Παρουσίαση: Ryan Arcand – Η μουσική ιδιοφυΐα

 

This Haunted Song.. Is "The Beginning"!

 

Τις περισσότερες φορές αν όχι όλες, η ζωή έχει μια νοσηρή και σαρκαστική διάθεση που σε κάνει ν' αναρωτιέσαι αν τελικά υπάρχει κάποιος παγκόσμιος συμπαντικός φαρσέρ, που οδηγεί κάποιους στην επιτυχία, κάποιους στην αποτυχία, μερικούς στην απελπισία και άλλους ενώ τα έχουν χάσει όλα να κερδίζουν τα πάντα και το ανάποδο.

 

Το ίδιο μου συνέβαινε πάντα και με τη μουσική!

 

Κάποια πράγματα έμελε να τα συναντήσω "τυχαία" (;!) και να με μαγέψουν, να με συνεπάρουν, να με ταξιδέψουν λες και κάποιος το έκανε επίτηδες για να με μεταμορφώσει..!

 

Κι ενώ την ίδια στιγμή είχα αρχίσει να παγιώνω μια εντελώς αρνητική άποψη για το ανθρώπινο είδος, το μόνο είδος με διττή φύση, στο τέλος κάποιες ανθρώπινες μουσικές και μη δημιουργίες, μ' έκαναν να ελπίζω για κάτι καλύτερο..!

 

Ο λόγος για όλη αυτή την αμπελοφιλοσοφία, είναι η "συνάντηση μου" με έναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν σχεδόν μια ζωή άστεγος και απόκληρος, που όμως έκρυβε ένα θησαυρό! Μια μουσική ιδιοφυΐα!

 

Μια μουσική ιδιοφυΐα που σύνθεσε ένα από τα καλύτερα μουσικά κομμάτια στο πιάνο (τουλάχιστον από εκείνα που έχω ακούσει), χωρίς καμία μουσική εκπαίδευση ή βοήθεια!

 

Περαστικοί στο δρόμο άκουγαν μαγεμένοι τις υπέροχες μελωδίες που εκείνος έπαιζε γι' αυτούς, "εκλιπαρώντας" για κάποια χρήματα, αν και πιστεύω ότι πραγματικά τους λήστευε!

Ναι ήταν ληστεία!!

 

Γιατί όπως Ορφέας σαγήνευε τη φύση με τη λύρα του, που όταν έπαιζε ακόμη και οι πέτρες κατρακυλούσαν προς το μέρος του, έτσι και στο παίξιμο του άστεγου με όνομα Ryan Arcand, οι περαστικοί απλά πάγωναν και συγκεντρωνόντουσαν γύρω του!

 

Μία από όλους αυτούς ήταν και η Roslyn Polard, η οποία για καλή τύχη όλων μας βιντεοσκόπησε τον Ryan να παίζει στο δρόμο, καθισμένος μπροστά σ' ένα πιάνο, ένα δικό του τραγούδι με τίτλο "Beginning" και αυτό ήταν..!!

 

Αρκετά εκατομμύρια views στο YouTube και αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι στο κόσμο να μένουν μαγεμένοι με τη μελωδία και την ικανότητα αυτής της συνθέσεως να σ' αγγίζει και να σε τραυματίζει κατευθείαν στη ψυχή, ακαριαία!

 

Και τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει και τη θέση έχει αυτό μέσα σ' ένα Heavy/Rock webzine!

 

Κάποια τραγούδια/συνθέσεις υποτίθεται ότι δεν ανήκουν στο heavy metal χώρο, όμως.. γεννιούνται metal!!

 

Ένα από αυτά είναι και το "The Beginning" και αξίζει όχι μόνο να αναφερθεί, αλλά να μπει στη μουσική μας "Βαλχάλα" και οπωσδήποτε κάποια μπάντα να το χρησιμοποιήσει σε μια ακόμη πιο heavy έκδοση του!

 

Μα τι πιο Metal από ένα αντί-ήρωα που μάγευε με τη μουσική του τους αδαείς έχοντες κι εξέχοντες περαστικούς;!

 

Πιστεύω ότι "μίλησα" πολύ!

 

Τσεκάρετε τα videos τώρα!!

 

 

 

http://www.cbc.ca/news/canada/edmonton/ryan-arcand-edmonton-s-homeless-piano-man-finds-a-home-1.2984031

 

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης Κανακουσάκης

 

 

 

 

 


Comments