Συνέντευξη με τους Soundkrash, νικητές του Battle Of Bands 2012

Ο συνεργάτης του Rock Overdose Rock Overdose Χρήστος Κατσιρέας , είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δημήτρη, κιθαρίστα των Soundkrash, της μπάντας που αναδείχθηκε νικήτρια στο Battle Of Bands για την εμπειρία τους απ το διαγωνισμό, αλλά και για τα σχέδια της μπάντας από δω και πέρα καθώς και για αρκετά ενδιαφέροντα θέματα.

 

Rock Overdose - Λοιπόν Δημήτρη αρχικά να σε καλωσορίσουμε στο Rock Overdose και να μας κάνεις μία μικρή παρουσίαση στο ποίοι είναι οι Soundkrash

Δημητρης Τζ. - Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και τη συνέντευξη.
Οι Soundkrash δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2010 από τους Δημήτρη και Χρήστο στις κιθάρες και το Κωνσταντίνο στα drums ενώ λίγους μήνες αργότερα μπήκαν στη μπάντα ο Στάθης στο μπάσο και ο Νίκος στα φωνητικά. Στην αρχή παίζαμε κομμάτια που προϋπήρχαν τα οποία ήταν ένας συνδυασμός Metal και Hardcore. Το πρώτο live μας έγινε τον Απρίλιο του 2011 και από τότε έχουμε δώσει αρκετές συναυλίες στην Αθήνα. Επίσης το καλοκαίρι του '11 ηχογραφήσαμε το πρώτο μας EP, το Warfare, το οποίο και κυκλοφόρησε από εμάς τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Από εκεί και πέρα μέσα στο 2012 αρχίσαμε να δουλεύουμε και σε κάποια καινούργια κομμάτια σε περισσότερο Hardcore φόρμες και σε συνδυασμό με τη νίκη μας στο Battle of the Bands θα ηχογραφηθούν άμεσα.

Rock Overdose - θέλεις να μας πεις λίγο για την εμπειρία σας από το Battle of the bands?

Δημητρης Τζ. - Η αρχή έγινε όταν το καλοκαίρι μας πρότειναν στη σελίδα μας στο myspace από τη Loud Sound να συμμετάσχουμε στο φετινό Battle of the Bands και η πρώτη μας εμφάνιση έγινε το Νοέμβριο του '11 όπου και περάσαμε στον τελικό 2οι. Η καλύτερη εμπειρία όμως ήταν στον τελικό όπου θεωρούμε ότι ήταν ίσως η καλύτερη μας εμφάνιση από το πρώτο μας live και πέρα, στο οποίο έπαιξαν τεράστιο ρόλο και τα άτομα που ήρθαν και μας υποστήριξαν με αρκετά θερμό τρόπο και σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο όλων των συγκροτημάτων εκείνης της μέρας, πιστεύω ότι ήταν από τα καλύτερα events που έχουμε συμμετάσχει.

 

Rock Overdose –   Aπ’ ότι μου είπες πριν έχετε κάποια σχέδια για να ηχογραφήσετε κάποια κομμάτια. Οπότε να υποθέσω θα μπείτε σύντομα στο στούντιο? Και αν ναι ποιά είναι τα αμέσως επόμενα σχέδια σας?

Δημητρης Τζ. - Μέχρι το καλοκαίρι έχουμε σκοπό να ηχογραφήσουμε 3 με 4 καινούργια κομμάτια. Από εκεί και πέρα στόχος είναι να κυκλοφορήσει ένα split CD με άλλη μία ή δύο μπάντες χωρίς ακόμα ωστόσο να υπάρχει κάτι σίγουρο. Αν τώρα δεν προχωρήσει αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσουμε ώστε να ηχογραφήσουμε έναν full-length δίσκο.

Rock Overdose –   Πόσο δύσκολο είναι για μία μπάντα να κάνει κάτι στη Χώρα μας και κατά πόσο της δίνονται ευκαιρίες?

Δημητρης Τζ. - Εξαρτάται με το τι εννοούμε "να κάνει κάτι στη χώρα μας". Αν θέλει μια μπάντα να βγάλει λεφτά από τη μουσική της, είναι ουσιαστικά αδύνατο, τουλάχιστον στον χώρο που βρισκόμαστε εμείς. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα η ίδια η μπάντα χρειάζεται να βάλει και πολλά από την τσέπη της τα οποία και δε θα επιστρέψουν.
Όσον αφορά τις ευκαιρίες, εμείς ως αθηναϊκή μπάντα έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε αρκετά συχνά live στην Αθήνα, άλλωστε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουμε συμμετάσχει σε 10 συναυλίες, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον εμείς έχουμε δεχθεί αρκετές ευκαιρίες. Το θέμα όμως είναι να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των συγκροτημάτων, εντός και εκτός Αθηνών, κάτι το οποίο κάνει καλό σε όλους και η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις αυτό και στην Αθήνα και στην επαρχία. Αλλά από την άλλη είναι και αρκετές οι περιπτώσεις που γίνεται και το αντίθετο..

 

Rock Overdose –   Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη μουσική των Soundkrash?

Δημητρης Τζ. - Δεν ξέρω αν είναι εφικτό να απαντηθεί από κάποιο μέλος της μπάντας αυτή η ερώτηση καθώς, καλώς ή κακώς, δε μπορούμε να δούμε εμείς αντικειμενικά τη δουλειά μας. Αυτό που μπορώ να πω σίγουρα όμως ότι χαρακτηρίζει τη μουσική μας είναι ότι ακούγεται πολύ καλύτερα live. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω. Και προσωπικά, ως κιθαρίστας, αυτό που γουστάρω περισσότερο όταν ακούω τα κομμάτια μας είναι η δουλειά που έχει κάνει ο Κωνσταντίνος στα drums καθώς τα ανεβάζουν ένα σκαλί πιο πάνω.

Rock Overdose –   Αν θα άλλαζες κάτι στην ελληνική σκηνή τι θα ήταν αυτό?

Δημητρης Τζ. - Τη διχόνοια που υπάρχει μεταξύ των συγκροτημάτων σε ορισμένες περιπτώσεις, κάτι που δυστυχώς ισχύει από λίγο εώς πόλυ σε όλα τα κομμάτια της ελληνικής σκηνής, και τη συνεπαγωγή αυτού δηλαδή την μεταξύ μας υποστήριξη τουλάχιστον στα τοπικά lives. Αν και το τελευταίο είναι λίγο δύσκολο πλέον λόγω και της οικονομικής κατάστασης της χώρας και δεν είναι εύκολο να παρακαλουθεί κάποιος τόσο εύκολα τοπικές συναυλίες ειδικά όταν πλησιάζει και το καλοκαίρι και ταυτόχρονα πλησιάζουν και τα μεγάλα events.

 

Rock Overdose –   θα ήθελα να κλείσουμε με τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον αλλά και γενικά.

 

Δημητρης Τζ. - Προς το παρόν, όπως ανέφερα και πιο πάνω, το άμεσο σχέδιο είναι η ηχογράφηση κάποιων καινούργιων κομματιών μέχρι το καλοκαίρι και μετά κάποια καινούργια κυκλοφορία. Επίσης στόχος παραμένει το να παίζουμε live, καθώς εκεί είναι η ουσία του να παίζεις σε μπάντα, και μέχρι στιγμής έχουμε ένα σίγουρο live στη Λάρισα στις 12/5 με Αντίδραση, Streetwise και Psycorepaths (το οποίο θα είναι και το πρώτο μας live εκτός Αθηνών και ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργο από τους Streetwise γι' αυτό).
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ και το Rock Overdose για τη φιλοξενία και την ευκαιρία αυτής της συνέντευξης!

 

Rock Overdose –    Nα 'σαι καλά Δημήτρη και καλή συνέχεια σε ότι κάνετε.

Comments