Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το “The Premonition” ορθώνοντας τη σημαία αναγνώρισης για τους Firewind!

Οκτώ χρόνια πριν, έρχεται η στιγμή που οι Firewind θα καθιερωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, κερδίζοντας την τεράστια αναγνώριση από κοινό και κριτικούς, μέσα από την καλύτερη δουλειά τους, τουλάχιστον ως εκείνη τη στιγμή, το The Premonition.
Η φήμη τους είχε ήδη εξαπλωθεί σημαντικά μετά το επίσης πολύ καλό “Allegiance”, εδώ όμως πλέον φτάνει στο απόγειό της. Το ελληνικό συγκρότημα, δεν καταφέρνει απλώς να διατηρήσει τα κεκτημένα, αλλά πάει ένα βήμα παραπέρα, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Για μια ακόμη φορά συνεχίζουν να προσφέρουν άκρως ποιοτική μουσική, διατηρούν έναν δικό τους ήχο, χωρίς να αντιγράφουν, μια τακτική που συχνά δεν ακολουθείται από άλλες παρόμοιες μπάντες, αλλά το κυριότερο, βελτιώνονται σε όλα τα επίπεδα. Οι συνθέσεις είναι πιο ισχυρές από ποτέ, όλες κορυφαίου επίπεδου, ενώ η λέξη filler χάνει την έννοια της στο συγκεκριμένο άλμπουμ.

Μουσικά, θα λέγαμε ότι υπάρχει μια πιο μελωδική power metal κατεύθυνση, φυσικά πολύ μακριά από δράκους, σπαθιά και τα λοιπά τετριμμένα. Ο Gus G. όπως πάντα δείχνει τις φοβερές τεχνικές του ικανότητες στις κιθάρες, οι φωνητικές μελωδικές γραμμές του Apollo Papathanasio, είναι εξαιρετικές, προσδίδουν άλλη υφή στα κομμάτια και η παρουσία του αποδεικνύεται άκρως ωφέλιμη για την μπάντα. Άλλωστε ο τραγουδιστής, έχει μια τραχιά χροιά στη φωνή του, που τον κάνει να ξεχωρίζει ευχάριστα από άλλους ερμηνευτές του είδους. Ο ρόλος του Bob Katsionis, που εδώ ξετυλίγει με μαεστρία το μεγάλο ταλέντο του, είναι ακόμα πιο καθοριστικός αυτή τη φορά, αφού τα πλήκτρα έχουν ισχυρότερη παρουσία.

Ο ηγέτης της μπάντας, Gus G., δήλωσε για το άλμπουμ: «Πιστεύω ότι νέο άλμπουμ, είναι ένα ακόμη βήμα στην καριέρα μας. Για ακόμη μια φορά, είχαμε ως στόχο να κάνουμε μια ποικιλόμορφη προσπάθεια, αφού πραγματικά δεν μου αρέσουν τα άλμπουμ, που έχοντας ακούσει το πρώτο κομμάτι τους, είναι σα να τα έχεις ακούσει όλα». Και έχει απόλυτο δίκιο. Η κάθε σύνθεση του The Premonition, έχει τη δική της ταυτότητα, είτε μιλάμε για τα κλασσικά πλέον “ Head Up High”, “Mercenary Man” και “Into the Fire”, είτε για το ατμοσφαιρικό “My Loneliness” ή την πετυχημένη διασκευή του χορευτικού “Maniac”, του Michael Sembello. Το “The Premonition”, είναι μια συνεπέστατη δουλειά με δυνατές μελωδίες, καλά δομημένα κομμάτια και πολλά πιασάρικα ρεφρέν, υπό τη σφραγίδα του μοναδικού ήχου των Firewind.

Είναι το πολύτιμο κλειδί, που δικαιώνει την επιμονή και τους κόπους του Gus G. και φέρνει την πολυπόθητη αναγνώριση στην ελληνική μπάντα, επίτευγμα δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς τον κορεσμό που υπάρχει στο συγκεκριμένο χώρο.

https://www.youtube.com/watch?v=F6uxaYCC2QU

 

Comments