Ο Eddie Van Halen δώρισε 75 κιθάρες από την προσωπική του συλλογή σε σχολεία!

Ο Eddie Van Halen δώρισε 75 κιθάρες από την προσωπική του συλλογή στο ΜΚΟ - ίδρυμα Mr. Holland's Opus, το οποίο με τη σειρά του θα τις μοιράσει σε δημόσια σχολεία που φοιτούν παιδιά από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Η φιλανθρωπική αυτή πράξη του ιδρύματος, είναι υπεύθυνη για την διανομή 1800 μουσικών οργάνων κάθε χρόνο σε σχολεία που έχουν ανάγκη, ενώ υπολογίζεται πως περίπου 10000 παιδιά χάρη στην φιλανθρωπική αυτή ενέργεια, έχουν πρόσβαση στη μουσική παιδεία.

"Η δωρεά αυτή συνεχίζει να δίνει" δήλωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος Felice Mancini στο CNN. " Τα παιδιά μοιράζονται τις κιθάρε, μαθαίνουν, αποφοιτούν και τα όργανα μένουν στο σχολείο".

Μαθήματα όπως η μουσική και τα καλλιτεχνικά είναι τα πρώτα θύματα περικοπών στα σχολεία αυτά που ούτως ή άλλως έχουν περιορισμένα έξοδα. Ο ίδιος ο Van Halen, όταν ήταν μαθητής είχε μάθει να παίζει πιάνο στο σχολείο πριν καταπιαστεί με τα drums και μετέπειτα με την κιθάρα.

"Η μουσική είναι απαραίτητη. Αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων! Είναι μια παγκόσμια γλώσσα για μένα! Υπερέχει όλων και γιαυτό πρέπει να διδάσκεται!" δήλωσε ο Van Halen.

Comments