ΠΑΝΟΣ ’INFERAHL’ ΒΑΒΒΑΣ στο Rock Overdose:”Mόνο σεβασμός στις ρίζες μας”.

Το Rock Overdose και ο Γιώργος Νημάς, είχαν μια εγκάρδια συνομιλία με τον μουσικό Παναγιώτη ’Inferahl’ Βαββά, για πολλά και διάφορα που αφορούν στο συγκρότημα του Inferahl.

Ας δούμε τι μας είπε…

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Πάνο και καλώς όρισες στο Rock Overdose.

 

Πάνος ‘Inferahl’ Βαββάς: Καλησπέρα Γιώργο. Καλός σας βρήκα.

 

 

Rock Overdose: Ας ξεκινήσουμε με τα στοιχειώδη… Τι σημαίνει το όνομα Inferahl;

 

Πάνος ‘Inferahl’ Βαββάς: Tο όνομα μπορεί να έχει πολλές έννοιες. Φλόγα, φλογερό κ.α.  Το είχα σαν ψευδώνυμο, μου άρεσε και το χρησιμοποιώ πλέον.

 

bavvas-mesa-1

 

Rock Overdose: Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Inferhal είναι μία one-man-band. Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά του να είσαι το μοναδικό μέλος ενός συγκροτήματος;

 

Πάνος ‘Inferahl’ Βαββάς: Θετικά είναι απλά ότι έχεις τον έλεγχο τις μουσικής που θες να δημιουργήσεις. Χωρίς προστριβές και διάφορα. Έχει τα ωραία του .Το αρνητικό είναι η αίσθηση τις παρέας μαζί με άλλα μέλη. Ξέρεις…όμορφες στιγμές η άσχημες. Αυτό είναι που μας μένει μαζί με την μουσική.

 

 

Rock Overdose: Πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία της μπάντας με τη Deathhammer Records και η κυκλοφορία ενός Ep. Πες μας για τα νέα σου αυτά βήματα…

 

Πάνος ‘Inferahl’ Βαββάς: Ναι, γνωρίζω τον Αλέξανδρο από την αδερφική μπάντα Temple of Evil, άκουσε το υλικό, και έτσι ήρθαμε σε συνεργασία. Χαίρομαι πιο πολύ που γουστάραν το υλικό και το τρέχουν. Οπότε τέλος Δεκεμβρίου με αρχές του νέου έτους θα είναι στην αγορά ο δίσκος, και φυσικά ελπίζω να έχουμε και συνέχεια.

 

bavvas-mesa-2

 

 

Rock Overdose: Έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια η έκφραση Mediterranean Black Metal για να χαρακτηρίσει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής σκηνή του είδους. Θεωρείς ότι ο χαρακτηρισμός αυτός περιγράφει επαρκώς και τους Inferahl;

 

Πάνος ‘Inferahl’ Βαββάς: Δεν γνωρίζω αυτό που με ρώτησες ούτε μπαίνω σε χάσιμο χρόνου. Το Black Metal το ξέρω σαν Black Metal. Δεν υπάρχει μόδα στα πλάνα μας. Μόνο αυτό που νιώθω είτε αρέσει είτε όχι.

 

 

Rock Overdose: Μέσα από κάθε πτυχή της μπάντας διαπιστώνει κανείς τη μεγάλη σου αγάπη για την αρχαία Ελλάδα. Πρόκειται μόνο για το concept των Inferahl ή αντανακλά και τη δική σου προσωπικότητα;

 

Πάνος ‘Inferahl’ Βαββάς: Πιστεύω αν δεν σε αντανακλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει λόγος η διαδικασία. Η θεματολογία θα είναι πάντα αυτή. Και επειδή είμαστε στην Ελλάδα η μπάντα δεν έχει πολιτικές σημαίες. Μόνο σεβασμός στις ρίζες μας.

 

 

Rock Overdose: Συμμετέχεις και σε άλλες μπάντες πλην των Inferhal;

 

Πάνος ‘Inferahl’ Βαββάς: Συμμετείχα στους Lightfold -φοβερά παιδιά και μπάντα-όπου έπαιζα μπάσο για 1/2 χρόνο. Απλά ήθελα να κάνω κάτι άλλο και έτσι αποχώρησα. Φυσικά παραμένουμε φίλοι και τους ευχαριστώ για πολλά πράγματα.

 

 

Rock Overdose: Εκτός από το μουσικό μέρος, ασχολείσαι, αν δεν κάνω λάθος, και με τη δημιουργία artwork, τόσο για τους Inferahl όσο και για άλλες μπάντες. Θα ήθελες να μας πεις δύο λόγια για την πτυχή αυτή;

 

Πάνος ‘Inferahl’ Βαββάς: Ναι αλλά δεν ασχολούμαι (γέλια). Μόνο κάτι λογότυπα ζωγράφιζα. Η δουλειά αυτή έγινε από τον Angel Priest των Ragenheart -εξώφυλλα και γραφιστικά μέρη- και από τον Γιώργο Μαντζιώρο η φωτογραφία του πίσω μέρους.

 

bavvas-ejvfyllo

 

Rock Overdose: Υπάρχει περίπτωση οι Inferahl να παίξουν ποτέ live με session μουσικούς;

 

Πάνος ‘Inferahl’ Βαββάς: Να φτιάξουν λίγο τα πράγματα και θα οργανωθούμε είτε με μόνιμα μέλη είτε με session μουσικούς.

 

 

Rock Overdose: Πάνο σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα σου!

 

Πάνος ‘Inferahl’ Βαββάς: Eγώ σε ευχαριστώ. Να είστε όλοι καλά.

Hellenic Black Metal war !!!

 

 

Για το Rock Overdose

 

Γιώργος Νημάς

Comments