Ο Mark Jansen (EPICA) μιλάει στη τραγουδίστρια των Dimlight & στο Rock Overdose!

Αμέσως μετά το εκπληκτικό live show των symphonic metallers EPICA στην Αθήνα στις 26 Μαϊου 2012, η τραγουδίστρια των Αθηναίων Dimlight και συνεργάτης του Rock Overdose, Sanna Salou βρέθηκε στα παρασκήνια του Gagarin 205 όπου και συναντήθηκε με το κιθαρίστα των Ολλανδών Mark Jansen, για μία ολιγόπεπτη μεν, ενφδιαφέρουσα δε συνέντευξη. Διαβάστε παρακάτω τα όσα ειπώθηκαν...

 

Rockoverdose.gr: Πως νιώθεις που παίζεις στην Ελλάδα, για τους Έλληνες οπαδούς σου;

Mark Jansen: Οι Έλληνες είναι απ' τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο! Είναι γνωστοί γι' αυτό, και γι' αυτό πάντα γουστάρουμε να ερχόμαστε στην Ελλάδα. Επίσης, έχω πολλούς φίλους εδώ πέρα.

 

Rockoverdose.gr: Το βλέπω!

Mark: Είναι ωραία να γυρνάς πίσω.

Rockoverdose.gr: Ο νέος σας δίσκος, το Requiem for the Indifferent, τι το διαφορετικό έχει, ποια η διαφορά στην ηχογράφηση και γενικώς στη δημιουργία του;

Mark: Όσον αφορά την ηχογράφηση, δεν αλλάζουμε και πολλά. Πάντα ηχογραφούμε πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο. Ίδιο στούντιο, ίδιοι οι παραγωγοί, όλοι ίδιοι. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο δίσκος είναι πολύ πιο progressive απ' τους υπόλοιπους.

 

Rockoverdose.gr: Το βλέπω αυτό, είχατε άλλες επιρροές, γι' αυτό σε ρωτάω!

Mark: Είναι πιο progressive, και πολύ πιο δύσκολο να "πιάσουν" αυτόν τον δίσκο, και πολλοί οπαδοί ρώτησαν, "τι είναι αυτό;" όταν το πρωτοάκουσαν, και αφού το άκουσαν αρκετές φορές άρχισαν να το λατρεύουν.

 

Rockoverdose.gr: Αυτή ήταν η επόμενη ερώτηση. Ποια η αντίδραση του κοινού μέχρι στιγμής;

Mark: Σε μερικούς άρεσε αμέσως, μερικοί χρειάστηκαν λίγο χρόνο να το χωνέψουν, γιατί όντως θέλει χρόνο αυτός ο δίσκος.

 

Rockoverdose.gr: Και το νέο σας videoclip έχει και αυτό νέα καλλιτεχνική προσέγγιση.

Mark: Ναι, είναι και αυτό, θέλαμε να κάνουμε κάτι καινούριο στα videoclip. Δε θέλουμε να επαναλαμβανόμαστε.

 

Rockoverdose.gr: Τι κάνεις να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση κατά τη διάρκεια περιοδειών και live;

Mark: Στις δύο τελευταίες περιοδείες, έτρεχα κάθε μέρα από 7 μέχρι 12 χιλιόμετρα. Είχα διπλές βάρδιες, πρώτα το τρέξιμο, μετά τα live!

 

Rockoverdose.gr: Δεν έχεις άλλα μυστικά, ελιξίρια και τέτοια;

Mark: Δεν ξέρω καν τι είναι αυτό! Τρέχω, κάνω πολλές ασκήσεις όταν είμαι σπίτι, κάνω ποδήλατο, κολύμπι, ποδόσφαιρο. Μου αρέσουν πολύ τα σπορ, οπότε μου είναι εύκολο να διατηρηθώ σε φόρμα.

Rockoverdose.gr: Ποια τα επόμενα σχέδια για τους Epica, και τα προσωπικά σου project;

Mark: Πρώτα θα κάνουμε αρκετά καλοκαιρινά φεστιβάλ με τους Epica, μετά στη Νότια Αμερική, μετά στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά. Τον Δεκέμβρη θα κάνουμε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με την άλλη μου μπάντα, θα πάμε στο ProgPower στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στο Graspop στο Βέλγιο. Είναι ένα τεράστιο φεστιβάλ στην Ευρώπη, και ένα στην Αμερική. Λόγω των Epica, δεν έχω πολύ χρόνο για την άλλη μπάντα, οπότε πάμε μόνο σε αυτά που δε μπορούμε να απορρίψουμε.

 

 

Rockoverdose.gr: Πες κάτι στους Έλληνες οπαδούς σου!

Mark: Θα πω, ήταν καταπληκτικό το αποψινό, πέρασα πάρα πολύ καλά, και μακάρι να ήταν κάθε συναυλία σαν τα Ελληνικά show. Αλλά ίσως τότε να βαριόμασταν! Ελπίζω να μη μας πάρει πάλι δυο χρόνια να ξανάρθουμε. Ελπίζουμε πως η κρίση δε θα εξελιχτεί σε κάτι πολύ κακό, γιατί αν καταρρεύσει το χρηματικό σύστημα, δε θα ξαναγίνει ποτέ τίποτα! Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλον τον κόσμο.

 

Rockoverdose.gr: Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Mark: Παρακαλώ.

 

 

Για το RockOverdose.gr: Sanna Salou

Απομαγνητοφώνηση - Μετάφραση: Βίκυ Δεναξά

Comments