Συνέντευξη 4ΒΙΤΤΕΝ στο Rock Overdose: “Aισθανόμαστε την Αγγλία σαν δεύτερη πατρίδα μας”

Oι μπάντες που σπάνε τα σύνορα της Ελλάδας και γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη επιτυχία μέρα με τη μέρα αυξάνονται συνεχώς, και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Μία από αυτές τις μπάντες δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τους hard rockers 4Βitten, οι οποίοι τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν οργώσει Αγγλία και Ελλάδα με τα lives τους. Οι υψηλές πωλήσεις του δεύτερου δίσκου τους μάλιστα με τίτλο “Delirium” αποτέλεσαν και το εναρκτήριο λάκτισμα για την πολυαναμενόμενη ευρωπαϊκή περιοδεία τους με τους θρυλικούς UFO, όπως μας αποκάλυψε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, George Maroulis! Απολαύστε τη συνέντευξη παρακάτω, μόνο στο Rock Overdose.

 

Rockoverdose.gr: Γεια χαρά George, είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες των Ελλήνων οπαδών στο Rock Overdose!

George: Γεια χαρά και σε εσάς και στους αναγνώστες του Rock Overdose. Κάνετε καταπληκτική δουλειά και οφείλω να ομολογήσω ότι μέσα απο το περιοδικό σας έχουν γνωρίσει τους 4Bitten πολλοί νέοι φίλοι μας!!

Rockoverdose.gr: Ευρωπαϊκή περιοδεία με UFO μάθαμε; Και ημερομηνίες προστίθενται συνεχώς!

George: Τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2013 περιοδέυουμε σε Αγγλία και Ευρώπη με τους θρυλικούς UFO σε ένα σύνολο 23 εμφανίσεων... έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν 19 dates και πολύ σύντομα αναμένονται και τα υπόλοιπα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα βρισκόμαστε στο πλευρό μιας απο τις μεγαλύτερες μπάντες στο Hard Rock και ανυπομονούμε να βρεθούμε στο δρόμο μαζί τους και να γνωρίσουμε καινούργιο κόσμο.

Rockoverdose.gr: Έχετε περιοδεύσει και στη Βρετανία ήδη όμως, πρέπει να 'ναι απίστευτη εμπειρία.

George: Από το 2009 που κυκλοφόρησε ο πρώτος μας δίσκος “No More Sins” έχουμε επισκεφτεί την Αγγλία 4 φορές. Το 2009 ανοίγοντας τα live του Dan Reed (Dan Reed Network), το 2010 σαν το main  support  στους Michael Schenker Group  και στον Dave Evans (AC/DC) και ξανά την ίδια χρονιά πάλι παίζοντας στο SOS Festival στο Manchester και κάνοντας και κάποια headline shows. Το να κάνεις εμφανίσεις και να παρουσιάζεις την μουσική σου σε μια χώρα διαφορετική απο τη δική σου είναι κάτι μοναδικό και πόσο μάλιστα στην Αγγλία. Λόγω μάλιστα του ότι η δισκογραφική μας έχει έδρα εκεί την αισθανόμαστε πλέον σαν δεύτερη πατρίδα μας.

Rockoverdose.gr: Ποιο είναι το feedback που έχετε πάρει μέχρι στιγμής από το “Delirium”;

George: Το“Delirium” κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο και  έχει λάβει άριστες κριτικές απο την πλειοψηφία του μουσικού τύπου σε Ευρώπη και Αμερική και οι μέχρι τώρα πωλήσεις του θεωρούνται ικανοποιητικές δεδομένου και της δύσκολης εποχής που διανύουμε. Ήταν και το εισιτήριο μας ας το πούμε για την περιοδεία με τους UFO τραβώντας την προσοχή του management τους και δίνοντας μας την ευκαιρία να είμαστε μαζί τους.

Rockoverdose.gr: Όλη αυτή η επιτυχία, ήταν κάτι που περιμένατε όταν παίρνατε μέρος σ' εκείνη την ιστορική πια KISS tribute συλλογή; Πώς ξεκίνησαν όλα;

George: Δεν το βλέπουμε σαν επιτυχία αλλά σαν αποτέλεσμα της τόσο σκληρής δουλειάς που κάνουμε. Εδώ και σχεδόν 10 χρόνια που είμαστε μαζί, με την ίδια σύνθεση απο το 2002, έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσουμε ως εδώ που είμαστε τώρα... έχουμε παίξει σχεδόν παντού, σε όλα τα stages της Αθήνας, σε πάρα πολλά στην επαρχία, τα πρώτα χρόνια διασκευάζοντας κομμάτια από τις μπάντες που αγαπάμε, στη συνέχεια και με το δικό μας υλικό, και έχουμε περάσει καλές και κακές στιγμές. Ξέρεις είμαστε σαν οικογένεια με την Φώφη, τον Άκη και τον Άγγελο και έχουμε ένα τόσο ισχυρό δέσιμο μεταξύ μας που είναι πολύ δύσκολο να μην το αντιληφθεί κανείς όταν παίζουμε μαζί στην σκηνή. Το tribute στους KISS το 2008 ήταν η πρώτη συμμετοχή μας σε επίσημη κυκλοφορία και πλέον μας κατέστησε σαφές ότι είχε έρθει η ώρα να κυκλοφορήσουμε το δικό μας υλικό.

Rockoverdose.gr: Φαντάζομαι έχει βοηθήσει πολύ το γεγονός ότι η Φώφη έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αμερική...;

George: Η Φώφη έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Αμερική. Τα Αγγλικά της όπως καταλαβαίνεις είναι άπταιστα, γεγονός που έχει βοηθήσει πάρα πολύ και στο πώς γράφει στίχους και στο πώς ακούγεται... Το άλλο είναι οι μουσικές επιρροές της, που σαφώς ειναι προσανατολισμένες στο ύφος μας και τις οποίες κουβαλάει από τα τόσα χρόνια παραμονής της εκεί.  

Rockoverdose.gr: Αν έκανες ένα flashback πίσω, ποιες ήταν οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες στιγμές αυτά τα 4 χρόνια;

George: Κοίτα... Αν κάνεις κάτι που αγαπάς πάρα πολύ και είσαι αφοσιομένως και καθηλωμένος απο αυτό, δύσκολα όταν κάνεις flashback σκέφτεσαι κάτι αρνητικό... Από το 2002 που είμαστε μαζί έχουν συμβεί πάρα πολλά πράγματα στην μπάντα και έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις απο τα συγκροτήματα και τον κόσμο που έχουμε γνωρίσει στα live μας. Πολλές φορές ειδικά όταν είμαστε on tour συμβαίνουν διάφορα πράγματα που μπορούν να σε καταβάλουν ή να σε επηρεάσουν αρνητικά, αλλά όλα ξεχνιούνται με το που πατήσουμε το πόδι μας στο stage, οπότε σχεδόν πάντα στο μυαλό μας μένουν οι καλές αναμνήσεις!

Rockoverdose.gr: Έχετε πρωινές δουλειές όταν δεν είστε σε περιοδεία, πώς είναι μια τυπική μέρα για τους 4BITTEN;

George: Δυστυχώς ή ευτυχώς κανένας από εμάς δεν έχει πρωινές δουλειές και είμαστε 100% αφοσιωμένοι στο πρόγραμμα τις μπάντας και στους στόχους της. Βγάζουμε τα προς το ζήν ως μουσικοί ή τουλάχιστον προσπαθούμε!! Όταν δεν δουλεύουμε για την μπάντα παίζοντας το υλικό μας ή γράφοντας καινούργιο, κάποιοι απο εμάς διδάσκουν μουσική και κάποιοι δουλεύουν ως session μουσικοί... Πρέπει τα προγράμματα μας να είναι τέτοια ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούμε να μεταβούμε στο εξωτερικό για live κτλ..

Rockoverdose.gr: Ποια είναι η συμβουλή σας σε όλα αυτά τα παιδιά που ονειρεύονται να κάνουν κάτι στη μουσική βιομηχανία;

George: Δεν νομίζω ότι είμαστε οι κατάλληλοι να δίνουν συμβουλές αλλά ένα καλό ξεκίνημα θα ήταν, να πιστέψουν στους ευατούς τους, να γράφουν καλή μουσική και να κάνουν καλές παραγωγές και να δουλεύουν σκληρά για τους στόχους τους... Πρέπει να είναι σε συνεχή εγρήγορση για το τι συμβαίνει μουσικά γύρω τους και να είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή να παίξουν την μουσική τους οπουδήποτε... Α, και να πίνουν πολυ μπύρα κάνει καλό...!!!!!!!!!!

Rockoverdose.gr: Ετοιμάζετε και κάτι άλλο αυτόν τον καιρό;

George: Αυτό τον καιρό ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το tour με τους UFO και ταυτόχρονα έχουμε ξεκινήσει σιγά σιγά να δουλεύουμε κάποιες καινούργιες ιδέες για το τρίτο μας album. Απ’ ότι γνωρίζω σύντομα θα ανακοινωθούν και κάποια καλοκαιρινά Festival στα οποία θα πάρουμε μέρος. Ήδη έχουμε ανακοινώσει την συμμετοχή μας στο WIZZ FEST τον προσεχή Μάρτιο που πραγματοποιείται εδώ και 5 χρόνια, κάθε χρόνο στην πόλη Aalter του Βελγίου... Πολύ σύντομα επίσης θα ανακοινωθεί και μια εμφάνιση μας τον Φεβρουάριο στην Αθήνα και ετοιμάζουμε και ενα mini  tour την Άνοιξη σε πολλές πόλεις της χώρας μας.

Rockoverdose.gr: Αναμένουμε λοιπόν, σ' ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη! Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε στον κόσμο;

George: Εμείς ευχαριστούμε το Rock Overdose για  την υποστήριξή του. Ευχόμαστε να δούμε από κοντά όσους πιο πολλούς φίλους μας γίνεται στα επερχόμενα live μας και να είσαστε όλοι καλά. Μην φοβάστε τίποτα και κανέναν... R N R PEOPLE!!!!!!!!!

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

Comments