Συνέντευξη FATAL MUTINY στο Rock Overdose: “Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι που να σου μένει”

Οι Fatal Mutiny από τα Γιάννενα μίλησαν στο Rock Overdose σχετικά με το πρώτο demo της μπάντας με τίτλο "Insult to Life", το πώς θα ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό, την υποστήριξη που λαμβάνουν από τον κόσμο και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

 

 

 

 

Rockoverdose.gr: Γεια χαρά παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose! Πείτε μας δυο λόγια για τους Fatal Mutiny.

Fatal Mutiny: Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το Δεκέμβρη του 2010. Ο Κώστας γνώρισε τον Μήτσο και αποφασίσανε να πάνε στο studio μια φορά να παίξουνε. Ο Μήτσος έφερε ένα φίλο του που έπαιζε ντραμς, τον Σάκη, κι ο Κώστας ένα φίλο για φωνητικά, τον Σταμάτη, που πλέον δεν είναι μέλος του συγκροτήματος. Στην αρχή παίζαμε χωρίς μπάσο. Αργότερα μπήκε στην παρέα κι ο Δράκος κι έτσι ξεκινήσαμε. Να σου πω ότι όλοι θεωρούμε ότι το συγκρότημα ξεκίνησε από όλους, δηλαδή από τη στιγμή που αποκτήσαμε πλήρη σύνθεση, κι όχι ότι υπάρχουν ιδρυτικά μέλη κι άλλες τέτοιες τυπικότητες.  
Ταιριάξαμε σαν άτομα από την αρχή. Είμαστε τέσσερα άτομα που γουστάρουν το Thrash και θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Όλοι μας είμαστε ισότιμα μέλη και όλοι σεβόμαστε την άποψη του καθενός. Βέβαια πάντα υπάρχουν μικρο-εντάσεις αλλά και αυτό λογικό είναι. Σαν μπάντα έχουμε καταφέρει να βάζει ο καθένας το προσωπικό του στοιχείο και να εκφράζεται από τα κομμάτια μας. Έχουμε όλοι αγάπη για τη μουσική και η μπάντα είναι σημαντικό μέρος του εαυτού μας πλέον.  

 

Rockoverdose.gr: Πώς σκεφτήκατε να δώσετε αυτό το όνομα στη μπάντα;

Fatal Mutiny: Ο Μήτσος το πρότεινε, μας ακούστηκε καλό και ψάξαμε και δε βρήκαμε άλλο συγκρότημα με το ίδιο όνομα.
Μας άρεσε το νόημα και αυτό που πέρναγε σαν όρος. Είναι αρκετά κοντά και στο στιχουργικό μονοπάτι που θέλουμε να ακολουθήσουμε.
 

Rockoverdose.gr: Από τι αποτελείται το πρώτο σας demo “Insult to Life”, τι θα ακούσουμε;

Fatal Mutiny: Νομίζω ότι τα και τα τρία κομμάτια είναι καθαρό thrash metal. Τώρα στα αυτιά μου κάθε κομμάτι διαφέρει. Το "No Peace Without Blood" νομίζω παραπέμπει σε Αμερικάνικο thrash metal, το "Insult To Life" έχει γερμανικές καταβολές και το "Ligeia" είναι πιο τεχνικό κι ένα πιο ιδιαίτερο κομμάτι. Συνθετικά τα δύο πρώτα είναι πιο ‘αφελή’ αν θέλεις σαν πρώτες συνθέσεις. Απλά και χωρίς πολλά και ιδιαίτερα μέρη, ενώ το τρίτο είναι πιο τεχνικό όπως σου είπα και πριν.
 

Rockoverdose.gr: Από πού είναι εμπνευσμένο το εξώφυλλο;

Fatal Mutiny: Ο κλόουν ήταν έμπνευση του Μήτσου, εγώ αν θυμάμαι καλά είχα πει να είναι ασπρόμαυρο το σχέδιο για να είναι πιο old-shool και το τσεκούρι με το μπαλόνι ήρθαν μετά από συζήτηση μια φορά που πίναμε καφέ. Ομαδική δουλειά, όπως μπορείς να δεις. Δε διαφέρει σε κάτι από τις άλλες αποφάσεις που έχουμε πάρει.
 

Rockoverdose.gr: Διάβασα πως ένας από τους στόχους σας είναι να δημιουργήσετε μοναδικό ήχο για τη μπάντα. Πώς γίνεται εφικτό; Θα 'πρεπε να είναι προτεραιότητα για όλες τις μπάντες;

Fatal Mutiny: Είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να καταφέρεις να δώσεις προσωπικότητα στη μουσική που γράφεις. Και στο τι γράφεις και στο πώς το παίζεις. Κι εκτός από αυτό μετράει πάρα πολύ κι ο ήχος. Να ακούει κάποιος κάτι και να το αναγνωρίζει. Είναι αρκετά σημαντικό για μας, αλλά δε μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα αν θα έπρεπε να απασχολεί όλες τις μπάντες. Ο καθένας έχει τα δικά του standards στη μουσική και δε μου αρέσει να επεμβαίνω.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι που να σου μένει, όπως όταν ακούς Kreator ή άλλες μεγάλες μπάντες, αλλά ό, τι και να κάνουμε θέλουμε να μας εκφράζει.

Rockoverdose.gr: Γιατί demo αρχικά κι όχι ένα επίσημο ΕΡ για παράδειγμα;

Fatal Mutiny: Λόγω οικονομικών έγινε έτσι.
 

Rockoverdose.gr: Ψάχνετε για κάποιο label;

Fatal Mutiny: Δε μας έχει απασχολήσει ακόμη αυτό. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον. Στο μέλλον λογικά και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα στραφούμε μάλλον προς τα ‘κει.
 

Rockoverdose.gr: Πότε και πώς αποφασίσατε πως ήρθε η στιγμή να ξεκινήσετε τα live;

Fatal Mutiny: Υπήρξε μια πρόταση από το Μουσικό Σύλλογο του Πανεπιστημίου (ΜΟΥ.ΣΥ.Π.Ι) να παίξουμε στη φοιτητική εβδομάδα πέρυσι. Εμείς είχαμε ήδη γράψει ένα κομμάτι τότε και είχαμε βγάλει και κάποια covers και μας φάνηκε καλή ιδέα να ανέβουμε για πρώτη φορά στη σκηνή, να αποκτήσουμε μια πρώτη επαφή με τον κόσμο και να πάρουμε και κάποια σχόλια για το πώς ήμασταν.
 

Rockoverdose.gr: Έχετε μοιραστεί ήδη τη σκηνή και με Nightrage και Anorimoi, πώς ήταν σαν εμπειρία;

Fatal Mutiny: Πάρα πολύ ωραία κι είναι και πρόκληση θα έλεγα. Δεν παίζεις μόνο μπροστά σε φίλους σου και σε  άτομα που σε έχουν ξανακούσει και σε ξέρουν. Καλείσαι να κερδίσεις με αυτό που θα παίξεις και το πώς θα το παίξεις κόσμο που δε σε έχει ξανακούσει ποτέ. Αυτό δεν αλλάζει το ότι προσπαθούμε σε κάθε live να είμαστε όσο πιο καλοί μπορούμε, αλλά αποτελεί μια πρόκληση στην οποία πρέπει να ανταπεξέλθουμε.
Έρχεσαι σε επαφή με επαγγελματίες και αρχίζεις και καταλαβαίνεις παραπάνω πράματα για την όλη διαδικασία ενός live. Ακούς τον εαυτό σου και έρχεσαι άμεσα σε σύγκριση μαζί τους. Μας έδωσε μια ώθηση παραπάνω μπορώ να πω και μας έδειξε πως έχουμε πολλά να μάθουμε και πως πρέπει να ‘μαστε προσγειωμένοι.
 

Rockoverdose.gr: Τα Γιάννενα είναι μια πανέμορφη πόλη, δεν παύει όμως να είναι μακριά από τα μητροπολιτικά κέντρα. Σας έχει επηρεάσει αυτό ως τώρα;

Fatal Mutiny: Όχι πάρα πολύ. Υπάρχει κόσμος στα Γιάννενα που στηρίζει την τοπική σκηνή και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ίσως το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι δε μας δίνεται τόσο συχνά η δυνατότητα να κυνηγήσουμε κάποιο μεγάλο live όσο ίσως μας δινόταν αν ήμασταν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα.
 

Rockoverdose.gr: Υπάρχει εκεί κοινότητα για τους rock και metal fans, σας έχει βοηθήσει;

Fatal Mutiny: Μάλλον αναφέρεσαι στο Ioannina Rock Metal Fans. Ναι, μας έχει βοηθήσει. Έχει κάνει αρκετά πράματα για εμάς. Ένα από αυτά ήταν να κανονίσει να παίξουμε support σε Anorimoi.
 

Rockoverdose.gr: Σχεδιάζετε κάποιο live εκτός; Τι έχετε στο μυαλό σας για τα επόμενα βήματα της μπάντας;

Fatal Mutiny: Κάτι έχουμε στο μυαλό μας. Για live κάποια στιγμή λογικά θα ανέβουμε στη Θεσσαλονίκη να παίξουμε και προφανώς ενδέχεται να γίνουν και κάποια live στα Γιάννενα. Όσο για τα επόμενα βήματα του συγκροτήματος, αυτόν τον καιρό έχουμε στραφεί στον τομέα στης σύνθεσης. Υπάρχουν κάποια καινούρια κομμάτια και νέα riffs, άλλα σε πιο πρωτόλειο στάδιο κι άλλα πιο προχωρημένα. Κάποια στιγμή θα θέλαμε να τα ηχογραφήσουμε όλα αυτά, αλλά δε θέλω να μιλήσω με βεβαιότητα ακόμη, επειδή δεν είναι τίποτα σίγουρο.  
Θέλουμε να προωθήσουμε το demo μας όσο καλύτερα γίνεται. Τα live για μας είναι ο καλύτερος τρόπος. Γουστάρουμε να παίζουμε μπροστά σε κόσμο και να τον βλέπουμε να γουστάρει και αυτός. Όπως είπε ο Κώστας έχουμε ιδέες και στόχους. Το τι θα κάνουμε από όλα αυτά θα το αποφασίσουμε στην πορεία και ανάλογα με τις συνθήκες θα πράξουμε. Αυτό που σίγουρα θέλουμε να κάνουμε είναι να γράψουμε μουσική και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.
 

Rockoverdose.gr: Το πιο τρελό σας όνειρο;

Fatal Mutiny: Να ανοίξουμε κάποια στιγμή όλα αυτά τα συγκροτήματα που η μουσική τους μας μεγάλωσε.
Το πιο παρανοϊκό βέβαια είναι να παίξουμε κάποια στιγμή στο Wacken. (Γέλια)
 

Rockoverdose.gr: Ευχαριστώ για το χρόνο σας και καλό ξεκίνημα εύχομαι! Θέλετε να προσθέσετε κάτι ακόμα;

Fatal Mutiny: Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε πάρα πολύ για τη συνέντευξη και να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας έχουν στηρίξει μέχρι τώρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας. Ελπίζουμε να σας δούμε όλους κάποια στιγμή σε κάποιο live μας και να γουστάρετε τη μουσική μας.  

Thrash ‘till Death
 

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

Comments