Πως να τραγουδήσετε Thrash metal!

Σίγουρα όλοι γουστάρουμε thrash metal και πολλές φορές έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να προσπαθεί να αποδώσει όσο το δυνατόν καλύτερο να τραγουδήσει αναλόγως. Τα φωνητικά όμως είναι μία δύσκολη περίπτωση και για να εκτελεστούν σωστά απαιτούνται τα απαραίτητα βήματα, αλλά και τεχνικές που χρειάζονται αρκετή εξάσκηση μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Οι κατάλληλες οδηγίες και άλλα επιπρόσθεντα παραθέτονται παρακάτω.

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Στέκεστε με ίσιο το κορμί και παίρνετε βαθειά ανάσα και την κρατάτε για 5 δεύτερα. Εκπνέετε και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Αυτό θα προετοιμάσει το διάφραγμα σας για τα τραχιά φωνητικά. 

2. Εξασκηθείτε προβάροντας το αγαπημένο σας τραγούδι ή στίχους με τη κανονική σας φωνή. Μην δώστε ένταση στη φωνή επιχειρώντας για ψηλά φωνητικά.

3. Πάρτε μια βαθειά ανάσα και εκπνεύστε ενώ τεντώνετε τον λαιμό σας. Πάρτε ακόμα μια βαθειά ανάσα, πείτε κάποιους στίχους ενώ εκνπέετε και τεντώνετε τον λαιμό σας. Θα έπρεπε να αισθάνεστε έναν παλμό ψηλά στο στήθος σας ή στους ώμους σας.

4. Χαλαρώστε τον λαιμό σας, εισπνεύστε για 5 δεύτερα και βρυχηθείτε ενώ βγάζετε την αναπνοή σας. Κάνοντας το αυτό θα χαλαρώσουν οι φωνητικές σας χορδές. Αρχικά τραγουδήστε αργά και αυξάνετε το βάθος της φωνή σας ενώ το συνεχίζετε. Βρυχηθείτε και να τραγουδάτε εκπνέοντας ώστε να δώστε λεπτομέρειες στις λέξεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

1. Να πίνετε ζεστό τσάι για να ανακουφίζετε τη φωνή σας πριν και μετά το τραγούδι

2. Ποτέ να μην πίνετε κρύο νερό πριν το τραγουδήσετε, θα κλείσει η φωνή σας.

3. Να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά, θα σας προκαλέσουν μπούκωμα.

 

Για το RockOverdose.gr: Γιάννης Κουτσουσίμος

Πηγή: http://www.ehow.com/

 

Comments