Συνέντευξη των prog metallers EVERFLOW στο Rock Overdose!

O Ζήσης Πετκανάς συναντήθηκε πρόσφατα με το Μάρκο Βαλαβάνη, τραγουδιστή της progressive metal μπάντας από τη Πτολεμαίδα Κοζάνης, EVERFLOW.

Διαβάστε τί μας είπε για το πολλύ καλό αυτό Ελλήνικό σχήμα , που με τη πρώτη του πρόσφατη κυκλοφορία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ανέβασε τις προσδοκίες μας ακόμα πιό πολλύ απέναντι στη μπάντα, όχι άδικα θα λέγαμε...

Rock Overdose: Καλησπέρα Μάρκο, καλώς ήλθες στο Rock Overdose
   

Μάρκος: Καλησπερα ζηση..καλως σας βρηκα
   

Rock Overdose: Είστε μια μπάντα που υπάρχετε από το 1999 αν δε κάνω λάθος, και κατάγεστε από τη Πτολεμαϊδα. Πες μας λοιπόν δύο λογάκια για την ιστοριά του συγκροτήματος και τι σας οδήγησε στη δημιουργία των EVERFLOW.

Μάρκος: Ναι οντως υπαρχουμε απο το '99 με εδρα μας την Πτολεμαίδα,,,ξεκινησαμε μια παρεα με την ιδια μουσικη αναζητηση (σχεδον δηλαδη) θελοντας να παιξουμε και να φτιαξουμε κατι δικο μας με καποιες ιδεες που προυπηρχαν στο μυαλο του καθενος μας, με σκοπο την δημιουργια τελικα των Everflow και συγκεκριμενα του πρωτου μας demo με την ονομασια Dream within a dream.


       

Rock Overdose: Από ποιά μέλη αποτείτε σήμερα το συγκρότημα? Έχετε αλλάξει αρκετές φορές σύνθεση, ή παραμένετε σχεδόν οι ίδιοι από το ξεκίνημά σας?
   
Μάρκος: Εχουμε αλλαξει το αρχικο μας σχημα και συγκεκριμενα ντραμερ, κιθαριστα και πληκτρα...λογω προβληματων αποστασης, στρατου κτλ..αυτη την στιγμη και απο το 2004 η συνθεση μας αποτελειται απο τον Δημήτρη Δούνα και τον Δημήτρη Ταιρίδη στις ηλεκτρικές κιθάρες, τον Γιάννη Χατζηγιάννη στο Μπάσο, τον Γιάννη Ναλμπάντη στα τύμπανα και μένα.

Rock Overdose: Ποιές είναι Μάρκο οι βασικές σας επιρροές, και επίσης πες μας αν πιστεύεις ότι μπορείτε (αν δε το έχετε κάνει ήδη) να δημιουργήσετε και το δικό σας ήχο, να κάνετε αυτό το διαφορετικό που θα προσδώσει το δικό σας στύλ?

Μάρκος: Οι επιρροες μας είναι διάφορες όπως Queensryche, Crimson Glory, Kamelot, Megadeth, Evergrey, Judas Priest και πολλοί άλλοι απο τον μεταλλικό χώρο που με αυτόν μεγαλώσαμε..όσον αφορά τον ήχο νομίζω πως είναι δύσκολο απο την πρώτη δουλειά να ψάχνεις σαν μπάντα να βρείς κάτι τέτοιο, όπως επίσης να βρείς και το δικό σου στύλ, όμως μέσα απο την αναζήτηση και την τριβή με τις συνεχής πρόβες νομίζω πως μπορεί κάποιος να βρεί τον ήχο του και τον χαρακτήρα του !!

Rock Overdose: Εκτός από το πρώτο σας demο "Dream within a dream" και τη πρώτη σας επίσημη ολοκληρωμένη δουλειά "Abandoned" , έχετε κυκλοφορήσει κάπιο άλλο demo, EP ή promo?

Μάρκος: Όχι δεν έχουμε κυκλοφορήσει κάτι άλλο....

Rock Overdose: Πάμε τώρα στο"Abandoned". Πες μας Μάρκο, από ποιά εταιρία κυκλοφόρησε, ποιός ο παραγωγός και ποιός ο σχεδιαστής του artwork, και ποιές οι αντιδράσεις του τύπου, αλλά και των φίλων σας από αυτο το πρώτο σας δίσκο?
   
Μάρκος: Tο Abandoned κυκλοφόρησε απο την Steel Gallery records,, η παραγωγή είνα δική μας, η ηχογράφηση έγινε στο Ghost studio στην Πτολεμαίδα και το Master και η τελική μίξη έγινε στο Underground studio στην Θεσσαλονίκη απο τον Σωτήρη Νούκα και τον Άκη Δεληλάμπου. Το artwork το επιμελήθηκε ο Άγγελος Rangenheart και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατι πιστεύω οτι βοήθησε πάρα πολύ για την ποιότητα του Abandoned...Το άλμπουμ έχει αποσπάσει πάρα πολύ καλές κριτικές, όλοι μιλούν με καλά λόγια φίλοι και μή και πιστεύω πως ανταμείψαμε αυτούς που περιμέναν τόσο καιρό για να το ακούσουν και να το συμπεριλάβουν στην δισκοθήκη τους !!
   


Rock Overdose: Όντως άξιζε την αναμονή! Πιστεύω ότι ο χρόνος που πέρασε σας έκανε καλό.Δεν είναι τυχαίο ότι περιμένατε 12 χρόνια για να βγάλετε το πρώτο σας δίσκο


Μάρκος: Tελικά έτσι αποδεικνείεται ναί...12 χρόνια χαχα βαρύ ακούγεται ...όμως ναί έτσι είναι ζυμώθηκε η ομάδα


  
Rock Overdose: Πάντως είναι αρκετά δύσκολο για μια μπάντα από την επαρχία να κάνει κάτι καλό και να ακουστεί στην υπόλοιπη Ελλάδα έτσι?    

Μάρκος: Kαι ναί και όχι....το θέμα είναι να τρέχεις με 200 και όχι με 10 να έχεις στόχο για αυτό που θες και να μην αρέσκεσαι στις προχειρότητες και στα έ καλό ειναι μωρέ,,,,,απο 'κεί και πέρα αν είσαι σίγουρος πρώτα για σένα και αυτό που παρουσιάζεις στα Live είναι καλό, τότε ίσως έχεις πιθανότητες για κάτι!!!


   
Rock Overdose: Παρόλα αυτά . εσείς κάνατε αρκετές live εμφανίσεις , πάιξατε και σε αρκετά φεστιβάλς, γενικά δείξατε τη δουλειά σας σε πολύ κόσμο, κάτι το οποίο σίγουρα σας έκανε καλο... Θες να μας πείς ποιά θεωρείς τη πίο σημαντική σας συναυλία?

Μάρκος: Ναί όντως τα Live ήταν αρκετά και μας κάναν και καλό...Ένα απο τα καλύτερα μας Live ήταν με τους Crystal Tears με τους Heirr Apparent αλλα και τους Εξόριστους...το καθένα είχε την μαγία του οπότε δέν μπορώ να τα ξεχωρίσω !!!


  
Rock Overdose: Μάλιστα. Πάμε τώρα στις επερχόμενες συναυλίες σας. Ποιές θα είναι οι απόμενές σας εμφανίσεις?
 
Μάρκος: Ξεκινάμε την πέμπτη στα Γιάννενα με τους Holocaust , Την Κυριακή στην Καστοριά μία απο τις αγαπημένες μας πόλεις και πιό φανατικές, 26 Μαίου Κομότηνη και 27 Θεσσαλονίκη στο tunes in progress festival, και έρχονται και άλλες προς το καλοκαίρι !!
   
Rock Overdose: Θες να μας πείς δυο λόγια για το tunes in progress festival?
   
Μάρκος: Ναι βέβαια...είναι δεύτερη χρονιά που θα συμμετέχουμε, η πρώτη υπήρξε στην Αθήνα. Το Tunes το διοργανώνουν οι Agnosia και συγκεκριμένα ο Διονύσης νομίζω, είναι ένα φεστιβάλ που δεν θα πρεπε να το χάσει κανείς, ιδίως οι φίλοι του Prog και του πιό μοντέρνου ήχου και όχι μόνο

Rock Overdose: Μακάρι να καθιερωθεί ως Φεστιβάλ και για αρκετό καρό ακόμη.

Μάρκος: Ναι βέβαια γίνεται φοβερή προσπάθεια !!!
 
Rock Overdose: Μάρκο, ποιά είναι η αγαπημένη πόλη σου για να κάνεις lives? Αν δε κάνω λάθος είπες είναι η Καστοριά, έτσι? Και αν ναι, για πιό λόγο?
   
Μάρκος: Ναι είναι η Καστοριά και τα Γρεβενά...γιατί πέρα απο την Πτολεμαίδα και την Κοζάνη που ήταν η βάση μας, σ΄αυτές τις δύο πόλεις δημιουργήσαμε το κοινό το δικό μας, που μας άκουσε πρώτα live κι έπειτα στουντιακά !! Αυτό είναι πολύ καλό ..
 

Rock Overdose: Υπέροχα! Θες να μας πείς από τι κομμάτια αποτελείτε το setlist σας και αν πέζεται και κάποιες διασκευές?
   
Μάρκος: Γενικώς θα παιχτεί όλο το άλμπουμ..όμως και κάποιες καλές διασκευές όπως συνηθίζουμε άλλωστε που θα ήθελα να τις κρατήσω για έκπληξη χαχα...
  

 


Rock Overdose: Οκ Μάρκο, ανυπομονούμε! Έχεις κάτι άλλο που θα ήθελες να προσθέσεις πριν κλείσουμε τη συνέντευξη μας?
  

Μάρκος: Και 'μείς Ζήση ανυπομονούμε, πρώτη φορά στην Καστοριά μετά το album και το γουστάρουμε πολύ,,,επίσης να ευχαριστήσουμε και τους τοπικούς Hangover για την υποστήριξη, τον Βασίλη Ζιώγα που μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε στο Blue Note καθώς και το Rock Overdose και σένα προσωπικά για την προώθηση του Abandoned. Υπομονή σε όλους τους φίλους των Everflow στην Καστοριά !! Τα λέμε την κυριακή απο κοντά, και μήν ξεχνάτε για τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτο τον καιρό.


Rock Overdose: Να είσαι καλά και καλη συνέχεια σε ό,τι κάνεις!
  
Μάρκος: Επίσης Ζήση οι Everflow σε χαιρετούν, τα λέμε απο κοντά..

 

Comments