Συνέντευξη των LACRIMAS PROFUNDERE στο Rock Overdose

 

Ο Ζήσης Πετκανάς του Rock Overdose πήρε συνέντευξη από τους Dominik Sholtz (drums) και τον Oliver Nikolas Schmid (κιθάρα) των Lacrimas Profundere σχετικά με την επερχόμενη εμφάνισή τους στην Ελλάδα, αλλά και για πολλά ακόμα θέματα! Απολαύστε την συζήτηση παρακάτω.

 

Rock Overdose: Oliver και Dominik σας καλωσορίζω στο Rock Overdose! Τι κάνετε; Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επισκεφτείτε ξανά την χώρα μας για συναυλία! Πως αισθάνεστε γι αυτό; Σας αρέσει η Ελλάδα και το ελληνικό κοινό;

Dominik: Γειά σας! Ερχόμαστε από μία καταπληκτική περιοδεία στην Κίνα και αισθανόμαστε υπέροχα. Φυσικά ανυπομονούμε για ακόμα μία εμφάνιση στην Ελλάδα, γιατί το κοινό εκεί ξέρει πώς να ροκάρει!

Oliver: Γεια, ναι προς το παρών έχουμε μεγάλο hangover, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε γι αυτό το show στην Αθήνα! Πάει βήμαβήμα και γινόμαστε όλο και πιο γνωστοί. Η τελευταία συναυλία στην Αθήνα ήταν πολύ πολύ ωραία, ο κόσμος, το κοινό, οι headbangers, η Ελλάδα ροκάρει! Θυμάμαι την τελευταία φορά πηγαίναμε από bar σε bar και γιορτάζαμε με φίλους και μπύρα. Και το καλύτερο ήταν ότι υπήρχε metal παντού. Τραγουδούσαμε και χτυπιόμασταν με όλες τις αγαπημένες μας 80´s μπάντες. GRRREAT

Rock Overdose: Πως ήταν η αντίδραση των οπαδών σας για το τελευταίο σας album;

Oliver: Το λατρέψανε – τι άλλο! Το album είναι ακριβώς όπως ήθελε ο κόσμος. Αυτό με κάνει χαρούμενο. 4 τρελοί τύποι, ένα μπουκάλι jack, συναντηθήκαμε σε ένα show των Skid row πριν από 15 χρόνια μαζί με τους Pantera, Him και Sentenced ως support μπάντες και την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε την δική μας μπάντα. Νομίζω ότι ακόμα αυτό κάνουμε και αυτό ακριβώς περιμένουν οι οπαδοί μας σε κάθε κυκλοφορία των Lacrimas Profundere!


Rock Overdose: Αισθάνεστε ότι το gothic πέφτει τα τελευταία 2 χρόνια;

Dominik: Αν αναφέρεσαι στο Gothic Rock ή στο Gothic Metal, ίσως ήταν μεγαλύτερο στις αρχές και στα μέσα των 90's. Αλλά όπως και σε όλα τα υποείδη, η δημοτικότητα έρχεται και φεύγει, έτσι απλά κάνουμε αυτό που κάνουμε, και προφανώς υπάρχουν συνέχεια άνθρωποι που τους αρέσει. Δεν σκεφτόμαστε τόσο πολύ γι αυτό.

Oliver: Ναι, το Power metal έρχεται και φεύγει κάθε 5 χρόνια, το Trash Metal επίσης και το gothic! Ποιος νοιάζεται, είμαστε ακόμα ζωντανοί σαν ποντικοί έξω από τις ντουλάπες!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rock Overdose: Παρατηρώντας τις κινήσεις σας τα τελευταία 2 χρόνια, η μπάντα τα πηγαίνει πολύ καλά! Πολλά φεστιβάλ, πολλές περιοδείες κλπ. Πως τα καταφέρνετε παιδιά; Είμαι σίγουρος πως δουλεύετε πολύ σκληρά γι αυτό.

Oliver: Ναι πάντα δουλεύουμε σκληρά και δεν είναι εύκολο για μία μπάντα σαν εμάς, αυτό σημαίνει ότι θα φας σκατά και δεν είναι πάντα πολυτέλεια, αλλά αυτό είναι το rocknroll. Μπορείς να επισκεφτείς τόσες πολλές χώρες, αλλά υπάρχει πολύ λίγος χρόνος για να κοιμηθείς στο κουτί της σαρδέλας που λέγεται λεωφορείο περιοδείας! Ξέρεις, παίξαμε περίπου 180 συναυλίες σε 23 χώρες και αυτό κόστισε χρόνο και υγεία. Οι συνθήκες δεν ήταν πάντα οι καλύτερες. Πάθαμε τροφική δηλητηρίαση, παίξαμε μεθυσμένοι ή με πυρετό ή και τα δύο μαζί και μας πετούσαν σε φτηνά ξενοδοχεία και η γυναίκα μου αποφάσισε να με αφήσει και όταν γιος σου σε φωνάξει Θείο Τεό όταν ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου μετά από μια μεγάλη περιοδεία, τότε πρέπει να σκεφτείς σχετικά και πρέπει να το αντιμετωπίσεις! Μερικές φορές πρέπει να ισορροπείς τα πράγματα, αλλά μπορώ να πω ότι το χρειάζομαι αυτό γιατί είναι η ζωή μου!

 


Rock Overdose: Ποιο album πιστεύεις ότι περιγράφει τους Lacrimas Profundere καλύτερα;

Dominik: Το τελευταίο album είναι συνήθως το σημείο όπου βρίσκεται η μπάντα αυτή τη στιγμή, αλλά οι πραγματικοί Lacrimas περιγράφονται καλύτερα στα τελευταία 4 ή 5 albums μας, νομίζω.

Oliver: Το επόμενο 😉 Ακόμα συνδυάζουμε αυτούς τους δύο κόσμους, να κάνουμε headbanging σε μία συναυλία των Overkill ως support και τους Motley Cure ως headliners. Παίζουμε ένα μελαγχολικό rock με heavy metal κομμάτια, χωρίς γυναικείς φωνητικά, αντικλίμακες και αερολογήματα, έτσι πάρε τα τελευταία δύο-τρία albums μας και έχεις μια καλή περιγραφή!

 

 

 

 

 

 

 

 


Rock Overdose: Είναι εύκολο να αλλάξεις τον τρααγουδιστή μιας μπάντας, ενώ έχεις γίνει ήδη μεγάλο όνομα με ιστορία, δισκογραφία κλπ;

Dominik: Όχι, δεν είναι δύσκολο συνήθως. Οι οπαδοί φαίνεται ότι έχουν αποδεχτεί τον Rob ως τον νέο και μοναδικό τραγουδιστή των Lacrimas.

Oliver: Αρχικά ήταν δύσκολο να κρατήσουμε κάποιους φανατικούς του Christopher. Αλλά αυτό είναι φυσικό να συμβεί. Παίξαμε τα χαρτιά μας ανοιχτά με τον Rob. Περιοδείες μαζί με τους Apocalyptica, Wednesday 13, και the 69 eyes, όλα τα μεγάλα φεστιβάλ όπως το Sziget στην Ουγγαρία, το Mera Luna ή το Wacken στη Γερμανία ή το The summer darkness στην Ολλανδία και πολλά άλλα! Τώρα, όλοι τον αποδέχονται. Μερικοί οπαδοί μας λένε έι, δεν ξέραμε ότι είχατε διαφορετικό τραγουδιστή πριν”. Αυτό είναι καλό και ο Chris είναι ακόμα μέλος γιατί γράφω πολλά πράγματα μαζί του!

Rock Overdose: Πείτε μας την πιο τρελή εμπειρία που είχατε σε μία περιοδεία!


Dominik: - censored -

Oliver: Στην περιοδεία μας με τους Apocalyptica είχαμε ένα σκασμένο λάστιχο τον δρόμο για το Birmingham, 2 μίλια αφού είχαμε περάσει ένα πάρκινγκ του δρόμου! Ο οδηγός μου είπε να βγω στον δρόμο και να του δείχνω να κάνει όπισθεν! Είπα “αποκλείεται φίλε” και μαζί με τους άλλους φύγαμε από το λεωφορείο και πήγαμε στο πάρκινγκ! Πέντε λεπτά αργότερα το λεωφορείο μας μαζί με το τρέιλερ έκανε όπισθεν και ήρθε στο πάρκινγκ, και μετά από ακόμα πέντε λεπτά η ήρθε η αστυνομία και ρωτούσε τον οδηγό γιατί έκανε όπισθεν στον δρόμο! Μετά από περίπου 20 δευτερόλεπτα το λεωφορείο των Apocalyptica έφτασε και είδε τα αυτοκίνητα της αστυνομίας να έχουν κυκλώσει το λεωφορείο μας! Δεν θα ξεχάσω ποτέ το τηλεφώνημα του manager τους γιατί το μόνο που άκουσα ήταν ένα δυνατό γέλιο από όλα τα μέλη των Apocalyptica. Εξηγήσαμε στην αστυνομία ότι σε 9 ώρες έχουμε συναυλία στο Birmingham και ότι λυπούμαστε για τον τρελό οδηγό μας. Τους δώσαμε CD´s και T-shirts και μετά από μία μικρή συζήτηση με τον οδηγό μας και την αλλαγή του λάστιχου φτάσαμε στο Birmingham στην ώρα μας, αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσω την συζήτηση μεταξύ των αστυνομικών γιατί πίστευα ότι η περιοδεία θα τελείωνε εκείνη τη μέρα!


Rock Overdose: Το 2008, παίξατε στην Αθήνα με τους δικούς μας “SadDoLLs”. Απολαύσατε το show? Θυμάστε τίποτα από εκείνη τη βραδιά στην Αθήνα;

Oliver: Όχικαι αυτό είναι ένα θετικό σημάδι! Χαχαχα, όχι μας άρεσε το club και έχουμε κρατήσει επαφές με τα παιδιά από τους SadDolls από το 2008! Πάντα έχουμε στο μυαλό να κάνουμε ξανά κάποια συναυλία με αυτά τα υπέροχα παιδιά στην Ελλάδα και τώρα, 4 χρόνια μετά, η αναμονή τελείωσε!


Rock Overdose: Αληθεύει ότι είσαστε στον δρόμο για το επόμενο album σας; Τι να περιμένουμε από αυτό το album; Δώστε μας λίγες πληροφορίες γι αυτό!

Dominik: Ναι, ηχογραφούμε ιδέες και demos αυτή τη στιγμή και έχω ένα σορό κομμάτια έτοιμα. Θα είναι μία μίξη παραδοσιακού Ιαπωνέζικου folklore και late 90's Techno, φυσικά. Όχι, αστειεύομαι. Περιμένετε ακόμε μία ωραία μίξη από heavy κιθάρες, ατμοσφαιρικά κομμάτια και μελαγχολικά φωνητικά.

Oliver: Ο νέος δίσκος έρχεται και είναι υπέροχος. Θέλουμε να κάνουμε έναν δίσκο για τους οπαδούς μας αλλά επίσης και για εμάς. Θα είναι αιφνιδιαστικά σκοτεινός, θα είναι πολύ heavy και αρκετά doomy, αυτή είναι μια καλή μίξη! Σε δύο κομμάτια δούλεψα μαζί με τον Ricky Warwick των The Almighty και σε ένα άλλο με τον Jesper Strömblad των In flames, έτσι να περιμένετε το αναπάντεχο.

Rock Overdose: Τι σκοπεύετε να κάνετε με την θέση του μπάσου; Ψάχνετε για κάποιον;

Dominik: Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα. Ανακαλύψαμε ότι τα shows λειτουργούν και χωρίς μπάσο, αλλά θα ήταν καλό να είχαμε κάποιον. Θα δούμε.

Oliver: Ναι, προς το παρόν παίζουμε με session μέλη και μου αρέσει όπως είναι!

Rock Overdose: Ποια κομμάτια σκοπεύετε να παίξετε στο setlist σας στην Ελλάδα τον Απρίλιο; Γιατί θα παίξετε ξανά με τους SadDoLLs?

Oliver: Όπως είπα, περάσαμε πολύ καλά την τελευταία φορά μαζί τους, έτσι γιατί όχι; Θα παίξουμε το ίδιο setlist όπως στην headliner tour μας στην Ισπανία τον Φεβρουάριο και στην Κίνα τον Μάρτιο, περίπου 18 κομμάτια από το Burning: a wish album μέχρι το The Grandiose nowhere, έτσι το αφήνω πάνω σας παίδες, ελπίζω το club να γεμίσει καλά!


Rock Overdose: Ένα μήνυμα για το ελληνικό κοινό;

Dominik: Ανυπομονούμε να παίξουμε ξανά για εσάς παίδες και να πιούμε μερικές μπύρες μαζί!

Oliver: Περιμένετε ένα πολύ cool ROCK GOTHIC METAL party με ένα καλό show και μετά από αυτό θα πιούμε μπύρες και θα μιλήσουμε. Ο Gothrock μπάσταρδος θα είναι πίσω στην Ελλάδα, προσπαθήστε να τον πιάσετε! Τα λέμε παιδιά!!!

 

Για το RockOverdose.gr,

Ζήσης Πετκανάς

 

Μετάφραση - Επιμέλεια: Αντώνης "Jey Key" Κατσαρός

Comments