Προακρόαση Δίσκου: DIABLERY – “Candles”

 

Μπαίνοντας σιγά-σιγά σε μία υποτυπώδη κανονικότητα, λάβαμε πρόσκληση από τους DIABLERY για να παραβρεθούμε στην προ ακρόαση του δίσκου τους "Candles". Εννοείται ότι δεχτήκαμε την πρόσκληση, οπότε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, βρεθήκαμε στον πανέμορφο χώρο του studio Soundtrap στο Περιστέρι.

 

Χωρίς περιττές εισαγωγές, μετά τις απαραίτητες συστάσεις ξεκινήσαμε την ακρόαση του δίσκου.

 

 

Από τις πρώτες νότες ήταν ξεκάθαρο ότι δεν μιλάμε για ένα κλασσικό Black Metal δίσκο. Προφανώς η black metal αισθητική είναι κυρίαρχη, αλλά οι ενορχηστρώσεις και ο τρόπος που ξετυλίγονται οι σκοτεινές σκέψεις των DIABLERY, σπρώχνουν τον ήχο στα όριά του και δεν φοβούνται να φλερτάρουν με το κλάσσικό Rock , το Metal και το Progressive. Όπως επίσης μας έγινε ξεκάθαρο ότι δεν φοβούνται να τολμήσουν να κατεβάσουν ρυθμούς και να πειραματιστούν με μελωδίες ιδιαίτερες για το black metal στις πολύ μεγάλες χρονικά συνθέσεις.

 

Η παραγωγή του δίσκου έχει καταφέρει να δημιουργήσει πολλά και ξεκάθαρα επίπεδα στο πως θέλει το συγκρότημα να κάνει τον ακροατή κοινωνό. Υπάρχουν σημεία στον δίσκο που μπροστά υπάρχουν κιθάρες ξυράφι και growl φωνητικά και στο background υπάρχει ένας καταιγισμός από εναλλαγές στους ρυθμούς των drums και του μπάσου. Το συγκρότημα κατάφερε επίσης, να δώσει την πολυπόθητη δυναμικη ενός live στον δίσκο. Κατά την διάρκεια της ακρόασης υπήρξαν κάποια breakdowns στον ρυθμό που με εκαναν να νομίζω ότι βλέπω το συγκρότημα live και δεν βρίσκομαι σε προ ακρόαση. Το συγκρότημα μας ενημέρωσε ότι δούλεψε πολλά χρόνια στην παραγωγή, γιατί ήθελαν να βγάλουν ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα.

 

Tracklist:

  1. Three Torches Lit
  2. Sanguine Emissions of Aeonic Ecstasy
  3. Spiral Ascension of Becoming
  4. The Star-Veiled Face
  5. The Coming Fog
  6. The Piercing Ice
  7. Moonlit Dome Revealed
  8. The Earth Covered My Face
  9. The Core that Burns Forever

 

Στην μουσική και γενικότερα σε όλες τις τέχνες, υπάρχουν αυτοί που δημιουργούν με σκοπό την υστεροφημία και αυτοί που δημιουργούν γιατί έχουν ανάγκη να εκφραστούν. Οι DIABLERY με το Candles μας έκαναν ξεκάθαρο ότι η μουσική είναι το όχημά τους και για αυτό οι συνθέσεις ενώ είναι μεγάλες δεν κουράζουν, έχουν μια φυσική ροή σαν κι αυτή που έχουν τα συγκροτήματα όταν παίζουν όλοι μαζί στο studio και μια ιδέα γεννά έναν 10λεπτο αυτοσχεδιασμό.

 

 

Η μουσική είναι σχέση και όταν ένα συγκρότημα δεν είναι ειλικρινές με αυτό που τελικά δίνει σαν τελικό προϊόν στον ακροατή, αργά η γρήγορα θα φανεί όπως σε μία οποιαδήποτε σχέση. Οι DIABLERY είναι ένα συγκρότημα που πατάει γερά στα πόδια του και αν συνεχίσουν με αυτή τη στάση τότε έχουμε να περιμένουμε πάρα πολλά και μεγάλα πράγματα.

 

Από την μεριά μου θέλω να ευχαριστήσω τους DIABLERY για την πολύ ζεστή φιλοξενία και τους υπόσχομαι ότι στο επόμενο live θα είμαι εκεί, με μπλουζάκι Neurosis όμως...

 

Οι DIABLERY θα κυκλοφορήσουν το Candles στις 17 Δεκεμβρίου και μπορείτε να το προπαραγγείλετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://diablery.bandcamp.com/album/candles

 

 

Για το Rock Overdose,

Βαγγέλης Γιαννακόπουλος

 

 

 

Comments