Συνέντευξη των Bio-Cancer στο Rock Overdose

Το Rockoverdose και ο Βασίλης Αθανασόπουλος μίλησαν με τους Έλληνες Bio-Cancer. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη.

 

Rockoverdose.gr: Γεια σας, παιδιά! Κατ' αρχάς, συστηθείτε στο ευρύ κοινό, δίνοντάς μας μερικές πληροφορίες για τη μπάντα.

Bio-Cancer: Για χαρά! Λοιπόν οι Bio-Cancer είναι μια Thrash Metal μπάντα από την Αθήνα, δημιουργήθηκαν περίπου τον Σεπτέμβρη του 2010 από τους Αντώνη (κιθάρα), Λευτέρη (φωνητικά), Γιώργο (τύμπανα) και Στέλιο (μπάσο). Μετά από κάποιες αλλαγές, τελικά στο σημερινό line up είναι ο Γιάννης στο μπάσο και ο Tomek στα drums. Η μπάντα έχει πραγματοποιήσει αρκετά  live μέχρι στιγμής και έχει κυκλοφορήσει ένα Split με τους Τούρκους Destructive, έχει μπει σε διαφορές συλλογές όπως του Manifesto και πρόσφατα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ ‘’Ear Piercing Thrash’’ από την Athens Thrash Attack αλλά και σε Edition Tape από την Maltcross Lebel και σύντομα και σε βινύλιο. Το CD περιέχει 8 κομμάτια και εξώφυλλο είναι σχεδιασμένο από την γνωστό στον χώρο Andrei Bouzikov (Municipal Waste, Violator, Vektor κλπ.) και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ακούσει τα κομμάτια στην σελίδα μας Υoutube αλλά και να επικοινωνήσει με την μπάντα για να αγοράσει τον δίσκο. Επίσης, η μπάντα έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Epic-Mash εταιρεία management.

 

Rockoverdose.gr: Που σας βρίσκουμε αυτή την περίοδο; Συναυλίες για προώθηση του ντεμπούτου σας, ή ξεκούραση;

Bio-Cancer: Λοιπόν, αυτόν τον καιρό ατιμαζόμαστε για καλοκαιρινά live που θα ανακοινωθούν σύντομα για να προωθήσουμε το άλμπουμ, κάνουμε αρκετές πρόβες και γενικά όσο μπορούμε μέσω internet κυρίως διαδίδουμε την κυκλοφορία του CD.

 

Rockoverdose.gr: Το ντεμπούτο album σας (σ.σ αξίζει να σημειωθεί ότι κοστίζει μόνο 8 ευρώ) κυκλοφορεί από την Athens Thrash Attack. Πώς και πού μπορούμε να τον προμηθευτούμε, και κυρίως, τι να περιμένουμε απ' αυτόν το δίσκο;

Bio-Cancer: Σίγουρα να περιμένετε πολύ βία! Νομίζω το κύριο χαρακτηριστικό και των 8 κομματιών είναι τα γρήγορα riff και drums και τα άγρια φωνητικά. Γενικά έχει αρκετά old school στοιχειά βέβαια δεν είναι ακριβώς ότι θα ακούσεις από μια μπάντα πριν από 30 χρόνια. Τώρα θα δήξει με τον καιρό κατά πόσο το συνολικό αποτέλεσμα αρέσει στον κόσμος, πάντως μέχρι στιγμής υπάρχει πολύ καλή ανταπόκριση. Όποιος ενδιαφέρετε να αγοράσει τον δίσκο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook:

http://www.facebook.com/BioCancerOfficial

 

Rockoverdose.gr: Παίζετε καθαρό, παθιασμένο thrash metal. Ποιές είναι οι επιρροές σας, σαν συγκρότημα;

Bio-Cancer: Οι κυριότερες επιρροές μας είναι οι Kreator, οι θεοί Violator! Επίσης Sadus, Morbid Saint. Νομίζω αυτά μας καλύπτουν!

 

Rockoverdose.gr: Πιστεύετε ότι το thrash έχει κι άλλα να προσφέρει, ή οτιδήποτε κυκλοφορεί πλέον είναι αναμάσημα;

Bio-Cancer: Ναι νομίζω πως σίγουρα έχει να δώσει πολλά ακόμα και μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη ανάκαμψη. Εμφανίζονται από όλα τα μέρη του κόσμου νέες μπάντες γεμάτες πάθος για το thrash και έχοντας να δώσουν πάρα πολλά στο κοινό χωρίς να είναι αντιγραφές από τις επιρροές τους. Βέβαια και στην ελληνική σκηνή υπάρχει τεράστια άνοδος και κατά καιρούς βγαίνουν μπάντες με πολύ καλές προοπτικές! Σίγουρα το thrash θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα!

 

Rockoverdose.gr: Ποιά είναι η θεματολογία των στίχων σας;

Bio-Cancer: Κυρίως ασχολούνται με θέματα όπως την βία, πόνο, καρκίνο, και γενικά καταστροφές.

 

Rockoverdose.gr: Υπάρχουν στο συρτάρι σας ιδέες για νέο υλικό; Να περιμένουμε σύντομα να μας απασχολήσετε ξανά;

 Σίγουρα ακόμα έχουμε να δώσουμε πολλά στο κοινό! Προς το παρόν σκοπός μας είναι να προωθήσουμε το Ear Piercing Thrash και μετά από κάποια στιγμή θα αρχίσουμε να σκαφτόμαστε την επόμενη κυκλοφορία. Βέβαια, υπάρχει είδη υλικό που γράφουμε κατά καιρούς στην άκρη για όταν έρθει η ώρα του!

 

Rockoverdose.gr: Ο επίλογος δικός σας!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που μας στηρίζουν από την δημιουργία της μπάντας μέχρι σήμερα, ο καθένας με τον τρόπο του, και τέλος, θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη στήριξη στο ελληνικό underground από το κοινό και όχι μόνο, γιατί πραγματικά το αξίζει και στο μέλλον έρχονται ακόμα καλύτερα! Cheers m/

 

Για το Rockoverdose.gr

Βασίλης Αθανασόπουλος

Comments