Πολύνεκρη επίθεση λίγο πριν τη συναυλία των Picnic στη Μόσχα – Τουλάχιστον 40 νεκροί και 100 τραυματίες

Επίθεση ενόπλων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και έκρηξη στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ, στα προάστια τη Μόσχας, το βράδυ της Παρασκευής, έχουν οδηγήσει στον θάνατο και στον τραυματισμό μεγάλου αριθμού ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί, ενώ μέρος του κτιρίου έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι νεκροί είναι πάνω από 40 και τουλάχιστον 100 οι τραυματίες, ενώ απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων παραμένουν εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο κτήριο, ακόμη και στην οροφή, φωνάζοντας για βοήθεια. Η οροφή του τυλιγμένου στις φλόγες συναυλιακού κέντρου, καταρρέει, μετέδωσε πριν απο λίγο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

 

Η πολύνεκρη επίθεση που βύθισε στο πένθος τη Ρωσία σημειώθηκε λίγο πριν από τη συναυλία των ιστορικών art/prog rockers Picnic, στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall που μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 6.000 άτομα.



Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, οι δράστες εισέβαλαν στον χώρο και άνοιξαν αδιακρίτως πυρ, σκορπίζοντας τον θάνατο και τον πανικό, λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας.

 

Το πρακτορείο TASS μεταδίδει ότι σημειώθηκε έκρηξη και ξέσπασε φωτιά στο κτίριο όπου σημειώθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

 

Η φωτιά τύλιξε το ένα τρίτο του κτιρίου του συναυλιακού χώρου και η οροφή του κτιρίου παραδόθηκε στις φλόγες, μετέδωσε το TASS. Η φωτιά σβήστηκε από πυροσβεστικά ελικόπτερα μετά από λίγη ώρα.

 

Σύμφωνα με το BBC, υπήρξε διάσωση περίπου 100 ανθρώπων από υπόγειο χώρο του κτιρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην οροφή του φλεγόμενου κτιρίου.


 

Comments