Ροκ προσωπικότητες που χάσαμε στο πρώτο τρίμηνο του 2016…

Καταμέτρηση των μέχρι στιγμής πεσόντων του 2016...

 

Από τα τέλη του 2015, φάνηκε ότι το 2016 δεν θα έμπαινε καλά για την ροκ σκηνή. Και όντως, τους πρώτους δύο μήνες, είχαμε πολλές απώλειες. Ας δούμε λοιπόν, ορισμένα από τα πιο σημαντικά ονόματα που έφυγαν.

Nik Green (BLUE MURDER)

Ο πληκτράς των Blue Murder, Nik Green, απεβίωσε στις 13 Μαρτίου μετά από μάχη με τον καρκίνο. Τα νέα διέδωσε ο Tony Franklin, πρώην μέλος της μπάντας.

 

Keith Emerson (EMERSON, LAKE AND PALMER)

Μια τραγική απώλεια είναι αυτή του πληκτρά των Emerson, Lake and Palmer, ο οποίος αυτοκτόνησε στις 10 Μαρτίου. Έπασχε από κατάθλιψη, λόγω ζημάς που προκλήθηκε στα νεύρα του χεριού του και ίσως να τον εμπόδιζε να παίξει σε καλό επίπεδο.

 

Sir George Martin

Γνωστός και ως το «πέμπτο μέλος» των Beatles, απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών στις 8 Μαρτίου. Ο θρυλικός παραγωγός βοήθησε στο πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο των Σκαθαριών και βοήθησε στη δημιουργία πολλών από τα hits τους.

 

Aaron Huffman (HARVEY DANGER)

Ο μπασίστας και ιδρυτής των Harvey Danger απεβίωσε στις 6 Μαρτίου, λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας που προκλήθηκε από χρόνια ασθένεια. Ο τρόπος με τον οποίο έπαιζε έγινε κύριο χαρακτηριστικό στον ήχο αυτών των alternative rockers.

 

Oscar Karlsson

Ο Σουηδός drummer απεβίωσε σε νεαρή ηλικία (39 ετών) στις 3 Μαρτίου. Συμμετείχε σε 13 δίσκους με τους πιο αξιοσημείωτους να είναι με τους Gates Of Ishtar και τους The Duskfall.

 

John Thomas (ex-BUDGIE)

Απεβίωσε στα 63 του στις 3 Μαρτίου. Είχε παίξει σε 3 άλμπουμς του συγκροτήματος. (Power Supply, Nightflight, Deliver Us From Evil)

 

James Atkins (HAMMERBOX)

Ο μπασίστας των Hammerbox απεβίωσε στις 29 Φεβρουαρίου σε ηλικία 49 ετών. Αιτία ήταν καρκίνος του οισοφάγου και στις τελευταίες ώρες του, ήταν περικυκλωμένος από δικούς του ανθρώπους.

 

Piotr Grudzinski (RIVERSIDE)

Απεβίωσε στις 21 Φεβρουαρίου σε ηλικία 40 ετών από καρδιακή ανακοπή, μετά από μία συναυλία με τους Winery Dogs.

 

Mikey Clement (VALLEYS)

Λίγο πριν την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους, Experiment One: Asylum, ο τραγουδιστής των Valleys έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία μόλις 23 ετών.

 

Steve Childers (ex-BLACK WITCHERY)

Τροχαίου το ανάγνωσμα, συνέχεια: Σε ηλικία 49 ετών, ο πρώην κιθαρίστας των Black Witchery, ο οποίος συμμετείχε και σε 2 από τα πιο βίαια war metal album, έχασε τη ζωή του στο δρόμο στις 2 Φεβρουαρίου.

 

Jon Bunch (SENSE FIELD, FURTHER SEEMS FOREVER)

Ο τραγουδιστής Jon έγινε γνωστός με τους alt rockers Sense Field, συμμετέχοντας σε 5 άλμπουμς, πριν τη διάλυση της μπάντας. Μετά, ανέλαβε σαν frontman στους Further Seems Forever, προτού επιστρέψει πάλι στους Sense Field το 2012. Απεβίωσε την 1η Φεβρουαρίου σε ηλικία 45 ετών.

 

Paul Kartner (JEFFERSON AIRPLANE, JEFFERSON STARSHIP)

Ο ιδρυτής των Jefferson Airplane και Jefferson Starship. Έφυγε σε ηλικία 74 ετών, έπειτα από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων.

 

Jimmy Bain

Ο θρυλικός μπασίστας Jimmy Bain έχει μοιραστεί τη σκηνή με τους Rainbow, τον Dio και πρόσφατα έπαιζε στους Last In Line. Απεβίωσε ξαφνικά στις 23 Ιανουαρίου, ενώ ήταν στην κρουαζιέρα των Def Leppard “Hysteria at the High Seas”. Αιτία ήταν ο καρκίνος του πνεύμονα.

 

Kevin Lawrence (RAPIDFIRE)

Οι Rapidfire είναι ένα άγνωστο συγκρότημα, που για ένα διάστημα, είχε τον Axl Rose στα μέλη του. Ο κιθαρίστας τους απεβίωσε σε ηλικία μόλις 51 ετών μετά από δύο ανακοπές. Έπεσε σε κώμα και τελικά, έκοψαν τα μηχανήματα που τον κρατούσαν ζωντανό.

 

Dale “Buffin” Griffin (ex-MOTT THE HOOPLE)

Ο πρώτος drummer του συγκροτήματος, που συμμετείχε και στους 7 δίσκους τους και είχε μια επιτυχημένη καριέρα σαν παραγωγός, απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών. Έπασχε από Alzheimer’s.

 

Glenn Frey (EAGLES)

Στις 18 Ιανουαρίου, ο ιδρυτής και τραγουδιστής/κιθαρίστας του συγκροτήματος απεβίωσε, μετά από μια μάχη με πολλές ασθένειες. Ήταν 67 ετών

 

David Bowie

Για 18 μήνες, έδινε μια μάχη με τον καρκίνο του ήπατος. Στις 10 Ιανουαρίου, ενέδωσε, μόλις δύο μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του και την κυκλοφορία του τελευταίου album του με τίτλο Blackstar.

 

Jason Mackenroth (ROLLINS BAND, MOTHER SUPERIOR)

Ήταν ο drummer στην προσωπική μπάντα του Henry Rollins και στους Mother Superior. Στις 3 Ιανουαρίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.

 

Όσο και να λέμε ότι οι καλλιτέχνες που χτίζουν τη μουσική μας είναι «θεοί», μας υπενθυμίζεται με το χειρότερο τρόπο πως τελικά είναι άνθρωποι. Ας ελπίσουμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες φέτος.

Comments