Συνέντευξη BLACK JUJU στο Rock Overdose: το support act των Orange Goblin στη Λάρισα

Οι βαριοί και ασήκωτοι Black Juju δημιουργήθηκαν το 2011 στην πόλη της Λάρισας. Το Rock Overdose είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ζωντανά για πρώτη φορά με τον βετεράνο τραγουδιστή της τετραμελούς μπάντας, τον Πάνο Δημητρίου, πριν ένα χρόνο, εν αναμονή της εμφάνισής τους στην τελευταία συναυλία των Cathedral στην Ελλάδα. Με αφορμή άλλο ένα μεγάλο live στο οποίο θα πάρουν μέρος, αυτό των Άγγλων stoner metallers Orange Goblin στις 5 Οκτωβρίου, οι Black Juju και ο Πάνος Δημητρίου έρχονται και πάλι στο προσκήνιο, αυτή τη φορά δίνοντάς μας λεπτομέρειες για τον ντεμπούτο δίσκο τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2012.

 

Rockoverdose.gr: Γεια χαρά Πάνο, καλώς ήρθατε για άλλη μια φορά στο Rock Overdose! Πώς νιώθετε που ανοίγετε για τους Orange Goblin σε λίγες μέρες;

Πάνος: Γεια χαρά και σε εσάς. Χαρά μας να φιλοξενούμαστε στις σελίδες του Rock Overdose. Κάνετε πολύ καλή δουλειά εκεί πέρα.
Ανοίγουμε λοιπόν για τους Orange Goblin στις 5/10 στην πόλη μας την Λάρισα μπροστά σε κοινό που μας γνωρίζει, αλλά όπως και να το κάνουμε, πάντα όταν ανοίγεις για μια μπάντα του εξωτερικού νιώθεις μεγαλύτερο ενθουσιασμό, ειδικά όταν αυτή βρίσκεται στο pick της, όπως πιστεύουμε ότι ισχύει αυτή τη στιγμή για τους Goblin.
 

Rockoverdose.gr: Πέρασε ένας χρόνος κιόλας από τότε που μοιραστήκατε τη σκηνή και με τους Cathedral στην τελευταία τους συναυλία στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να ήταν μοναδική εμπειρία...

Πάνος: Πράγματι ένα χρόνο πριν... Όπως είπαμε και για τους Orange Goblin υπάρχει πάντα αυτός ο ενθουσιασμός, αυτή η διάθεση να δώσεις το κάτι παραπάνω όταν παίζεις support σε αναγνωρισμένες μπάντες. Από εκεί και πέρα, το να μοιραστείς με αυτούς κάποια παραπάνω εμπειρία εξαρτάται και από τους χαρακτήρες τους. Συνήθως μένεις απλά στο ότι παίζεις γι' αυτούς.

Rockoverdose.gr: ΟΚ κατάλαβα. Αλήθεια, θα μπάινατε στο studio τότε, τι έγινε τελικά;

Πάνος: Τελικά ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις στο Fabric studio της Λάρισας το Μάρτιο και με κάτι διαλείμματα ενδιάμεσα τελειώσαμε τον Ιούλιο. Συνεχίσαμε με τα μιξαρίσματα και τώρα πια βρισκόμαστε στη διαδικασία του mastering.
Σκοπός μας ήταν να το έχουμε έτοιμο μέχρι το live με τους Goblin αλλά δεν τα καταφέραμε.
Σίγουρα θα έχει κυκλοφορήσει μέχρι τις γιορτές. Ο τίτλος του θα είναι LETTERS FROM MY BROTHER CAIN και θα περιέχει 11 τραγούδια.

Rockoverdose.gr: Κάνατε καθόλου αλλαγές στον ήχο σας; Τι να αναμένουμε;

Πάνος: Αυτοί που μας έχουν δει live ξέρουν ότι ο ήχος μας είναι βαρύς στη φλέβα των Black Sabbath... και έτσι θα μείνει.

Rockoverdose.gr: Έχετε προχωρήσει από άποψη artwork;

Πάνος: Αν εννοείς το εξώφυλλο του δίσκου ναι... είναι όλα σχεδόν έτοιμα. Όχι τίποτα fancy... Απλά και λιτά, σαν την μουσική μας.

Rockoverdose.gr: Σκοπεύετε να έρθετε σε επαφή με κάποια labels για την κυκλοφορία του δίσκου;

Πάνος: Υπάρχουν κάποιες σκέψεις αλλά προς το παρόν το μόνο που μας απασχολεί είναι να ολοκληρωθεί το CD μας. Δεν θα θέλαμε να μιλήσουμε εκ των προτέρων για πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς. Μακάρι να πάνε όλα καλά και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.

Rockoverdose.gr: Σίγουρα. Δεν κάνετε ποτέ διασκευές, γιατί;

Πάνος: Διασκευή για εμάς είναι να πάρεις ένα τραγούδι από κάποιον άλλο καλλιτέχνη και να το κάνεις να ακούγεται δικό σου. Με αυτή την έννοια παίζουμε ήδη μια διασκευή σε ένα τραγούδι της Βillie Holiday, το "Gloomy Sunday", που είναι ένα πραγματικά doom έπος...
Έχουμε τόσα δικά μας τραγούδια στα οποία πιστεύουμε και θα θέλαμε να επικεντρωθούμε πρώτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα παίξουμε τραγούδια από κάποιες μπάντες που μας έχουν επηρεάσει, έτσι για το κέφι μας.

Rockoverdose.gr: Συγκρίνοντας τις πρώτες εποχές του ελληνικού metal, μιας και προσωπικά έχεις μεγάλη εμπειρία, πώς βλέπεις τα τελευταία χρόνια την εξέλιξη της σκηνής;

Πάνος: Μετά από σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας στην ελληνική metal σκηνή μπορώ να πω πως αν και οι παραγωγές, το παίξιμο και ο ήχος στα live ειδικά έχουν βελτιωθεί πολύ, η ελληνική νοοτροπία δυστυχώς παραμένει και αυτό είναι που τραβάει την όλη φάση πίσω.

Rockoverdose.gr: Εκ πεποιθήσεως δεν έχετε αναπτύξει το προφίλ σας στο διαδίκτυο;

Πάνος: Η αλήθεια είναι πως σε αυτό δεν έχουμε δώσει ιδιαίτερη προσοχή αν εξαιρέσει κανείς το Facebook...
Θα θέλαμε να βρούμε κάποιον να ασχοληθεί γιατί εμείς δεν τα πάμε και πολύ καλά... Είναι όμως αναγκαίο στην εποχή που ζούμε.

Rockoverdose.gr: Τι σχέδια έχετε για τους Black Juju; Έρχεται ποτέ σε “σύγκρουση” με τις άλλες μπάντες που ανήκετε, όπως τους ιστορικούς Denial Price;

Πάνος: Τα σχέδια με τους Black Juju είναι να βγάλουμε το CD, να κάνουμε κάποιο video clip, πολλά live και να περνάμε καλά.
Γενικά όλοι είμαστε φίλοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί στο παρελθόν σε μπάντες όπως Dorian Gray, Denial Price κλπ. Αυτή την στιγμή έχουμε μόνο τους Black Juju... και αρκετές μπύρες...

Rockoverdose.gr: Οι μπύρες είναι απαραίτητες...! Περιμένουμε να σας δούμε στις 5 Οκτωβρίου λοιπόν, σ' ευχαριστούμε για τον χρόνο σου Πάνο! Ο επίλογος δικός σου.
 
Πάνος:
Εμείς με την σειρά μας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία σας και να δώσουμε ραντεβού σε κάποιο live για να τα πούμε και καλύτερα.
Σε όλους εσάς εκεί έξω θα θέλαμε να δώσετε την αξία που πρέπει, εκεί που πρέπει.
Τhanx a lot.
 

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

Comments