Συνέντευξη Ares (Aeternus): “Αν θα συνέχιζα με τους Immortal θα επηρέαζε τους Aeternus, γι αυτό τους απέρριψα”

 

Απ το κρύο Bergen, οι Νορβηγοί dark metalers Aeternus επιστρέφουν μετά το τελευταίο τους άλμπουμ “Hexaeon” το 2006. Ο Ares, το μοναδικό μέλος που παραμένει απ το αρχικό σχήμα, με χαρά απαντάει στις ερωτήσεις μας σχετικά με το άλμπουμ, την μπάντα και τις εμπειρίες του από όταν έπαιζε σε Gorgoroth και Immortal.

Rock Overdose: Λοιπόν Ares, συστήσου στο κοινό σε παρακαλώ!

Ares: Γεια σας, είμαι ο Ares, ιδρυτής των Aeternus, το 1993. Παίζω κιθάρα και κάνω επίσης τα φωνητικά στην μπάντα.

Rock Overdose: Έχοντας 6 full-length και με το “Hexaeon” να παίρνει αρκετές καλές κριτικές, προχωράτε για το έβδομο άλμπουμ. Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτό.

Ares: Ναι λοιπόν, τι να πρωτοπώ.. ή από πού ν’ αρχίσω. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες γι’ αυτό, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Πήρε αρκετό χρόνο να γράψουμε μουσική γι’ αυτό τον δίσκο, αλλά αυτές τις μέρες το δουλεύουμε τελικά. Διάφορα γεγονότα μας πήγαν πίσω στην σύνθεση του άλμπουμ κι έτσι πέρασαν χρόνια απ’ το “Heaxeon”. Όμως, όλα τελικά χαλάρωσαν και μπόρεσαν να γράψω μουσική ξανά, κι έτσι προχώρησε γρήγορα. Ένας σημαντικός λόγος ήταν ότι ο πρώτος drummer μας, ο Erik, αποχώρησε μετά το “Hexaeon” και έπειτα είχα πρόβλημα στο να γράψω καλή μουσική ή να κάνω οτιδήποτε άλλο. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος ώστε να βρω την σπίθα να συνεχίσω για έναν σκοπό ξέρεις… και όταν ο Phobos (drummer) μπήκε στην μπάντα, ξοδέψαμε αρκετό διάστημα στο να κάνουμε πρόβες αντί να γράφουμε τραγούδια.

Τώρα με το έβδομο άλμπουμ έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε το “Heaxeon” και να μπούμε σε νέα μονοπάτια του ακραίου ήχου που δηλώνει το στοιχείο που οι Aeternus εκπροσωπούν, το Dark Metal. Αυτή ήταν μία μακρά και δύσκολη διαδικασία. Όμως είμαστε παρόντες και τα drums έχουν γραφτεί και είμαστε σε διαδικασία ηχογράφησης για τις κιθάρες αυτές τις μέρες. Αυτός ο νέος δίσκος θα είναι σίγουρα μια καταστρεπτική έκρηξη και ευχαρίστηση για αυτούς που εκτιμάνε αυτό που κάνουμε. Όλες οι πτυχές έχουν καλυφθεί και νέα δεδομένα έχουν έρθει στην επιφάνεια. Φυσικά, το πιο ενδιαφέρον είναι το στυλ παιξίματος στα drums του Phobos, μετά από έξι άλμπουμ με τονErik, ο Phobos είναι πλέον στο τιμόνι και είναι καταπληκτικό τι έχει κάνει με τα τραγούδια μας. Το στυλ του ταιριάζει απόλυτα με το δικό μας και θεωρώ ότι έχει προσπεράσει πολλά εμπόδια για να φτάσει στο επίπεδο που είναι τώρα.

Άλλο ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι φυσικά ο νέος μας κιθαρίστας, Specter, που κάνει φανταστικά lead για κάποια τραγούδια/μέρη (τραγουδιών) που απλά γ@μάνε. Συνέβαλε ακόμα στο να γράψουμε τραγούδια, κι εδώ κι εκεί, όπως δεν έχει βοηθήσει κανένα άλλο μέλος των Aeternus στο παρελθόν. Ένας πραγματικά υπέροχος τύπος να έχω δίπλα μου σαν δεύτερος κιθαρίστας στους Aeternus!

Έτσι, με τα νέα μέλη, την πάροδο πολλών χρόνων, τις προσπάθειες, συν πραγματικά σκληρή δουλειά και παίρνοντας τον χρόνο μας, είναι ασφαλές να πούμε: Έχουμε τον ερχομό ενός γ@μηστερού άλμπουμ!

Rock Overdose: Ο drummer σας, ο Phobos, είναι Έλληνας. Είστε ικανοποιημένοι μαζί του απ’ το 2007 που μπήκε στην μπάντα;

Ares: Στην πραγματικότητα, είναι μισός Έλληνας. Έχει δώσει αρκετά στην μπάντα και έχει δουλέψει ΠΟΛΥ σκληρά για να φτάσει ως εδώ. Δεν ξέρω πόσο βάρος πρέπει ο ίδιος να σήκωσε για να έχει το προσωπικό του στυλ κόντρα στο στυλ και την τεχνική του παλιού μαςdrummer, αλλά σίγουρα όπως όλοι γνωρίζουμε: ο Eric ήταν και ακόμα είναι ένας απ’ τους καλύτερους και τους πιο ακριβείς drummers στην σκηνή του Νορβηγικού μέταλ (κατά την γνώμη μου) και ξέρω πως ο Phobos πιστεύει το ίδιο. Ήξερε ποιου θα έπαιρνε την θέση, να το θέσουμε μ’ αυτό τον τρόπο. Ο Erik αποσύρθηκε έπειτα από 13 χρόνια στην μπάντα… για προσωπικούς λόγους και απόψεις που είχε για τον ακραίο ήχο αυτό το διάστημα, όχι επειδή δεν μπορούσε να κουμαντάρει τα τύμπανα. Είχε μόλις τελειώσει την παραγωγή ενός γ@μάτου άλμπουμ μαζί με εμένα και Vgandr. Έτσι, πρέπει κανείς να καταλάβει τη μεγάλη ευθύνη που είχαμε το να πει ναι για να αναλάβει τη δουλειά. Έχει, επίσης, την ίδια νοοτροπία που έχει ο Erik ..να πηγαίνει για το απόλυτο όταν παίζει drums, ενδιαφέροντα, πλήρη και σταθερά, ακριβή και ισχυρά… και χωρίς τουλάχιστον να επιδεικνύει το δικό του μοναδικό στυλ. Πολλές φορές πραγματικά που μου θυμίζει τον Erik, και έχουν πει και άλλοι το ίδιο.

Θα ακούσετε ότι στον καινούριο μας δίσκο ο Phobos έχει σίγουρα ότι χρειάζεται για να χειριστεί τα τύμπανα στους Aeternus.

 

Rock Overdose: Έπαιζες πιο παλιά σε Immortal και Gorgoroth. Μπορείς να μου πεις ποια περίοδο ήσουν με αυτούς και πώς έγινες μέλος τους;

Ares: Λοιπόν, έπαιζα μπάσο στους Gorgoroth απ’ τα τέλη του 1995 μέχρι το 1997, περίπου 2 χρόνια. Είχε πολύ πλάκα φυσικά να είσαι μέλος των Gorgoroth. Δεν έγραψα μουσική γι’ αυτούς, αλλά είχαμε δύο φοβερές περιοδείες και κάποιες εμφανίσεις που μου πρόσφεραν αρκετά. Νομίζω ότι έπαιξα μπάσο σε 4 κομμάτια τους στο στούντιο για τους Gorgoroth. Έφυγα προς τα τέλη του 1997 ώστε να συγκεντρωθώ στους Aeternus, και κάπως έτσι έχασα τον ενδιαφέρον να παίζω μπάσο γι’ αυτούς.

Οι Immortal ήθελαν να με προσλάβουν για μία περιοδεία τους το 1998, απάντησα φυσικά ναι και αυτό είναι όλο! Μία φανταστική εμπειρία και (μία φανταστική) περιοδεία φυσικά. Με ρώτησαν αν ήθελα να συνεχίσω, αλλά φοβήθηκα ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να επηρεάσει άσχημα τους Aeternus και γι’ αυτό το απέρριψα. Το μετάνιωσα αργότερα φυσικά αλλά ως επί το πλείστον πίστεψα ότι έκανα το σωστό γι’ αυτό που είχα δημιουργήσει ως δικό μου τρόπο ζωής με τη μουσική: τους Aeternus.

Rock Overdose: "And the Seventh His soul detesteth". Πώς σκεφτήκατε έναν τέτοιο τίτλο και τι να περιμένουμε από ένα τέτοιο άλμπουμ;

 

Ares: Ο πρώην μπασίστας μας Vgandr (Helheim, Taake) τον σκέφτηκε. Είναι επίσης ένα τραγούδι που έγραψε στίχους (όπως κάνει με όλα μας τα τραγούδια, οι στίχοι είναι δικοί του). Ένα αρκετά αντι-θρησκευτικό κομμάτι, και ο τίτλος φυσικά ταιριάζει με την κυκλοφορία του δίσκου, αφού είναι ο έβδομος για εμάς.

 

Να περιμένετε Dark Metal. Δύναμη, μελωδίες, ταχύτητα, heavy riffs και brutal φωνητικά, όπως πάντα!

 

Rock Overdose: Έχετε υπογράψει με Hammerheart Records και το “Hexaeon “ κυκλοφόρησε από την Karisma Records. Τώρα ανήκετε στην Dark Essence Records. Τι παραπάνω πιστεύεις ότι μπορεί να σας προσφέρει για τον νέο δίσκο;

Ares: Ο χρόνος θα δείξει, χεχε. Θεωρούμε ότι στην δισκογραφική εταιρία πιστεύουν σε εμάς και θα κάνουν το καθήκον τους, όπως φυσικά κάνουμε κι εμείς το δικό μας!

Rock Overdose: Θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς σας;

 

Ares: Σε Έλληνες και μη οπαδούς: Ευχαριστούμε για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια.

 

Rock Overdose: Είναι η Ελλάδα ένας απ’ τους προορισμούς σας όσον αφορά τα μελλοντικά σας σχέδια;

 

Ares: Ναι, θα επικεντρωθούμε κατά ένα μέρος να μπορέσουμε και να έρθουμε να παίξουμε για εσάς σίγουρα! Αλήθεια θέλουμε να παίξουμε στην Ελλάδα και γνωρίζουμε ότι πολλοί θα εκτιμήσουν κάτι τέτοιο, όπως θα το εκτιμήσουμε κι εμείς.

 

Rock Overdose: Και πώς θα ήθελες να τελειώσει αυτή η συζήτηση;

Ares: Να περιμένετε τον νέο δίσκο απ’ τους Aeternus τέλη του 2012 ή αρχές του 2013. Με το “And the Seventh his Soul Detesteth”, μια νέα εποχή ξεκίνησε!

 

Για το RockOverdose.gr : Λαμπρινή Γκούμα

Comments