Πώς το να στρώνεις το κρεβάτι σου για 30 μέρες σε κάνει καλύτερο συνθέτη!

Για πολλούς, το "Learning To Breathe" των Cyborg Octopus ήταν ένας από τους καλύτερους progressive metal δίσκους για το 2016. Ο ιδρυτής, λοιπόν, και κύριος συνθέτης του συγροτήματος, David Wu, αποφάσισε μέσα από το MetalSucks.net να δώσει συμβουλές σε όλους του επίδοξους συνθέτες, metal και μη.

 

Ενώ οι περισσότεροι θα σκέφτονται μέχρι στιγμής ότι πρόκειται για κάποια πολύ εξειδικευμένη συμβουλή, στην ουσία ξεκινά από κάτι πολύ απλό, το οποίο ακούμε συνέχεια από την παιδική μας ηλικία: να ξεκινάμε την ημέρα μας στρώνοντας το κρεβάτι μας.

 

Ο Wu, έχοντας επιλέξει να αγνοήσει το παραπάνω, άφησε το δωμάτιο του να φτάσει ένα με δύο στάδια πριν αυτά στην εκπομπή 'How Clean Is Your House?', πράγμα που όπως αναφέρει τον εξαντλούσε ψυχικά και σωματικά - καθώς έπρεπε να αναδιανέμει συνεχώς τις στίβες με τα ρούχα σε διαφορετικά σημεία του δωματίου. Το χειρότερο όλων, όπως γράφει, είναι πως η ακαταστασία του δωματίου του τον έκανε "να σκέφτεται τσαπατσούλικα, να δουλεύει τσαπατσούλικα και να είναι τσπατσούλης".

 

Όλα αυτά μέχρι μια ωραία μέρα, οπότε και αποφάσισε να ξεκινήσει σταδιακά να τακτοποιεί - επιτέλους - το δωμάτιο του. Παράλληλα, έθεσε ως στόχο να στρώνει το κρεβάτι κάθε πρωί για έναν μήνα. Στο τέλος των 30 αυτών ημερών, γράφει πως "είχε πλέον ένα τραγικά περισσότερο τακτοποιημένο δωμάτιο αλλά και μυαλό". Τότε ήταν που αποφάσισε να προσαρμόσει αυτόν τον στόχο για κάτι πιο metal: να τελειώσει τον δίσκο που συνέθετε εδώ και δυόμισι χρόνια για τους Cyborg Octopus μέσα σε 30 ημέρες.

 

"Όπως η προηγούμενη κατάσταση του δωματίου μου, η απουσία αυτοπειθαρχίας ήταν μεγάλο εμπόδιο στην ικανότητα μου να ολοκληρώσω το project. Είχα κάποια καταπληκτικά τραγούδια για τα οποία ήμουν εξαιρετικά υπερήφανος, αλλά για κάθε επιτυχία είχα και τρία 'εύπεπτα'. Να αναφέρω, επίσης, πως είχα κάπου στις δώδεκα μισοτελειωμένες ιδέες να αιωρούνται μέσα στο μυαλό μου που απλά δεν έφευγαν Παρόλο που η μουσική και το συγκρότημα σήμαιναν τα πάντα για μένα, ένιωθα εντελώς ανήμπορος σε αυτό τον τομέα".

 

Ο επόμενος μήνας ήταν, όπως τον περιγράφει, "μια από τις πιο μεταμορφωτικές και ενδυναμωτικές εμπειρίες της ζωής του". Μέσα, λοιπόν, από αυτή του την εμπειρία, δίνει τρεις συμβουλές σε όλους όσους φιλοδοξούν να συνθέσουν και να ολοκληρώσουν έναν δίσκο. Πρώτον, να σταματήσουν να περιμένουν την θεία έμπνευση. Αντιθέτως, συμβουλεύει να ξεκινήσουν να συνθέτουν σε καθημερινή βάση, οπότε και η έμπνευση θα ακολουθήσει από μόνη της. Κατά συνέπεια, περνώντας στη δεύτερη συμβουλή, οι επίδοξοι συνθέτες δε θα πρέπει να απογοητεύονται αν έχουν μια κακή ή μη αποδοτική μέρα, καθώς αυτό αποτελεί φυσικό κομμάτι στη διαδικασία της σύνθεσης. Αναφέρει πως πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις ικανότητες τους και να μην εγκαταλείψουν. Τέλος, η τρίτη του συμβουλή είναι να τολμήσουν να συνθέσουν κομμάτια εκτός των συνηθισμένων, αφού αυτό θα έκανε τη διαδικασία της σύνθεσης βαρετή. Η δοκιμή νέων ήχων και συνθέσεων, εν τέλει, θα αυξήσει την επιθυμία και τα κίνητρα ενός καλλιτέχνη για την ολοκλήρωση ενός project.

 

Κλείνοντας, ο Wu ετοιμάσε μια λίστα αναπαραγωγής με μερικά βίντεο, προκειμένου να βοηθήσει τους υπόλοιπους νέους συνθέτες να βρουν έμπνευση, να ξεφύγουν από αδιέξοδα στην σύνθεση και άλλα συναφή. Για όσους ενδιαφέρονται, ακολουθεί η playlist. Απολαύστε και καλή σύνθεση!

 

https://www.youtube.com/watch?list=PLXysqsjNe45Ddv6gtQQLMvPQcrO71m9PW&v=OrnQ7mB10_s

 

Πηγή: metalsucks.net

Comments