Ο BRUCE DICKINSON σε ρόλο “καθηγητή” ιστορίας της πολεμικής αεροπορίας της Βρετανίας!

Η εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Wargaming -  World Of Tanks (2010), World Of Warplanes (2013) and World Of Warships (2015) — ανακοίνωσε πως ο τραγουδιστής των IRON MAIDEN Bruce Dickinson θα παρουσιάσει μία σειρά από εκπαιδευτικά online "μαθήματα" σχετικά με τα πολεμικά αεροσκάφη. Η σειρά θα προβάλλεται εβδομαδιαία μέσω της επίσημης σελίδας της World Of Warplanes αλλά και μέσω του YouTube τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αυγουστο ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε και ένα video αφιέρωμα στο τραγούδι των IRON MAIDEN "Aces High", το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Στο πρώτο βίντεο της σειράς ο Bruce Dickinson μιλά για το αεροσκάφος Hawker Hurricane, ένα κλασσικό πολεμικό σκάφος που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στις δυνάμεις Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (Royal Aircraft Forces)  κατά τη διάρκεια της μάχης της Αγγλίας.

Για την ιστορία: Κατά τη μάχη της Αγγλίας η RAF έγινε πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο. Οι Βρετανοί αεροπόροι πολέμησαν με σθεναρή αντίσταση κατά των γερμανικών αεροσκαφών. Τα αεροσκάφη της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας ήταν γενικά καλύτερης κατασκευής. Από την πρώτη στιγμή τα αεροπλάνα των Ναζί είχαν μεγάλες απώλειες σε σημείο που οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα σχέδιά τους, εγκαταλείποντας τελικά τον αντικειμενικό στόχο τους, την εκμηδένιση της RAF και την πραγματοποίηση της Επιχείρησης "Θαλάσσιος Λέων".

Δείτε το σχετικό video παρακάτω:

Comments