ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ(Under the Quarry Metal Fest Vol. IV) στο Rock Overdose: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε τέτοιο line up φέτος!”

Το Under the Quarry Fest έγινε πλέον θεσμός και φέτος κλείνει αισίως τα τέσσερα χρόνια ζωής. Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, επτά συγκροτήματα της εγχωρίας metal σκηνής θα ανέβουν στη σκηνή του θεάτρου Άλσους Βεϊκου, στο Γαλάτσι. Το Rock Overdose, χορηγός επικοινωνίας του fest και ο Χρήστος Μπριντζίκης, μίλησαν με τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου, υπεύθυνο της διοργάνωσης, ο οποίος άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με το πώς ξεκίνησαν όλα, αλλά και για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από την τέταρτη κατά σειρά χρονιά του φεστιβάλ.

 

 

 

Rock Overdose: Παναγιώτη καλωσόρισες στο Rock Overdose!

 

Παναγιώτης Παπαγεωργίου: Καλησπέρα, Χρήστο! Σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή!

 

 

 

Rock Overdose: Πως προέκυψε η ιδέα του Under the Quarry;

 

Παναγιώτης Παπαγεωργίου: Το UTQ προέκυψε μετά από μία "πιλοτική" διοργάνωση, στα πλαίσια του φεστιβάλ Γαλατσίου του 2012, ο τότε υπεύθυνος Δευκαλίωνας Κόμης μου παραχώρησε μία μέρα για να παίξω με τη μπάντα μου. Έτσι λοιπόν, χωρίς ίχνος προώθησης -παρά στόμα με στόμα-, εμένα ανήμπορο καθώς ότι είχα βγει από ένα σοβαρό χειρουργείο στο γόνατο και ίχνος budget, οι Parthian Shot, μαζί με τους Reignstar, 3Fold Pain & Need, μαζέψαμε γύρω στα 700 άτομα πάνω στο θέατρο του Άλσους Βεϊκου. Εγώ έβγαλα το σετ μας καθισμένος σε σκαμνί και άρχισα να σκέφτομαι πως θα το κάνω καλύτερο στο μέλλον...

 

 

SOLID FAITH

 

 

Rock Overdose: Ποσό δύσκολη είναι η υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος, ειδικά στα πλαίσια φεστιβάλ ενός Δήμου; Υπάρχει και αυτή η προκατάληψη απέναντι στη metal μουσική…

 

 

Παναγιώτης Παπαγεωργίου: Αρκετά δύσκολο, αφενός γιατί πρέπει να πείσεις έναν Δήμο να σε εντάξει σε ένα φεστιβάλ που το χαρακτηρίζει το mainstream, αφού αφορά τον πληθυσμό του. Πρέπει να έχεις τύχη γιατί εάν ο άνθρωπος που το κουμαντάρει δεν θέλει να σε εντάξει, που να χτυπιέσαι εσύ, δεν θα μπεις. Και πρέπει να έχεις στομάχι, γιατί είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα, που επειδή δεν το γνωρίζουν όσοι εμπλέκονται, σε ζώνει μία μόνιμη ανασφάλεια και πρέπει να τους "στριμώχνεις" για κάθε βήμα.

 

 

ART OF SIMPLICITY

 

https://youtu.be/up8UANNcMf4

 

 

Rock Overdose: Φτάσαμε αισίως στον τέταρτο χρόνο ζωής του φεστιβάλ. Πίστευες ότι το όραμα σου θα έχει τέτοια επιτυχία;

 

Παναγιώτης Παπαγεωργίου: Η αλήθεια είναι πως άσχετα αν το πίστευα ή όχι, το γεγονός είναι πως θεωρείται από τον ίδιο τον δήμο μία από τις πιο επιτυχημένες μέρες του ετήσιου φεστιβάλ. Σε καμία από τις 4 χρονιές, δεν κοντοστάθηκαν να μας αγκαλιάσουν. Αυτό κυρίως γιατί είδαν σοβαρότητα, ευθύνη, αγάπη και φυσικά μεγάλη ανταπόκριση από πολύ κόσμο ΕΚΤΟΣ Γαλατσίου.

 

 

FORBIDDEN SEED

 

 

 

Rock Overdose: Την διοργάνωση την έχεις αναλάβει εξ ολοκλήρου εσύ ή μήπως υπάρχουν και μερικοί αφανείς «ήρωες» πίσω από το φεστιβάλ;

 

 

Παναγιώτης Παπαγεωργίου: Την διοργάνωση και το στήσιμο το έχω εξαρχής εγώ. Θα βρω τις μπάντες, θα μιλήσω με τους συνεργαζόμενους, θα τρέξω για όλα.  Όμως, συμβουλευτικά και ενεργά/πρακτικά στο τρέξιμο, έχω ανθρώπους που είναι Ήρωες και όχι απλά ήρωες. Πρώτα απ' όλους ο Κώστας Μάρης. Ο Κώστας, άνθρωπος πολύ ενεργός στη σκηνή, έχει σταθεί και έχει τρέξει όσο λίγοι για το φεστιβάλ και στα 4 χρόνια ζωής του. Από δίπλα, ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξανδρίδης.

 

 

NOCHNOY DOZOR

 

 

Ο Γιάννης Μαρτζούκος, έχει προσφέρει ΟΛΗ τη γραφιστική επιμέλεια, ενώ ο Νικόλας Στεφαδούρος μας έχει φτιάξει ΟΛΑ τα σχέδια της μασκότ μας, του Νάνου. Ο Θέμης Γιαννόπουλος, που αναλαμβάνει κάθε χρόνο την αποτύπωση όλου του event μέσα από τους φακούς του. Ο Δήμαρχος και όσα μέλη του Δημoτικού Συμβουλίου Γαλατσίου έχουν εμπλακεί. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι πολλοί που με τον τρόπο τους, συμμετέχουν ενεργά. Χορηγοί, εθελοντές αλλά πιο πολύ ο κόσμος.

 

 

DESERT NEAR THE END

 

 

 

Rock Overdose: Βάσει της εικόνας των προηγούμενων χρόνων ο κόσμος φαίνεται να έχει αγκαλιάσει το U.T.Q.

 

 

Παναγιώτης Παπαγεωργίου: Όταν ξεκινάς με 900 άτομα, και τις 2 επόμενες χρονιές φτάνεις τα 2.000, μάλλον κάτι κάνεις καλά και δέχεσαι την ανάλογη "αγκαλιά".

 

 

UNTIL RAIN

 

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο ιδίωμα του Metal χώρου που προσπαθείς να προωθήσεις;

 

 

Παναγιώτης Παπαγεωργίου: Προσπαθώ να δώσω χώρο και χρόνο σε είδη που δεν έχουν τύχη σε άλλα καλοκαιρινά φεστιβάλ. Που δεν έχουν hype. Που δεν έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει, ενώ θα έπρεπε. Που έχουν λυρισμό και δυναμισμό μαζί. Που έχουν κάτι το "προοδευτικό" [πλέον την προσέχω πολύ αυτή τη λέξη και στα κοινωνικά και στα μουσικά (γέλια)].

 

 

SUNBURST

 

 

 

Rock Overdose: Μπορείς να μας πεις μερικά από τα συγκροτήματα που έχουν ανάβει στη σκηνή του Under the Quarry;

 

 

Παναγιώτης Παπαγεωργίου: Θα σου πω μπάντες που έχουν δώσει φοβερές εμφανίσεις στα 3 προηγούμενα χρόνια:

 

Οι False Coda και οι Need στο πρώτο οι οποίες είναι πραγματικά εξαιρετικές prog μπάντες. Οι Mother Of Millions και οι Diviner στο δεύτερο. Φοβερό πλήγμα η απώλεια του Μάκη των πρώτων και του ατμοσφαιρικού τους οράματος, ενώ οι δευτεροι παίζουν "μπάλα" υψηλών προδιαγραφών.

 

Οι Reflection και οι Power Crue ξεχώρισαν στο 3ο καθώς έδειξαν πως η "παράδοση" είναι εγγύηση, ενώ ταυτόχρονα τα χρόνια που έχουν στο "κουρμπέτι" φαίνονται.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

 

Rock Overdose: Ερχόμαστε λοιπόν και στο φετινό, τέταρτο κατά σειρά φεστιβάλ. Δώσε μας μερικές πληροφορίες για τις μπάντες που περιλαμβάνει το Line Up.

 

Παναγιώτης Παπαγεωργίου: Φέτος, λοιπόν, θα εμφανιστούν μπάντες που τις κυνήγαγα δύο χρόνια τώρα. Πέρα των αναγεννημένων και λυρικών Solid Faith και Art Of Simplicity, θα εμφανιστούν για 2η φορά στο φεστιβάλ οι Forbidden Seed, θα μας τιμήσουν ως πιο "φρέσκοι" οι Nochnoy Dozor, θα μας "αλώσουν" οι Desert Near The End, και θα έχουμε την τύχη να υποδεχτούμε δύο παγκόσμιας εμβέλειας μπάντες: τους Until Rain και Sunburst.

 

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε τέτοιο line up φέτος!

 

 

 

Rock Overdose: Απ’ όσο γνωρίζω η είσοδος είναι δωρεάν, η πρόσβαση εύκολη και εκτός της μουσικής, υπάρχουν και αλλά δρώμενα εντός αλλά και πέριξ του φεστιβάλ.

 

 

Παναγιώτης Παπαγεωργίου: Το άλσος από μόνο του είναι ένα δρώμενο. Ο κόσμος μπορεί να έρθει από νωρίς, να κάτσει στα δέντρα, να βολτάρει να πιεί τον καφέ του. Από εκεί και πέρα, θα έχουμε φέτος κοντά μας δύο δημιουργούς comics, που έχουν συνδυάσει το όνομά τους με το metal όσο λίγοι:
Ο Gordon Blacksmith και ο Aris Labos. Φυσικά, θα υπάρξει ολοκληρωμένος πάγκος με merch από όλες τις μπάντες και ένας λόγος που το φεστιβάλ το κάνουμε δωρεάν είναι ώστε ο κόσμος να ενισχύσει μέσω αγορών από τους πάγκους τους, τις ίδιες τις μπάντες.
Να αναφέρω, πως φέτος θα γίνει και μία κίνηση φιλανθρωπικού σκοπού, μέσω ενός κουτιού ενισχύσεως, την οποία δεν θα "διαφημίσω" καθώς δεν είναι ο σκοπός μου. θα το μάθουν όσοι παρευρεθούν.

 

 

Rock Overdose: Σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου. Οι τελευταίες γραμμές ανήκουν σε σένα!

 

 

Παναγιώτης Παπαγεωργίου: Να ευχαριστήσω και πάλι όσους έχουν στηρίξει και υποστηρίξει το UTQ. Να ευχηθώ σε όλους υγεία. Και για το φεστιβάλ μας, να ευχηθώ να συνεχίσει να σας απασχολεί για πολλά χρόνια, πιο άμεσα όμως να γίνει ολοκαύτωμα του χρόνου που θα γίνει 5 ετών!

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Χρήστος Μπριντζίκης

 

Comments