Συνέντευξη ΙΝΚ στο Rock Overdose: “Η έννοια του album ίσως να έχει υποβαθμιστεί”

Πώς θα αισθανόσασταν αν οι βιογράφοι του μεγαλύτερου ειδώλου σας ζητούσαν να ντύσει η μουσική σας την ταινία τους; Αυτό συνέβη με τους Ιnk από την Αλεξανδρούπολη και τους Alice In Chains. Mία από τις εγχώριες μπάντες για τις οποίες έχουμε ακούσει πολλά τον τελευταίο καιρό, που με το πείσμα τους και φυσικά τη μουσική τους ήρθαν για να μείνουν. Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια κυκλοφόρησαν ήδη ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ και έχουν έτοιμο το δεύτερο, τρία video clips ενώ έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της alternative rock και metal σκηνής. Η πιο πρόσφατη επιτυχία τους είναι το single "Sirens" με συμμετοχή του Craig Walker, πρώην τραγουδιστή των Λονδρέζων Archive. Mε γνώμονα αυτό, το Rock Overdose επικοινώνησε με τον τραγουδιστή των Ink, Chris Tsantalis, για την παρακάτω συνέντευξη.

 

Rockoverdose.gr: Γεια χαρά Chris, καλώς ορίσατε για άλλη μια φορά στο Rock Overdose! Είχαμε νέα από τον καινούριο δίσκο; Γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα;

Chris: Eυχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση. O καινούριος δίσκος αργεί επειδή επιλέξαμε να κάνουμε τις δύο τελευταιές κυκλοφορίες των singles, "Οphelia" (δείτε το εδώ), "Sirens" (δείτε το εδώ), τα οποία συνοδεύονται και από videos.
Eίναι και τα δύο παραγωγές χρονοβόρες και συνεργαστήκαμε με το εξωτερικό, πράγμα που σημαίνει πως δεν περνούσανε όλα από το χέρι μας. Έπρεπε να περιμένουμε dead lines και να υπάρχει ελεύθερος χρόνος εκατέρωθεν. Το τελικό αποτέλεσμα όμως μας δικαίωσε μιας και είμαστε ικανοποιημένοι και για τα δύο αυτά τραγούδια τα οποία θα βρίσκονται φυσικά και στο δίσκο. Επίσης είδαμε πως η έννοια του album έχει αλλάξει κατά κάποιο τρόπο, ίσως να έχει υποβαθμιστεί και θελήσαμε να τεστάρουμε τα νερά έτσι με αυτές τις κυκλοφορίες, να πάρουμε γνώμες, να μας ακούσει ο κόσμος και να μιλήσουμε με εταιρείες για το επόμενο βήμα.

Rockoverdose.gr: Τελικά η παραγωγή δεν έγινε από τον Jeff Martin αλλά από τον επίσης πολύ αξιόλογο Johnny Bacolas...;

Chris: Ο Jeff Martin είναι πολύ απασχολημένος με το reunion των Tea Party. Τα δεδομένα με αυτήν τη συνεργασία ήταν ή να πάμε εμείς στην Αυστραλία ή να έρθει αυτός για ένα μήνα στην Ελλάδα. Κάπου εκεί ξαναμπαίνουνε στην εικόνα και οι Τea Party αλλά και η κρίση στην Ελλάδα, και μπαίνει αυτό το πλάνο στο συρτάρι μιας και είναι η πιο ακριβή επιλογή.
Με τον Johnny βρισκόμασταν σε επαφή το τελευταίο διάστημα και ανταλλάσσαμε απόψεις γύρω από την μουσική, είμαι μεγάλος οπαδός των Second Coming και είναι πραγματικά τιμή μας που δουλέψαμε με έναν άνθρωπο που έζησε από την πρώτη στιγμή την έκρηξη της σκηνής του Seattle από την οποία λίγο ή πολύ επηρεαστήκαμε όλοι. Ο Johnny -ελληνικής καταγωγής- είναι μια αναγνωρισμένη προσωπικότητα της μουσικής σκηνής του Seattle, μπασίστας των Second Coming (σ.σ. Οι οποίοι στον ομώνυμο δίσκο τους διασκεύασαν την "Αφιλότιμη" του Στράτου Διονυσίου), The Crying Spell και της αρχικής μορφής των Alice in Chains. Υπήρξε παιδικός φίλος και συγκάτοικος του θρύλου Layne Staley και είναι ένας εξαιρετικός παραγωγός. Έχει μαθητεύσει δίπλα στον Kelly Gray και μιλάμε ήδη για νέες συνεργασίες μαζί του.

Rockoverdose.gr: Γενικά έχετε στο ενεργητικό σας πολλές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα, πώς το καταφέρνετε; Η πιο πρόσφατη είναι και η συμμετοχή του Craig Walker στο τελευταίο σας single.

Chris: Με τον Craig Walker μας συνδέει εδώ και λίγο καιρό μια φιλία, είναι πολύ cool τύπος και γράψαμε μαζί του δύο τραγούδια για το νέο μας δίσκο. Το ένα από αυτά ονομάζεται "Sirens" και κυκλοφορεί από την 1η Σεπτεμβρίου ψηφιακά. Αποτελεί το νέο μας single ενώ έχουμε γυρίσει και βίντεο κλιπ για την προώθησή του, στο οποίο συμμετέχει κ ο ίδιος ο Craig, όπως είχε γίνει και με τον Johnny που εμφανίζεται στο "Οphelia". Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε από τον Σάββα Καραμπαλάση και την εταιρεία του 3d Cor με την οποία συνεργαστήκαμε και για τα "Strange Lullaby" και "Ophelia". Για την δεύτερη κυκλοφορία μαζί του, το "Little Story", ενδιαφέρθηκε μια εταιρεία publishing από την Γαλλία, η GUM και το ζήτησε για να το δειγματίσει σε διαφημίσεις και ταινίες. Αυτή είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη και ευχόμαστε να έχουμε περισσότερα νέα σύντομα.

 

Rockoverdose.gr: Έχω την αίσθηση ότι ο ήχος σας έχει “απαλύνει” κάπως μετά το Diary, ισχύει;

Chris: Στα τραγούδια που έχουνε ακουστεί έχει απαλύνει σίγουρα, αλλά στα υπόλοιπα που ακολουθούνε πίστεψέ με πως θα ακούσεις πολύ βαριά πράγματα! Νομίζω πως είναι και τα σκληρότερά μας...
 

Rockoverdose.gr: Αναμένουμε λοιπόν! Πειραματίζεστε και με ελληνικούς στίχους;

Chris: Έχουμε κάποια τραγούδια ένα από τα οποία σκεφτόμαστε και να κυκλοφορήσουμε στο μέλλον επειδή μας βγήκε καλό και έχει πολλές ιδιαιτερότητες στο ύφος του.
 

Rockoverdose.gr: Με ποιο σκεπτικό ξεκινήσατε την παραγωγή των video clip; Συγκριτικά με άλλες ελληνικές μπάντες τις έχετε ξεπεράσει αριθμητικά προ πολλού!

Chris: Με το σκεπτικό της εξέλιξης μέσα στην εποχή της εικόνας δε νοείται σήμερα παραγωγή χωρίς video clip. Νομίζω πως το επόμενο θα το γυρίσουμε όταν κυκλοφορήσει και ο δίσκος. Είχαμε την τύχη  να συνεργαστούμε με εξαιρετικούς σκηνοθέτες και σίγουρα η επιλογή μας στο μέλλον θα έχει να κάνει με αυτούς.
 

Rockoverdose.gr: Επίσης αλλάξατε αισθητική στο “Sirens”, δεν υπάρχει το χαρακτηριστικό 3D των δύο προηγούμενων κυκλοφοριών.

Chris:Θέλαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, μας αρέσει η ανανέωση και προσπαθούμε όσο μπορούμε να παρουσιάσουμε διαφορετικές πτυχές της μπάντας. Δεν είπαμε ποτέ ότι θα κάνουμε και θα παίξουμε μόνο ένα συγκεκριμένο στυλ μουσικής και θα αποκλείσουμε οποιαδήποτε αλλαγή ή νεωτερισμό. Το "Sirens" είναι ένα πιο ραδιοφωνικό κομμάτι και ήθελε μια ανάλογη μεταχείριση, διαφορετική από το επικολυρικό στοιχείο ενός "Ophelia" και ενός "Strange Lullaby" (δείτε το εδώ).


Rockoverdose.gr: Με την ταινία των βιογράφων των Alice In Chains τι έγινε, σας είχαν ζητηθεί τραγούδια, έτσι δεν είναι;

Chris: Μας είχανε ζητηθεί τα Welcome, Heart Pills ενώ γράψαμε και ένα track το "Desert Son" βασισμένο στην εισαγωγική σκηνή της ταινίας και το σενάριο που μας στείλανε. Νομικά όμως κολλήματα μεταξύ της μητέρας του Layne Staley, Nancy Mc Collum, και του team παραγωγής, κολλήσανε το project. Η ταινία βασίστηκε σε δύο βιβλία, τα Get Born Again και Unchained, βιογραφίες των Layne Staley, Mike Starr. Συγγραφείς είναι η Adriana Rubio και ο John Brandon, με τους οποίους είχαμε και έχουμε επαφές και ήταν αυτοί που μας επιλέξανε. Εν ολίγοις δεν έδινε τα δικαιώματα των τραγουδιών η μητέρα του Layne μιας και είναι η κληρονόμος του… Αυτό όλο το ζήτημα μας έκανε να γνωρίσουμε πολύ κόσμο αλλά μας απογοήτευσε και πολύ, αφού στο τέλος η ταινία σταμάτησε. Βέβαια η παραγωγή προσπαθεί να την γυρίσει με έναν άλλο τρόπο για τον οποίο όμως δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες.
 

Rockoverdose.gr: Τα πάτε πολύ καλά με το DIY, ήδη πιστεύω σας έχει γνωρίσει πολύς κόσμος. Θα συνεργαζόσασταν παρόλα αυτά με κάποια PR εταιρία ή booking agency;

Chris: Φυσικά και θα συνεργαστούμε αρκεί να υπάρχει κοινό όραμα και αισθητική, όπως και σεβασμός για τη μουσική μας. Δεν είμαστε και σε μια φάση που κάποιος μπορεί να μας αλλάξει. Έχουμε διαμορφωθεί σαν χαραχτήρες και ξέρουμε τι θέλουμε, επομένως θέλουμε να χτίσουμε στα ήδη υπάρχοντα και όχι να αποδομήσουμε όσα κάναμε.
 

Rockoverdose.gr: Κάποιο μεγαλύτερο άνοιγμα στο εξωτερικό είναι στα σχέδιά σας, κάποια περιοδεία;

Chris: Η αλήθεια είναι πως το ψάχνουμε, μακάρι να βρεθεί κάτι καλό. Οι συνεργασίες που κάνουμε έχουνε έτσι κι αλλιώς αυτό το σκοπό.


Rockoverdose.gr: Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σoy, εύχομαι πολλές επιτυχίες ακόμα.

Chris: Και εμείς ευχαριστούμε να είστε καλά!

http://www.facebook.com/INKbandgr
https://twitter.com/INKbandgr
http://www.reverbnation.com/inkgreece
 

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

Comments