Συνέντευξη Dyp (Forsaken World) στο Rock Overdose: “Στην Γαλλία είναι δύσκολο να παίξεις αυτό το είδος μουσικής…”

Ένας από τους κύριους λόγους που αγαπάω αυτή τη μουσική είναι ότι συνεχώς με εκπλήσσει με την διάθεση νέων ανθρώπων να προσφέρουν στο εκάστοτε είδος. Τι γίνεται όμως όταν το ταλέντο τους αναγνωρίζεται σταδιακά; Μαζί μας, ο Dyp, των Forsaken World μια από τις μπάντες που θα ανοίξουν τη συναυλία των Marduk και Immolation.

- Γεια σου Dyp. Σε πετυχαίνω Γαλλία;

Dyp: Γεια σου Λαμπρινή και (γεια σας) αναγνώστες του Rock Overdose.gr, ναι είμαι Γαλλία αυτό το διάστημα και προετοιμάζομαι για την επερχόμενη περιοδεία.

- Πρωτοείδα τα’ όνομά σας σε μια αφίσα της Massive Music για το tour με Marduk και Immolation. Είναι η 1η σας φορά ή έχετε ξανακάνει περιοδεία;

Dyp: Είναι η πρώτη μας εμπειρία σε περιοδεία και δεν θα ναι μικρή, 42 εμφανίσεις με Marduk και Immolation σ’ όλη την Ευρώπη! Θα είναι ακραίο, αλλά νομίζω είναι μια τέλεια ευκαιρία να διαδώσουμε την μουσική μας έξω από Γαλλία, και να μοιραστούμε την τέχνη και το πάθος μας με τους Ευρωπαίους φαν του μέταλ. Ξέρεις στην Γαλλία, είναι πραγματικά δύσκολο να παίξεις αυτό το είδος μουσικής με μια στενόμυαλη κυβέρνηση και ένα επιλεκτικό κοινό. Έτσι, αυτή η περιοδεία πιστεύω ότι θα κάνει τ’ όνομά μας πιο γνωστό σ’ ένα ευρύτερο κοινό.

- Λοιπόν, είστε μια νέα μπάντα. Πες μας λίγα λόγια για το ξεκίνημά σας.

Dyp: Ναι, σωστά, η μπάντα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2010. Γνώρισα τον Flyshredd στην Διεθνή Μουσικής Ακαδημία, η πρώτη μου μπάντα Moonlord χρειαζόταν κιθαρίστα, κι έτσι του ζήτησα να μπει στο σχήμα. Μετά από μερικούς μήνες, μου είπε ότι είχε την ιδέα για δημιουργία μιας νέας μπάντας, κι ότι ήθελε τα φωνητικά μου σ’ αυτήν. Κι έτσι του είπα «Ναι, γιατί όχι;» κι αρχίσαμε να ηχογραφούμε κάποια κομμάτια demo, τα οποία πήγαν αρκετά καλά. Έτσι, έναν χρόνο αργότερα αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε το πρώτο άλμπουμ, κι έπειτα, έναν χρόνο αργότερα, είμαστε εν όψει μιας μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας!

 

- Η μπάντα αποτελείται από δύο μέλη. Για την περιοδεία θα έχετε session?

Dyp: Ναι, εγώ και ο Flyshredd είμαστε ο πυρήνας της μπάντας. Γράφει τη μουσική κι εγώ τους στίχους και (ασχολούμαι) με όλα τα θέματα γύρω απ’ την μπάντα, θέλαμε να μείνουμε δύο «αφεντικά» για να εξελιχθεί ομαλά και να δώσουμε σωστή προσωπικότητα στην μουσική μας. Αλλά για να παίξουμε τη μουσική μας ζωντανά χρειαζόμαστε μέλη! Έτσι, τρεις πολύ ταλαντούχοι μουσικοί θα είναι στην σκηνή μαζί μας, οι οποίοι μπορεί στο μέλλον να γίνουν «επίσημα» μέλη μας.

 

- Φέτος κυκλοφόρησε το πρώτο σας full-length album “As time reflects our end”. Πόσο χρόνο σας πήρε να τελειώσετε τις ηχογραφήσεις;

Dyp: Λοιπόν, οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2011. Ξοδέψαμε μια βδομάδα στο δικό μου στούντιο “The quiet place studio” ********** μερικές εβδομάδες μετά, τον Αύγουστο έγραψα και τα φωνητικά και έκανα την μίξη τον Σεπτέμβριο. Δεν ήθελα να κάνω ο ίδιος το mastering επειδή ήθελα να έχει άλλο ύφος το άλμπουμ. Έτσι το στείλαμε στον Brett-Caldas-Lima, στα “Tower Studio” τον Οκτώβριο για mastering.

- Και ποιος έκανε το artwork?

Dyp: Όλο το artwork  σχέδια και το λογότυπο έγινε από Genguiz Gokaltay από studioarkham.com, είναι ένας σύντροφος της Διεθνούς Μουσικής Ακαδημίας που είναι πολύ ταλαντούχος σε ό, τι κάνει, αντιλαμβάνεται την έννοια του τι θέλουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι θα συνεργαστούμε ξανά μαζί του για το μέλλον.

- Τυχόν μελλοντικά σχέδια; Έχετε περισσότερες επερχόμενες περιοδείες;

Dyp:  Φυσικά, η κύρια ιδέα του album που έχει ήδη γράψει και θα αρχίσει όπου καταλήξαμε με το " As Time Reflects Our End” αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει μια άλλη περιοδεία μέχρι την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ στο μέλλον, θα υπάρξουν μερικές συναυλίες και φεστιβάλ στη Γαλλία (ή σε άλλες χώρες;), αλλά τίποτα που μπορούμε να ονομάσουμε μια περιοδεία. Επομένως, μην χάσετε αυτή την περιοδεία θα είναι η μόνη της " As Time Reflects Our End " εποχής!

- Εντάξει τότε, θα δούμε σύντομα στην Ελλάδα! Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Dyp: Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη και ελπίζουμε να δούμε κάποια μεγάλη μεταλάδες στην Ελλάδα!
Αν μου επιτρέπεται να κλείσω με αυτό: "Now that we have collected all the Fragments of A Modern Extinct Era, let's bury them all into the ashes of the earth and cover them with our endless will of build a better world for all. For the good of all the Survivors, the Forsaken World must never become like the Modern Extinct Era. We understood, As Time Reflects Our End."

 

Για το RockOverdose.gr: Λαμπρινή Γκούμα

Comments