Στέφανος Γκόγκος (SPELLBOUND) στο Rock Overdose: “Έχουμε τόσες καλές μπάντες οι οποίες δεν αναγνωρίζονται προς τα έξω.”

Ο Στέφανος Γκόγκος μίλησε στο Rock Overdose και στον Φάνη Βιλαέτη για την νέα ολοκληρωμένη δουλειά των Spellbound, με τίτλο “Among Death’s Shadow” και για τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας.

 

 

Rock Overdose: Στέφανε χαρά μας που σε φιλοξενούμε στο Rock Overdose. Καλώς ήρθες.

 

Στέφανος: Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Rock Overdose για την πρόσκληση.

 

Rock Overdose: Φέτος κυκλοφόρησε η πρώτη σας ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Among Deaths Shadow”. Τι είναι αυτό που σε ενέπνευσε στο να δώσεις αυτόν τον τίτλο στο δίσκο;

 

Στέφανος: Ο λόγος που έδωσα αυτόν τον τίτλο στην κυκλοφορία μας είναι το γεγονός πως μέσα από το σκοτάδι και τις σκιές βγαίνει κάτι πολύ όμορφο.

 

Rock Overdose: Αν δεν κάνω λάθος, το πρώτο κομμάτι που έγραψες ονομάζεται «Among Deaths Shadow”, όπως και το άλμπουμ. Τι σημαίνει για εσάς αυτό το κομμάτι;

 

Στέφανος: Αυτό το κομμάτι αποτελεί ασφαλώς το ξεκίνημα της πορείας των Spellbound από την αρχή μέχρι τώρα και ήταν το πρώτο κομμάτι που έγραψα σε στίχους εγώ και σε ηλικία 16 χρονών.

 

Rock Overdose: Που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις του “Among Deaths Shadow”;

 

Στέφανος: Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Infected Studios με την βοήθεια του George Infected ο οποίος είναι και ο κιθαρίστας των Mass Infection.

 

11181234_814618278634177_7042937221460976156_o

 

 

Rock Overdose: Βλέποντας το εξώφυλλο, παρατηρώ ομοιότητες με τη ταινία “Sleepy Hollow”. Αυτό σε επηρέασε στο να δώσεις έναν πιο μυστήριο και σκοτεινό χαρακτήρα στο εξώφυλλο του “Among Deaths Shadow”;

 

Στέφανος: Κοίταξε η αλήθεια είναι πως δεν θα το έλεγα ιδιαίτερα ότι έχει να κάνει με μια παρομοίωση με το “Sleepy Hollow”, έχει να κάνει καθαρά με κάτι μυστήριο και σκοτεινό δηλαδή ότι ο θάνατος ξαναγεννιέται και παίρνει την μορφή του καβαλάρη.

 

Rock Overdose: Ποιος επιμελήθηκε το εξώφυλλο του “Among Deaths Shadow”;

 

Στέφανος: Το εξώφυλλο του “Among Death’s Shadow” το ανέλαβε ο Kris Verwimp  τον οποίο μας τον πρότεινε ο Chris Bonos.

 

Rock Overdose: Ποια είναι η θεματολογία των στίχων του “Among Deaths Shadow”;

 

Στέφανος: Το κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό στιχουργικά έχοντας σαν κοινό τον θάνατο

 

Rock Overdose: Όσο περνάει ο καιρός άλλο τόσο σκοτεινιάζει η μουσική σας. Σε τι οφείλεται αυτό;

 

Στέφανος: Ναι όντως αυτό είναι αλήθεια. Γενικότερα θελήσαμε να δώσουμε περισσότερο σκοτάδι και έναν πιο μελωδικό ήχο στο “Among Death’s Shadow”.

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάποιος στη μπάντα που γράφει αποκλειστικά την μουσική και τους στίχους ή όλοι προσφέρουν;

 

Στέφανος: Κοίταξε όλα τα μέλη είμαστε πρώτα σαν αδέρφια και μετά συνάδελφοι. Όλοι φέρνουν ιδέες στην μπάντα, αλλά ο καθένας έχει διαφορετικές και δεν μπορούν να καταλάβουν τι ιδέες έχω στο μυαλό μου εγώ. Έτσι το τελικό φιλτράρισμα της μπάντας το αναλαμβάνω εγώ.

 

Rock Overdose: Πέρσι εμφανιστήκατε μαζί με τους Portrait Of A Failure σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Πείτε μας δυο λόγια για αυτήν την περιοδεία.

 

Στέφανος:  Η περιοδεία που κάναμε μαζί με τους Portrait Of A Failure πήγε πάρα πολύ καλά, περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Τρομεροί χαρακτήρες οι Portrait Of A Failure και πιστεύω πως με βάση την πρώτη μας περιοδεία μαζί με τους Diablery & Shadowcraft ξεψαρώσαμε.

 

11406783_831416500287688_633187897644268531_n

 

Rock Overdose: Στέφανε υπάρχει περίπτωση να σας δούμε σε κάποια περιοδεία για την παρουσίαση του καινούργιου υλικού σας;

 

Στέφανος: Προς το παρόν δεν έχουμε κλείσει κάτι.

 

Rock Overdose: Μετά από αρκετές συναυλίες που έχετε δώσει, πως βλέπεις το ελληνικό κοινό;

 

Στέφανος: Είναι πάρα πολύ επικοινωνιακό το κοινό σήμερα αλλά θα δεις πως χωρίζεται. Θα δεις ποιοι είναι μπροστά στην σκηνή, ποιοι πίσω και θα καταλάβεις περίπου τις ηλικίες. Βέβαια υπάρχει εκτίμηση από τις μπάντες του εξωτερικού όπου θεωρούν πως έχουμε ένα από τα καλύτερα κοινά παγκοσμίως.

 

Rock Overdose: Πώς βλέπετε σήμερα την Ελληνική Metal σκηνή;

 

Στέφανος: Πιστεύω πως ακόμα υπάρχουν δίσκοι διαμάντια που βγαίνουν από νέες και από παλιές μπάντες της Ελληνικής Metal σκηνής. Έχουμε τόσες καλές μπάντες οι οποίες δεν αναγνωρίζονται προς τα έξω.

 

Rock Overdose: Υπάρχουν κάποια μελλοντικά σχέδια στους Spellbound;

Στέφανος: Αυτήν την στιγμή θα ηχογραφήσουμε ένα single το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του χρόνου και συνεχώς όσο πιο πολλά νέα μπορούμε να διαδώσουμε προς τον κόσμο και μακάρι να κλείσουμε κάποιες εμφανίσεις είτε είναι με καμιά μπάντα μαζί, είτε μόνοι μας.

 

Rock Overdose: Στέφανε σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο, ο τελευταίος λόγος πριν το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε σένα.

 

Στέφανος:  Και εγώ να σας ευχαριστώ  πάρα πολύ για την πρόσκληση στο Rock Overdose. Εύχομαι να σας αρέσει το “Among Death’s Shadow”,να αγαπάτε αλλήλους, να αγαπάτε την μουσική και stay tuned για περισσότερα νέα από τους Spellbound.

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Φάνης Βιλαέτης

Comments