα τα σχετικά και σίγουρα επειδή έχει ένα χαρακτήρα και ένα ύφος ηρωικής φαντασίας, δεν πάμε να χτυπήσουμε τώρα effect και σκηνοθεσίες από Lord Of The Rings, Game Of Thrones κλπ. Είναι κάτι που μας αρέσει να κάνουμε με μηδέν Budget και απλά μας αρέσει, κάνουμε τη φάση μας.

 

RockOverdose - Σε ευχαριστούμε Βαγγέλη, σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στην νέα σου μπάντα.

Β. Γιαλαμάς - Να είστε και εσείς και οι αναγνώστες σας καλά.

 

 

 

 

 

 

Απομαγνητοφώνηση: Χρήστος Κατσιρέας

Comments