Σαν σήμερα 9/12… Η πρώτη πράξη του γάμου ήταν απόλυτα επιτυχημένη! Ακόμη: Γενέθλια για έναν κύριο των Rammstein που δεν του αρέσει η ροκ!

ALBUM ANNIVERSARY

18 χρόνια πριν, οι Virgin Steel, βγαίνουν γρήγορα από την παγίδα στην οποία έπεσαν λόγω της αλλαγής της μουσικής κατάστασης στις αρχές των 90’s και εγκαταλείπουν τη hard rock κατεύθυνση που διάλεξαν για το Life Among the Ruins ένα χρόνο πριν, αλλοτριώνοντας τον παραδοσιακό τους ήχο. Λειτουργώντας με σοφό τρόπο, κυκλοφορούν το The Marriage of Heaven and Hell Part I, ένα κατεξοχήν metal άλμπουμ, ανώτερο σαφώς του πολύ μέτριου προκατόχου του και κερδίζουν τις εντυπώσεις. Μας δείχνουν δε, πως πρόκειται για μια ευέλικτη μπάντα που έχει την ικανότητα να δίνει νέες δυναμικές στον ήχο της και να προοδεύει. Το άλμπουμ στηρίζεται στον power metal ήχο και παντρεύει επιτυχώς το heavy metal με πιο κλασσικές επιρροές. Οι συνθέσεις είναι καλές στο σύνολο τους, εκπέμπουν μια επική αίσθηση και αν και πολύπλοκες δεν υπάρχουν πολλά επαναλαμβανόμενα σημεία. Ξεχωρίζουν για τον heavy και ζεστό παράλληλα ήχο τους, που αποτελείται από πιασάρικα χορωδιακά μέρη, άκρως ενδιαφέροντα riff και γεμάτα, μελωδικά σολαρίσματα. Η χρήση των πλήκτρων γίνεται με συνετό τρόπο έτσι ώστε ο ήχος τους να έρχεται σε πλήρη αρμονία με τα υπόλοιπα όργανα. Ο David DeFeis, με ένα εκπληκτικό φωνητικό εύρος, πιάνει γιγαντιαίες φωνητικές επιδόσεις και εντυπωσιάζει είτε με τις ερμηνείες του σε χαμηλούς τόνους ή στις μπαλάντες, όσο και στα πιο δυνατά κομμάτια που τα φοβερά επιθετικά αλλά μελωδικά του φωνητικά κάνουν εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Τα κομμάτια είναι καλά στο σύνολο τους και ακόμα και τα πιο μέτρια έχουν την ικανότητα να κολλάνε στο μυαλό. Στιχουργικά, δεν ακολουθούν κάποια ιστορία, είναι όμως εμπνευσμένα από την ποίηση, τη μυθολογία και τις προσωπικές πεποιθήσεις του DeFeis. Με το “The Marriage of Heaven and Hell Part I”, ξεκινά μια σειρά από τρεις εξαιρετικές διαδοχικές κυκλοφορίες που θεωρούνται κλασσικές και οι Virgin Steele δείχνουν πως δε θα έπρεπε να είναι υποτιμημένη μπάντα. Το συγκεκριμένο τους άλμπουμ, είναι εξαιρετικά ποιοτικό και δυνατό, ικανό να ευχαριστήσει κάθε οπαδό τους και να συστηθεί και σε άλλους που δεν είχαν την ευκαιρία ως τώρα να γνωρίσουν τους Αμερικανούς. 

 

 

A STAR IS BORN

 

Τα 48 του χρόνια κλείνει σήμερα ο κιθαρίστας των Rammstein, Paul Landers. Έχει γεννηθεί στο Ανατολικό Βερολίνο από Ρωσίδα μητέρα. Το πραγματικό του όνομα είναι Heiko Paul Hiersche. Σύμφωνα με τον ίδιο, έζησε για κάποιο διάστημα της παιδικής του ηλικίας στη Μόσχα και μάλιστα μιλάει άπταιστα ρωσικά, δεν μπορεί όμως να διαβάσει ή να γράψει. Ο πατέρας του ήταν καθηγητής ξένων γλωσσών και η μητέρα του δασκάλα σε ειδικό σχολείο. Ως παιδί διδάχτηκε πιάνο και βιολί, όργανα που γνωρίζει να παίζει, στα 14 του όμως, ξεκίνησε κιθάρα και μέσα σε ένα χρόνο ήταν καλός. Έφυγε από το σπίτι του στα 16 του, λόγω των καβγάδων του με τον πατριό του και αμέσως άλλαξε το όνομα του, το οποίο σιχαινόταν και κράτησε μόνο το Paul που προερχόταν από τον πραγματικό του πατέρα. Το όνομά του, Paul Landers, το πήρε σε ηλικία 20 ετών όταν παντρεύτηκε την Nikki Landers και πήρε το επίθετό της, το οποίο διατήρησε παρά το γεγονός ότι χώρισαν το 1987. Το 1983, μαζί με τους  Aljoscha Rompe και Christian Flake Lorenz σχημάτισε τους Feeling B, μια από τις πρώτες punk μπάντες στην Ανατολική Γερμανία. Με την προσθήκη και του Christoph Schneider λίγο αργότερα, άρχισαν να κάνουν ένα καλό όνομα στην underground punk σκηνή. Με το πέρασμα του καιρού, η δημοτικότητα τους είχε αυξηθεί τόσο, που θεωρούνταν ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα και επιδραστικότερα γερμανικά συγκροτήματα, παρά το ότι είχαν ένα underground status. To 1986, o Landers, ίδρυσε τους First Arsch με τους Till Lindemann και  Richard Kruspe, ενώ έπαιζε και σε άλλες μπάντες, όπως οι Die Firma και Die Magdalene Keibel Combo. Το 1994, οι Lindemann, Kruspe, Schneider και τον μπασίστα Oliver "Ollie" Riedel κέρδισαν σε έναν τοπικό διαγωνισμό που τους έδωσε τη δυνατότητα να ηχογραφήσουν επαγγελματικά ένα ντέμο με τέσσερα κομμάτια. Σύντομα ο Landers μαζί με τον Christian ‘Flake’ Lorenz, προστέθηκαν στη σύνθεσή τους και πήραν το όνομα Rammstein. Παραδόξως ο κιθαρίστας έχει δηλώσει ότι δεν του αρέσει το rock, αλλά με την μπάντα φαίνεται πως αποδίδει. Στην προσωπική του ζωή, έχει έναν γιο από τον πρώτο του γάμο και μια κόρη από τον δεύτερο. 

 

 

40 ετών γίνεται ο Tré Cool, γνωστός περισσότερο ως ντράμερ των Green Day. Ο  Frank Edwin Wright III, όπως είναι στην πραγματικότητα το όνομά του, είναι γεννημένος στην Φρανκφούρτη, αλλά έζησε στην California με τον πατέρα και την μεγαλύτερη αδερφή του. Ο κοντινότερος γείτονας του, ήταν ο Larry Livermore που τότε, ήταν τραγουδιστής της punk μπάντας The Lookouts. Όταν ο Wright ήταν 12 ετών, ο Livermore τον έβαλε στο συγκρότημα του στη θέση του ντράμερ και του έδωσε το ψευδώνυμο του, "Tré Cool", αν και το “ Tré” το χρησιμοποιούσε πριν τους The Lookouts. Όταν ο ντράμερ των Green Day, John Kiffmeyer, αποχώρησε, ο Cool έγινε ο αντικαταστάτης του. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην καταφέρει να τελειώσει το σχολείο και ξεκίνησε να παρακολουθεί κάποια μαθήμα σε ένα τοπικό κολλέγιο της κοινότητας αλλά και πάλι σταμάτησε αφού η μπάντα ήταν μια χρονοβόρα προτεραιότητα. Εκτός από ντραμς, ο Cool, παίζει κιθάρα με συμμετοχή ως κιθαρίστας και σε κομμάτια των Green Day και έχει και συνθετικά καθήκοντα. Ορισμένες φορές κάνει επίσης και φωνητικά. Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων και στους Samian αλλά και σε δύο project των Green Day, τα  The Network και Foxboro Hot Tubs.

 

Για το RockOverdose.gr:  Χαρά Νέτη & The Unknown Force

Comments