Συνέντευξη 3 Fold Pain στο Rock Overdose: “Προσπαθούμε να παίζουμε όπου μπορούμε”

Ο Ζήσης Πετκανάς και το Rock Overdose έδωσαν το παρών και στο 34ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς, όπου και συνομίλησαν με πολλούς από τους εμφανιζόμενους καλλιτέχνες, κυρίως του Youth Stage και του Green Stage. Έτσι λοιπόν εντοπίσαμε και τους Αθηναίους metallers 3 Fold Pain, και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα όσα ειπώθηκαν...
 
 
 
 
 
 
Rockoverdose.gr: Βρισκόμαστε backstage, στο χώρο του River Party στο Νεστόριο Καστοριάς, όπου μόλις τελειώσανε το live τους οι 3 Fold Pain. Να καλησπερίσουμε την μπασίστρια του συγκροτήματος την Έφη.

3 Fold Pain: Καλησπέρα Ζήση.
 
 
Rockoverdose.gr: Πες μας καταρχάς τις εντυπώσεις σου από το μέρος και το σημερινό live και θα πάμε και στην συνέχεια στο συγκρότημα.
 
3 Fold Pain:(Έφη) Κατ αρχήν βρισκόμαστε σε έναν υπέροχο χώρο στη φύση, με πάρα πολύ κόσμο. Περάσαμε πάρα πολύ όμορφα, είναι μια ευχάριστη και πάρα πολύ καλή εμπειρία για εμάς.
 
3 Fold Pain: Γενικά θα είναι καλό να το κάνει περισσότερος κόσμος, το να έρχεται στην εξοχή και να ακολουθεί αυτά τα μονοπάτια και αυτές τις διοργανώσεις γιατί είναι πολύ όμορφα και να είσαι στη φύση και να έχεις μια τόσο όμορφη αντιμετώπιση.
 
 
Rockoverdose.gr: Έτσι ακριβώς. Πάμε λοιπόν στα περί της μπάντας. Θα μας μιλήσει...;
 
3 Fold Pain:(Θοδωρής) Δημιουργηθήκαμε στις αρχές του 2010, έχουμε κυκλοφορήσει ένα EP, ένα promo album και ένα βινύλιο. Προσπαθούμε να παίζουμε όπου μπορούμε και μακάρι να είχαμε την ευκαιρία να παίζουμε σε τέτοιες διοργανώσεις οι οποίες είναι επαγγελματικές και στηρίζουν απόλυτα αυτό που λένε ότι κάνουν. 
 
 
Rockoverdose.gr: Και σίγουρα θα αποκτάς και παραπάνω εμπειρία από την εμφάνιση σε ένα τέτοιο φεστιβάλ. Η εμφάνιση και μόνο στη μικρή σκηνή και ότι σας είδαν αρκετά άτομα εδώ πιστεύω ότι μέτρησε σωστά?
 
3 Fold Pain: (Φοίβος) Συμφωνώ αν και το θέμα είναι κατά πόσο τους αρέσαμε σήμερα (γέλια).
 
 
Rockoverdose.gr: Εγώ προσωπικά σας ακούω πρώτη φορά κ πιστεύω ότι κάνατε την διαφορά. Πάμε και στον τραγουδιστή του συγκροτήματος οπού θα ήθελα να μας πει γιατί διαλέξατε την διασκευή των Ρrodigy;
 
3 Fold Pain: (Αντώνης) Οι Ρrodigy είναι μια μπάντα που στα live τους έχουν φοβερή ενέργεια, κάτι το οποίο θέλουμε να κάνουμε και εμείς στα δικά μας live. Να έχουμε κομμάτια μελωδικά αλλά επίσης να έχουμε και κομμάτια που να μπορεί να χορέψει ο κόσμος, να κουνιούνται οι λαιμοί ας το πούμε.
 
 
Rockoverdose.gr: Ο κύριος συνθέτης του συγκροτήματος ποιος είναι;
 
3 Fold Pain: (Αντώνης) Κοίταξε ο καθένας γράφει το μέρος του, αλλά η αλήθειά είναι ότι ο Θοδωρής έχει ένα μεγάλο ποσοστό των συνθέσεων και μετά ο καθένας προσθέτει τον χαρακτήρα του στο κομμάτι.
 
3 Fold Pain: (Έφη) Η σύνθεση ξεκινάει συνήθως από τον Θοδωρή και μετά τουβλάκι τουβλάκι χτίζουμε οι άλλοι από πάνω.
 
 
Rockoverdose.gr: Σαν μπάντα είστε αρκετό καιρό μαζί ή έχετε αλλαγές στο line- up;
 
3 Fold Pain: (Έφη) Ξεκινήσαμε έτσι και δεν έχει αλλάξει κάτι, γενικά είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και τα βρίσκουμε όλα.
 
 
Rockoverdose.gr: Μακάρι να έχετε αυτό το δέσιμο και να συνεχίσετε για πολύ καιρό μαζί. Γνωρίζω ότι κάποιοι από εσάς παίζεται και σε άλλα σχήματα έτσι δεν είναι;
 
3 Fold Pain: (Έφη) Νομίζω ότι ο ντράμερ (γέλια), αλλά έπαιζε.
 
 
Rockoverdose.gr: Οπότε είστε όλοι ψυχή και σώμα στους 3 Fold Pain?
 
3 Fold Pain: (Αντώνης) Ακριβώς. Αυτή είναι η αλήθεια.
 
 
Rockoverdose.gr: Οι οποίοι έχετε κυκλοφορήσει...;
 
3 Fold Pain: (Αντώνης) Ένα EP to 2010 ένα full length δίσκο το 2011. Επίσης έχουμε ένα βινύλιο 7 ιντσών.
 
 
Rockoverdose.gr: Το βινύλιο πότε το κυκλοφορήσατε;
 
3 Fold Pain: (Αντώνης) Και αυτό το 2010.
 
 
Rockoverdose.gr: Και το cd στην ίδια εταιρία ήτανε;
 
3 Fold Pain: (Αντώνης) Το cd και το EP δεν έχουν ακόμα εταιρία, είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και τα δύο.
 
 
Rockoverdose.gr: Το βινύλιο πώς και σας βγήκε;
 
3 Fold Pain: (Αντώνης) Μας πρότειναν συνεργασία με την εταιρία και κάναμε το βινύλιο το οποίο έχει μια νοσταλγία. Μακάρι να επανέλθει το βινύλιο.
 
 
Rockoverdose.gr: Μου είπατε ότι κάνατε το cd με δικά σας έξοδα, πλέον οι περισσότερες μπάντες αυτό κάνουνε και δίνουν το υλικό τους μέσω διαδικτύου. Αυτό για ποιο λόγο πιστεύεις ότι γίνεται;
 
3 Fold Pain: (Αντώνης) Γίνεται γιατί στην χώρα μας ακόμα δεν βοηθάει ακόμα η παιδεία που έχουμε διότι η μουσική στην Ελλάδα είναι κυρίως τα λαϊκά  και καλά κάνει για όποιους αρέσκονται με αυτό το είδος. Από εκεί και πέρα οι μπάντες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρατηρώ τρομερές δουλειές από underground μπάντες. Μπάντες οι οποίες είναι αυτοχρηματοδοτούμενες οι δουλείες τους παίζουν φοβερά και έχουν πολύ καλό εξοπλισμό και γενικά στέκονται πάρα πολύ ωραία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.
 
 
Rockoverdose.gr: Αλλά από την άλλη μεριά είναι κι η προώθηση... Το να υπάρχουν τόσες πολύ καλές μπάντες στην Ελλάδα και να μην μπορείς να κάνεις το κλικ όμως...
 
3 Fold Pain: (Φοίβος) Οι εταιρίες πλέον σήμερα έχουν αλλάξει τον χαρακτήρα που είχανε. Η εμποροποίηση της μουσικής είχε ως αποτέλεσμα οι εταιρίες να ψάχνουν να βρουν τον καλλιτέχνη ο οποίος θα αξιοποιούσε καλύτερα το συγκεκριμένο προϊόν. Σήμερα επειδή τα προϊόντα είναι πολλά και οι εταιρίες αρχίσανε να βγάζουν χρήματα επειδή υπάρχει το download εκεί αρχίσανε να καταλαβαίνουν τι σημαίνει κανονική μοιρασιά της μουσικής και να μην κοιτάνε μόνο την κερδοφορία.
 
 
Rockoverdose.gr: Ποιος ασχολείται με το διαδίκτυο αρκετά;
 
3 Fold Pain: Όλοι. Ακόμα και ο μάνατζερ (γέλια). 
 
 
Rockoverdose.gr: Πείτε μας λοιπόν τρόπους επικοινωνίας με το συγκρότημα;
 
3 Fold Pain: (Έφη) Κατ' αρχήν μέσω του site μας, το οποίο ανανεώνεται σύντομα για το κοινό. Ακόμα μέσω myspace, youtube, facebook υπάρχει η επίσημη σελίδα του συγκροτήματος. 
 
 
Rockoverdose.gr: Έχετε κ ένα βιντεοκλίπ νομίζω έτσι;
 
3 Fold Pain: (Αντώνης) Το βιντεοκλίπ μας είναι το τραγούδι Don't trust in το οποίο μιλά για την χειραγώγηση του μυαλού και είναι τρομερά επίκαιρο περιέχει καθαρότητα στο λόγο και πολυ προβληματισμό, γενικά έχει ότι βιώνουμε σήμερα όλοι χωρίς κλισέ. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να πάρεις ένα χαρτί και στυλό και να γράψεις ένα κομμάτι για το σήμερα που βιώνουμε.
 
 
Rockoverdose.gr: Και που γυρίστηκε το βιντεοκλίπ;
 
3 Fold Pain: (Αντώνης) Να σου πω ακριβώς δεν θυμόμαστε το μέρος(γέλια), αλλά ήταν σε μια όμορφη εγκαταλελειμμένη αποθήκη στο Κορωπί. Πολύ ωραίος χώρος όπου είχαμε κάνει και μια φωτογράφιση εκεί. Ετοιμάζουμε και ένα βίντεο ακόμα, έχουμε βρει την ιστορία  αλλά δεν το αποκαλύπτουμε μιας κ ρωτήσατε (γέλια). 
 
 
Rockoverdose.gr: Πάμε στα επερχόμενα live τώρα. Έχουμε κάτι προγραμματισμένο;
 
3 Fold Pain:(Θοδωρής) Παίζουμε στο Αίγιο σε ένα φεστιβάλ με αρκετό κόσμο κάτω στο λιμάνι. Στις 20 Αυγούστου στο Γαλάτσι στο άλσος. Αυτά είναι τα κλεισμένα live. Γενικά έχουμε σχέδια για Ελλάδα και εξωτερικό.
 
 
Rockoverdose.gr: Έχετε παίξει και Ιταλία νομίζω;
 
3 Fold Pain:(Θοδωρής) Ναι έχουμε παίξει Ιταλία όπου κάναμε πέντε shows εκεί πέρα. Ήταν ένα τουρ 8ήμερο το οποίο μας προσέφερε πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία.
 
 
Rockoverdose.gr: Ήταν για τις ανάγκες κάποιου φεστιβάλ;
 
3 Fold Pain:(Θοδωρής) Ναι παράλληλα παίξαμε και σε άλλα τέσσερα live. Κάναμε τουρ από πόλη σε πόλη κάθε μέρα και η εμπειρία ήταν μεγάλη.
 
 
Rockoverdose.gr: Κάτι άλλο να προσθέσετε;
 
3 Fold Pain:(Θοδωρής) Κάτι ευχάριστο που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό είναι κάποιες επαφές που έχουμε κάνει με κάποιες εταιρίες για εξοπλισμό και μπλουζάκια για promotion και να καλύπτουμε κάποια έξοδα. Επίσης έχουμε συνεργασία με το δισκάδικο 7+7.
 
 
Rockoverdose.gr: Το cd σας είναι κάπου διαθέσιμο;
 
3 Fold Pain: (Έφη) Στο 7+7 και η τιμή του είναι 7,90 ευρώ.
 
Rockoverdose.gr:Σε αυτό το σημείο να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ. Ήσασταν υπέροχοι και  χάρηκα που σας είδα ζωντανά. 
 
3 Fold Pain: Εμείς ευχαριστούμε να είστε καλά.
 
 
 
Απομαγνητοφώνηση: Γιώργος Μπιτζίνης
 

Comments