Ο frontman των W.E.B., Darkface (Σάκης) στο Rock Overdose

Το Rock Overdose μαζί με τον Nick Yngve, κόντρα στις καταιγίδες, βρίσκουν τον τραγουδιστή/κιθαρίστα/συνθέτη των W.E.B., Darkface (Σάκης) και μιλάνε για το νέο EP της μπάντας, με τίτλο “My Storm Upon You” και πολλά άλλα θέματα. Διαβάστε παρακάτω τι μας είπε:

 

Rockoverdose.gr: Γεια σου Σάκη και καλώς ήρθες στο Rock Overdose.

Σάκης: Καλώς σας βρήκα.

 

Rockoverdose.gr: Για να ξεκινήσουμε, πες μας από ποιους απαρτίζονται οι W.E.B. Απ'οσο ξέρω υπήρξαν κάποιες ανακατατάξεις.

Σάκης: Ναι υπήρξαν πράγματι ανακατατάξεις στη σύνθεση της μπάντας. Έχουμε έναν νέο drummer τον John Hades (NYNE, STILL FALLING, ex-SICKENING HORROR, ex-NORDOR) και επιτέλους μετά από χρόνια μόνιμο μπασσιστα, τον Alex G (THE SILENT WEDDING). Σταθεροί φυσικά παραμένουμε εγώ στις ρυθμικές κιθάρες & φωνητικά και ο Alan Fall στις lead κιθάρες. Είμαστε πλέον μια ομάδα που όλοι μας πιστεύουμε πολύ σ’αυτην και νιώθουμε τους W.E.B. πιο δυνατούς από ποτέ.

 

Rockoverdose.gr: Τι γίνεται στη μπάντα τον τελευταίο καιρό; Βλέπουμε ανακοινώσεις για νέο EP και video clip στις 5 Νοέμβρη. Είναι σημαδιακή η ημερομηνία ή έτσι έτυχε;

Σάκης: Τον τελευταίο καιρό βρισκόμαστε σε εργασιακό οργασμό στο παρασκήνιο. Τελειώσαμε τις ηχογραφήσεις του επομένου full length album, σχεδόν δίχως διακοπή ακολούθησαν οι ηχογραφήσεις του EP, ταυτόχρονα πρόβες, ετοιμασίες, γυρίσματα κλπ όλα με σκοπό την επιστροφή των W.E.B. στην ενεργό δράση. Η ημερομηνία δεν είναι σημαδιακή για την μπαντα, όμως μας σημαδεύει ως προσωπικότητες λόγω του επαναστατικού χαρακτήρα που έχει πάρει μέσω του αριστουργήματος (αν μου επιτρέπεται να το χαρακτηρίσω) V for Vendetta. Στις 5 Νοέμβρη λοιπόν θα βγει online το πρώτο official video μας το οποίο είναι γυρισμένο στα Basement Studios την ώρα που προβάραμε και ηχογραφήσαμε αυτήν την πρόβα ένα παλαιότερο τραγούδι μας. Θέλαμε να δείξουμε πως ηχούν οι W.E.B. ζωντανά μέσα απ’αυτην την “ωμή” εκτέλεση. Με τα λαθάκια της και με την ειλικρίνεια της. Όσο λοιπόν προβάραμε η Ευη Ζευγαρα που επιμελήθηκε το video τραβούσε με τις κάμερες της. 5 ή 6 φορές παίξαμε αν δεν κάνω λάθος και το αποτέλεσμα θα το δείτε εξαιρετικά σύντομα πλέον.

 

Rockoverdose.gr: Μέχρι στιγμής έχετε κυκλοφορήσει 3 demos και 2 full length albums. Τώρα πάμε για EP. Πότε να περιμένουμε την επόμενη full κυκλοφορία;

Σάκης: Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το full length έχει ήδη ηχογραφηθεί στα Devasoudz Studios και πλέον βρίσκεται στη διαδικασία της μίξης στην Αμερική στα Lambesis Studios. Τώρα τελειώνει και αυτό και έπειτα θα κοιτάξουμε με αυτό το υλικό πλέον στα χέρια μας να βρούμε ένα καλό label να το κυκλοφορήσει μιας που το συμβόλαιο με το label που είχαμε ως τώρα έχει λήξει. Πιθανολογώ το album όμως να κυκλοφορήσει το επόμενο φθινωπορο. Ίσως πάλι 5 Νοεμβρίου ποιος ξέρει χαχαχαχαχα…

 

Rockoverdose.gr: Πως θα προωθήσετε το νέο EP; Υπάρχουν στα σκαριά σχέδια για συναυλίες ή και κάποια περιοδεία;

Σάκης: Προς το παρόν ετοιμαζόμαστε για τα γυρίσματα του δεύτερου και κύριου / ομότιτλου video clip για το ΕP μας για το καινούριο τραγούδι μας το “My Storm Upon You”. Φυσικά όποιος γνωρίζει λίγο την ιδιοσυγκρασία των W.E.B. θα έχει αντιληφθεί πως ήδη έχουμε φροντίσει να είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και φιλόδοξο. Για ζωντανές εμφανίσεις έχουμε κάνει κάποιες κουβέντες για μεμονωμένες εμφανίσεις κυρίως. Όταν θα υπάρχουν κάποιες επίσημες ημερομηνίες φυσικά θα τις ανακοινώσουμε. Προς το παρόν όμως όχι.

 

Rockoverdose.gr: Στο παρελθόν, έχετε μοιραστεί τη σκηνή με μεγάλα ονόματα, όπως οι ΤΙΑΜΑΤ και οι SEPTICFLESH. Υπάρχει κάποια εμφάνιση που σου/σας έχει μείνει σαν καλύτερη και σαν χειρότερη;

Σάκης: Σαν καλύτερη εμφάνιση μας έχω στο μυαλό μου εκείνη στο Παρίσι στην περσινή περιοδεία που κάναμε με τους Septicflesh. Ήταν η ενέργεια του μέρους, η απόδοση μας, ο ήχος… είχαμε ένα καταπληκτικό καρα-metal κοινό… τι να σου πω, Ήταν άψογο. Επίσης για πάντα θα θυμάμαι την headline εμφάνιση μας στην Αθήνα το 2006 στα πλαίσια της προώθησης του πρώτου μας album, όχι μόνο ως πολύτιμη ανάμνηση αλλά και ως πήχη για τη συνέχεια. Ως χειρότερη δε θα ξεχάσω μια από τις πολύ πρώτες εμφανίσεις μας το 2003 που κυριολεκτικά τα είχαμε κάνει όλα μαντάρα από κάθε άποψη σχεδόν χαχαχαχα αλλά ευτυχώς λειτούργησε ως πάθημα/μάθημα οπότε όλα καλά.

 

Rockoverdose.gr: Πέρα από τους W.E.B., έχεις και μια industrial/symphonic/experimental (όπως αναφέρεις και στη σελίδα σας) μπάντα, τους 6.aborted.6.fetus.6. Πες μας λίγα λόγια για αυτούς.

Σάκης: Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα solo project μέσα από το οποίο βγάζω τα αποθημένα μου διοχετεύοντας τα από μια διαφορετική προσέγγιση. Δεν είναι αυτό που θα ονόμαζε κανείς ακριβώς ως μια συμβατική industrial μπαντα πάντως. Το διαπιστώνεις εύκολα αυτό άλλωστε. Έχω ένα συμβόλαιο με την Ισπανική Mutant-E Records και το πρώτο album κυκλοφορεί ήδη από τον Απρίλη.

 

Rockoverdose.gr: Ποια είναι η γνώμη σου για την ακραία metal σκηνή στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή;

Σάκης: Πέραν κάποιων ατυχών εξαιρέσαιων πιστεύω πως η ακραία metal σκηνή της Ελλάδας είναι εύκολα μέσα στις τρεις καλύτερες στον κόσμο. Ειδικά στο black metal άνετα έχουμε μια από τις πιο ιστορικές μαζί με αυτήν της Νορβηγίας.

 

Rockoverdose.gr: Επίσημα οι W.E.B. υπάρχουν από το 2002, αλλά υπάρχει και η πιο παλιά εκδοχή (που προσωπικά την θυμάμαι πολύ καλά) και πάει πίσω στο 1999-2000 αν δεν κάνω λάθος. Έχεις “απαρνηθεί” αυτή την περίοδο της μπάντας; Η αλήθεια είναι ότι ήσασταν εντελώς διαφορετικοί.

Σάκης: Δεν έχω απαρνηθει αυτήν την περίοδο όμως όντως τότε το συγκρότημα ήταν κάτι εντελώς άγουρο και χωρίς ίχνος προσανατολισμού. Το μονό που έχω κρατήσει λοιπόν από εκείνη την εποχή είναι το όνομα. Ήταν μια άλλη μπαντα λοιπόν τότε αν το θέλεις. Το 2002 Ήταν που άρχισε να μπαίνει το νερό στο αυλάκι και να σχηματίζεται αυτό που ξέρουμε σήμερα ως W.E.B.

 

Rockoverdose.gr: Σίγουρα τόσα χρόνια στο χώρο, έχεις αποκτήσει πολλές εμπειρίες; Τι συμβουλές θα έδινες σε μπάντες που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα;

Σάκης: Μην κανονίσετε ποτέ τι θα παίξετε σαν είδος. Αφήστε το να σας βγει φυσικά. Μην βγάζετε φωτογραφίες στο internet αν δεν έχετε πρώτα κάνει μουσική. Και κυρίως μην ξεχάσετε ποτέ μα ποτέ γιατί μπήκατε πρωταρχικά σε μια μπαντα. Μπήκατε διότι σας αρέσει να παίζετε μουσική. Όχι για να μπείτε στο μάτι κάποιου. Παίξτε μουσική γιατί σας κάνει πάνω απ’όλα ευτυχισμένους. Τηρήστε αυτά και ύστερα σχεδιάστε τη στρατηγική των φιλοδοξιών σας προσεκτικά και πατώντας στη γη. Με ταπεινοφροσύνη και ήθος το ταλέντο ανθίζει. Με μεγάλα λόγια και rock star attitude θα είναι απλώς μια ωραία τσιχλόφουσκα.

 

Rockoverdose.gr: Ποιες είναι οι επιρροές σου σαν τραγουδιστής και σαν κιθαρίστας;

Σάκης: Στον τρόπο που τραγουδώ με έχουν επηρεάσει πάρα πολύ οι King Diamond, Dani Filth, Seth Siro Anton, Peter Steele, Fernando Ribeiro ο καθένας με τον τρόπο του αλλά κυρίως διότι ο συνδετικός κρίκος που βρίσκω εγώ ανάμεσα τους είναι η δραματικότητα της ερμηνείας τους. Σαν κιθαρίστας σίγουρα η μεγαλύτερη επιρροή μου είναι ο James Hetfield. Από εκεί και ύστερα ήμουν πάντα της σχολής των solos που μπορεί κανείς να τα σιγοτραγουδάει έπειτα οπότε καταλαβαίνεις ότι κιθαρίστες σαν τον Mark Knopfler, τον Slash και τον David Gilmour με έχουν στιγματίσει ανίατα.

 

Rockoverdose.gr: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και τον χρόνο σου. Οι τελευταίες λέξεις είναι δικές σου.

Σάκης: Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου. Τα λέμε ξανά με την κυκλοφορία του "My Storm Upon You" EP.

Stay Dark

 

Επιμέλεια κειμένου - ερωτήσεων: Nick Yngve

Comments