Ο JERRY ONLY σχολιάζει την επιστροφή του DANZIG στους MISFITS:”Δεν ήμασταν ποτέ αντίπαλοι”

Ο μπασίστας των Misfits Jerry Only, έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό ‘’Rolling Stone’’, όπου μίλησε για την επιστροφή του Glenn Danzig αλλά και του κιθαρίστα Doyle, καθώς και για την εμφάνισή τους στο φετινό Riot Fest σε Denver και Chicago.

 
"Δεν ήμαστε αντίπαλοι – απλά είχαμε μουσικές διαφορές" είπε και συνέχισε: "O Larry Bird μπορεί να μην χώνευε ως αντίπαλο τον Michael Jordan και το ανάποδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχαν καλές σχέσεις και εκτός γηπέδου."

 
Σύμφωνα με τον Only, η όλη ιδέα για το reunion ξεκίνησε μετά από μία συνάντηση με τον Danzig ton Ιανουάριο. Οι δύο τους συναντήθηκαν, παρουσία και του management των Misfits σε μία συζήτηση που, αρχικά, περιστράφηκε γύρω από τα δικαιώματα αναφορικά με την χρήση του ονόματος, το merchandise και άλλα σχετικά ζητήματα. Όπως είπε ο Only: "Πήγαμε στην κουβέντα έτοιμοι για αντεγκλήσεις, αυτές οδήγησαν σε νομικές προστριβές και τελικά σαν έκπληξη προέκυψε η συμφωνία για reunion. Απίστευτο!."

 
O Jerry, που από το 2014 δεν απέκλειε ένα reunion αλλά με την προϋπόθεση του να συνεισέφερε σε αυτό δημιουργικά ο Danzig, έπλεξε το εγκώμιο του Evil Elvis στην εν λόγω συνέντευξη : "Ο τύπος έχει όραμα. Πρώτα πρέπει να αποδείξουμε ότι ήμαστε ενωμένοι και μετά βλέπουμε. Τώρα αν δεν δουλέψει τι να πω, δεν δούλεψε! Αλλά νομίζω ότι θα ήμαστε συγκλονιστικοί live. Θα είναι μία φοβερή εμπειρία για όλους μας."
Ο Only αναφέρθηκε και στο θέμα του set list : "Με αυτό ασχολήθηκε κυρίως ο Glenn. Εγώ απλά του είπα ότι ξέρω όλα τα τραγούδια, ας διαλέξουμε αυτά που θα κάνουν δυνατό το show. Και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Έχουμε το "Halloween", το "Die, Die My Darling", το "Last Caress" φυσικά, και έτσι λίγο πολύ καταλήξαμε σε περίπου 30 τραγούδια(!). Για την σειρά, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα."

 
Το line-up αυτό, που διαφημίζεται ως Original Misfits, έχουν προγραμματίσει δύο συναυλίες εντός Σεπτεμβρίου, καθώς πλην του "Riot Fest and Rodeo" (2–4 Σεπτεμβρίου) , υπάρχει και το "Riot Fest and Carnival" στο Chicago (16 – 18 Σεπτεμβρίου).
Θυμίζουμε ότι οι Misfits διαλύθηκαν επίσημα το 1983. Ο Jerry Only παρουσίασε μία νέα εκδοχή του σχήματος το 1995. Υπήρξαν πολλές αλλαγές στο line–up, αλλά ο Only μαζί με τον Dez Cadena των Black Flag κράτησαν το συγκρότημα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ενεργό για σχεδόν δύο δεκαετίες.

 

 

Όσο για τον Glenn Danzig, δημιούργησε τους  Samhain πριν επανέλθει εκ νέου με το προσωπικό του σχήμα (Danzig). Μετά την διάλυση των Misfits, μία πληθώρα albums με ακυκλοφόρητο υλικό βγήκαν στην αγορά και η μουσική τους θεωρείται ιδιαίτερα επιδραστική για το punk rock, το heavy metal, αλλά και το alternative rock, ειδικότερα από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 μέχρι τις αρχές της επομένης.

 

 

 

Για το "Rock Overdose"
Απόδοση : Σκαρλάτος Γιώργος

Comments