Πως να αποτρέψετε το μεγαλύτερο λάθος που πράττει ένας μαθητής κιθάρας

 

Πως να αποτρέψετε το μεγαλύτερο λάθος που πράττει ένας μαθητής κιθάρας

O Mike Chlasciak κατάγεται από την Πολωνία, είναι ο κιθαρίστας της σόλo μπάντας  του Rob Halford και έχει συνεργαστεί με Sebastian Bach, Bruce Dickinson και Axl Rose.

Επίσης διδάσκει κιθάρα και πρόσφατα δήλωσε πως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι μαθητές του πρέπει όπωσδηποτε να αποτραπεί.

 “Διδάσκω κιθάρα αρκετά χρόνια και αυτό που έχω παρατηρήσει είναι το εξής: Οταν προσπαθώ να δείξω πως παίζεται κάτι σε ένα μαθητή αυτός άμεσα και πριν ολοκληρώσω την πράξη προσπαθεί να το παίξει. Πολλές φορές αυτό με εκνευρίζει, πως γίνεται να παίξεις κάτι τέλεια χωρίς να το έχεις δει ολοκληρωμένο;

Δεν έχω ιδέα γιατι οι μαθητές το κάνουν αυτό, ίσως είναι μια ανθρώπινη αντίδραση, ίσως είναι ανυπόμονοι αλλά όπως είναι κατανοητο δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ δασκάλου και μαθητή. Αυτό πρέπει να το αποβάλλουν γιατί είναι το μεγαλύτερο λάθος στην εκμάθηση. Αν πρόκειται να κάνετε μαθήματα κιθάρας θυμηθείτε να ακούτε τον καθηγητή σας όταν σας εξηγεί κάτι, είναι πιο εύκολο να το κατανοήσετε και θα έχετε  περισσότερο χρόνο για πρακτική”.

Ο Mike Chlasciak έχει κυκλοφορήσει σόλο άλμπουμ με τίτλο “Metalworker” το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω του site Metalmike.net.

Comments