Συνέντευξη CEMETERY DANCE στο Rock Overdose: “Αποφύγαμε τον σκοτεινό δρόμο των διασκευών”

Οι Cemetery Dance είναι μια νέα μπάντα στα χωράφια της ελληνικής metal σκηνής, αποτελείται όμως από άτομα που από ότι φαίνεται την έχουν σπείρει και θερίσει πάμπολες φορές αφού κατάγονται από συγκροτήματα όπως Nocta, Unsin, Nightfall, Mopar, Skysent LU, Positron. Πριν το πρώτο τους live σαν Cemetery Dance στα πλαίσια του ROCK HARD LIVE την επόμενη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Rainbow Rock Bar, και ενώ ετοιμάζουν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο, η πενταμελής μπάντα σε συνεργασία με το Rock Hard, μίλησε στο Rock Overdose.

 

 

Rockoverdose.gr: Γεια χαρά παιδιά! Θέλετε να μας πείτε για αρχή με τι είδους μουσική ασχολείστε;  Τι επιρροές έχετε;  

Cemetery Dance: Αν θέλουμε να εντάξουμε την μουσική που παίζουμε στις “μεγάλες” κατηγορίες, τότε είναι hard rock / heavy metal. Πιο ειδικά θα λέγαμε οτι παίζουμε No Saviour’s Ground music. Όσον αφορά τις επιρροές μας, προέρχονται από αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους είδη. Blues Rock, Rock, Hard Rock, Heavy Metal, Stoner Μetal, Punk, Pop, Garage, Industrial Metal, Sleaze Rock, Black Metal. Δηλαδή περίπου όλα τα είδη!
 

Rockoverdose.gr: Πότε και πώς ξεκίνησε η μπάντα;

Cemetery Dance: Ξεκινήσαμε να παίζουμε λίγο πριν το Καλοκαίρι του 2012. Από την πρώτη μέρα "τζαμάρουμε" δικές μας ιδέες αποφεύγοντας τον “σκοτεινό” δρόμο των διασκευών. Έχουμε κάνει θητεία και σε μπάντες που έπαιζαν αποκλειστικά διασκευές για αρκετά χρόνια και αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να πατήσουμε στα πόδια μας.
 

Rockoverdose.gr: Από ποιους αποτελείται το συγκρότημα;

Cemetery Dance: Τα μέλη του συγκροτήματος είναι Κώστας - κιθάρα/ φωνή, Άρης - κιθάρα, LaZy - φωνή, Teo τύμπανα και Jojos - μπάσο.
 

Rockoverdose.gr: Το όνομα πώς προήλθε;

Cemetery Dance: Το όνομα προήλθε από τον τίτλο του τραγουδιού μας "Cemetery Dance". Μόλις έφερε τους στίχους ο Κώστας με αυτόν τον τίτλο, ο Lazy πρότεινε να γίνει και το όνομα της μπάντας. Σύντομα υιοθετήθηκε.
 

Rockoverdose.gr: Στιχουργικά με τι ασχολείστε;

Cemetery Dance: Τα περισσότερα τραγούδια μας έχουν κοινωνικό και πολιτικό στίχο, αλλά έχουμε και τραγούδια που περιγράφουν σχέσεις αγάπης και μίσους.


Rockoverdose.gr: Διασκευές παίζετε καθόλου;

Cemetery Dance: Για την ώρα παίζουμε μόνο δικά μας τραγούδια.
 

Rockoverdose.gr: Έχετε εμπειρία από live, τι θα δούμε την Κυριακή;

Cemetery Dance: Προερχόμαστε από μπάντες που ήταν αρκετά ενεργές στις live εμφανίσεις. Nocta, Unsin, Nightfall, Mopar, Skysent LU, Positron.
Το σίγουρο είναι ότι θα δείτε μουσικούς να παίζουν για την μουσική. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε για αυτό προσέχουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχει ένα συγκρότημα για να υφίσταται και ταυτόχρονα να διασκεδάζουμε και εμείς οι ίδιοι. Να μοιραζόμαστε με τον ακροατή την δύναμη της ζωντανής μουσικής!
 

Rockoverdose.gr: Με την ελληνική σκηνή ασχολείστε φαντάζομαι, έχετε αγαπημένες μπάντες;

Cemetery Dance: Ναι έχουμε και πάρα πολλές μάλιστα. Πολλοί από αυτούς είναι και φίλοι μας!!! Οι Nightfall, Tsopana Rave, 4Bitten, Innerwish, Need, Acid Death, Kinetic, Grassroll, Endomain, Wardrum, Shock Absorber, Underjoyed, The Boy, Mary & the Boy/Felizol, Ανώριμοι, Seduce the Heaven, Lolek, Voldera Cult, φυσικά οι Skysent LU και πολλοί άλλοι.
 

Rockoverdose.gr: Ποια είναι τα σχέδιά σας για τους Cemetery Dance;

Cemetery Dance: To rock the world! Το οποίο σημαίνει ζωντανές εμφανίσεις όπου μπορούμε. ακόμα και στο εξωτερικό! Ταυτόχρονα μέχρι το Πάσχα στοχεύουμε να έχουμε τελειώσει και τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ.
 

Rockoverdose.gr: Πριν κλείσουμε, υπάρχει κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε;

Cemetery Dance: Η κρίση είναι πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες. Με την σειρά τους θα εμπνεύσουν τους ανθρώπους γύρω τους φτιάχνοντας ένα καλύτερο αύριο!


 Rock on!!!

 

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

Comments